Forum ogólne - Na światłach mijania przez cały rok
Marcin-Krak - 28-03-2007, 22:53
Prezydent Lech Kaczyński ( ) podpisał nowelizację ustawy Prawo o ruchu drogowym, która zobowiązuje kierowców do jazdy z włączonymi światłami mijania przez cały rok, przez całą dobę.
Więcej
Anonymous - 28-03-2007, 23:27
bardzo sie ciesze ze bede bardziej widoczny stojac w korku przy pelnym sloncu i temp ok 30C.
Anonymous - 28-03-2007, 23:32
Podzielam entuzjazm arturro
konrad1704 - 28-03-2007, 23:50
Bo to jak w zyciu ze wszystkim i jak mawial nasz byly Prezydent "sa plusy dodatnie i plusy ujemne"*.
*mam nadzieje ze nic nie przekrecilem.
Anonymous - 29-03-2007, 10:10
A dla mnie niczego to nie zmienia bo i tak jeżdżę cały rok na włączonych
Marcin-Krak - 29-03-2007, 15:27
arturro napisał/a: | bardzo sie ciesze ze bede bardziej widoczny stojac w korku przy pelnym sloncu i temp ok 30C. |
Kupił sobie Golfa i jak marudzi My ludzie w Mitsu takich problemów nie mamy
Dzisiaj rano Kaczmarek w RMF-ie pokrętnie tłumaczył jak będzie z tolerancją policji dla tych co zapomnieli - ale jak to ostatnio nasza władza ma w zwyczaju - dużo powiedział- tylko żadnych konkretów
seba77 - 29-03-2007, 17:44
To tak jak ja caly rok na swiatelkach a teraz zakupilem miska z DANII i automatycznie sie wlaczaja swiatelka ,
Koton - 30-03-2007, 00:58
Fajnie Ciekawe co będzie następnym obowiązkiem kierowcy. Wożenie 2 lekarzy, sprzętu reanimacyjnego, nożyc do cięcia karoserii.
Tak na wszelki wypadek oczywiście...
cns80 - 30-03-2007, 08:06
Świetne. A czemu nikt nie komentuje genialnych zapisów dotyczących jazdy w tunelu ?
Już widzę te gigantyczne korki na Wisłostradzie i grzecznych kierowców ruszających trójkami co 50 m.
Krzyzak - 30-03-2007, 09:51
cns80 napisał/a: | Świetne. A czemu nikt nie komentuje genialnych zapisów dotyczących jazdy w tunelu ? |
bo beda tak samo respektowane jak zatrzymywanie sie przy zielonej strzalce
postanowilem przerobic swiatla na ksenony - zywotnosc dluzsza, lepsze oswietlenie i mniejszy pobor pradu
saphire - 30-03-2007, 10:27
Też sądzę że się teraz większy ruch w interesie ksenonowym zrobi. w Sumie to mam swoje stare lampy z miśka klosze to trochę do kitu i trzeba by przepolerować na gładko albo wogóle wywalić i tylko tył zostawić wsadzając w to wkłady ksenonowe soczewkowe albo coś innego z nimi zrobić - pomyślę, pooglądam, może i pokombinuję...
szczeslaw - 30-03-2007, 11:18
Krzyzak napisał/a: | bo beda tak samo respektowane jak zatrzymywanie sie przy zielonej strzalce |
Ja się staram zatrzymywać...
Ale tylko dlatego, że w mojej okolicy często stoją darmozjady, tylko i wyłącznie w celu wyłapywania tych, co się nie zatrzymują
Anonymous - 30-03-2007, 11:23
szczeslaw napisał/a: | Ja się staram zatrzymywać... |
Ja tez po tym jak nie zauwazyłem kiedyś rowerzysty
cns80 - 30-03-2007, 14:14
Krzyzak napisał/a: | bo beda tak samo respektowane jak zatrzymywanie sie przy zielonej strzalce | Ja też się zatrzymuję (ze względu na rowerzystów i zatrzęsienie nieoznakowanych misiowozów na moich trasach przejazdu)
A w tunelu jest przystanek, na którym lubią stać misie z radarkiem. No to teraz będą stali z miarką. Ciekawe jak oni to policzą
Krzyzak napisał/a: | postanowilem przerobic swiatla na ksenony - zywotnosc dluzsza, lepsze oswietlenie i mniejszy pobor pradu | jeśli mówisz o starych lampach to życzę powodzenia (samopoziomowanie, wkłady, spryskiwacz lub wycieraczka )
Anonymous - 30-03-2007, 14:20
cns80 napisał/a: | jeśli mówisz o starych lampach to życzę powodzenia (samopoziomowanie, wkłady, spryskiwacz lub wycieraczka |
Dla osób które chcą na ten post odpowiedzieć informuję że jest już spoooory topic na temat przeróbki na ksenony
|
|
|