To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Na światłach mijania przez cały rok

Marcin-Krak - 28-03-2007, 22:53

Prezydent Lech Kaczyński ( :duckie: ) podpisał nowelizację ustawy Prawo o ruchu drogowym, która zobowiązuje kierowców do jazdy z włączonymi światłami mijania przez cały rok, przez całą dobę.

Więcej

Anonymous - 28-03-2007, 23:27

bardzo sie ciesze ze bede bardziej widoczny stojac w korku przy pelnym sloncu i temp ok 30C.
Anonymous - 28-03-2007, 23:32

Podzielam entuzjazm arturro
konrad1704 - 28-03-2007, 23:50

Bo to jak w zyciu ze wszystkim i jak mawial nasz byly Prezydent "sa plusy dodatnie i plusy ujemne"*.

*mam nadzieje ze nic nie przekrecilem.

Anonymous - 29-03-2007, 10:10

A dla mnie niczego to nie zmienia bo i tak jeżdżę cały rok na włączonych :biggrin:
Marcin-Krak - 29-03-2007, 15:27

arturro napisał/a:
bardzo sie ciesze ze bede bardziej widoczny stojac w korku przy pelnym sloncu i temp ok 30C.

Kupił sobie Golfa i jak marudzi :roll: My ludzie w Mitsu takich problemów nie mamy :mrgreen:

Dzisiaj rano Kaczmarek w RMF-ie pokrętnie tłumaczył jak będzie z tolerancją policji dla tych co zapomnieli :wink: - ale jak to ostatnio nasza władza ma w zwyczaju - dużo powiedział- tylko żadnych konkretów :mrgreen:

seba77 - 29-03-2007, 17:44

To tak jak ja caly rok na swiatelkach :biggrin: a teraz zakupilem miska z DANII i automatycznie sie wlaczaja swiatelka , :twisted:
Koton - 30-03-2007, 00:58

Fajnie :P Ciekawe co będzie następnym obowiązkiem kierowcy. Wożenie 2 lekarzy, sprzętu reanimacyjnego, nożyc do cięcia karoserii.
Tak na wszelki wypadek oczywiście...

cns80 - 30-03-2007, 08:06

Świetne. A czemu nikt nie komentuje genialnych zapisów dotyczących jazdy w tunelu ?
Już widzę te gigantyczne korki na Wisłostradzie i grzecznych kierowców ruszających trójkami co 50 m. :lol: :D :) :shock: :? :P :twisted: :badgrin:

Krzyzak - 30-03-2007, 09:51

cns80 napisał/a:
Świetne. A czemu nikt nie komentuje genialnych zapisów dotyczących jazdy w tunelu ?

bo beda tak samo respektowane jak zatrzymywanie sie przy zielonej strzalce :)

postanowilem przerobic swiatla na ksenony - zywotnosc dluzsza, lepsze oswietlenie i mniejszy pobor pradu

saphire - 30-03-2007, 10:27

Też sądzę że się teraz większy ruch w interesie ksenonowym zrobi. w Sumie to mam swoje stare lampy z miśka klosze to trochę do kitu i trzeba by przepolerować na gładko albo wogóle wywalić i tylko tył zostawić wsadzając w to wkłady ksenonowe soczewkowe albo coś innego z nimi zrobić - pomyślę, pooglądam, może i pokombinuję... :badgrin:
szczeslaw - 30-03-2007, 11:18

Krzyzak napisał/a:
bo beda tak samo respektowane jak zatrzymywanie sie przy zielonej strzalce

Ja się staram zatrzymywać...

Ale tylko dlatego, że w mojej okolicy często stoją darmozjady, tylko i wyłącznie w celu wyłapywania tych, co się nie zatrzymują :(

Anonymous - 30-03-2007, 11:23

szczeslaw napisał/a:
Ja się staram zatrzymywać...

Ja tez po tym jak nie zauwazyłem kiedyś rowerzysty :(

cns80 - 30-03-2007, 14:14

Krzyzak napisał/a:
bo beda tak samo respektowane jak zatrzymywanie sie przy zielonej strzalce
Ja też się zatrzymuję (ze względu na rowerzystów i zatrzęsienie nieoznakowanych misiowozów na moich trasach przejazdu) :D
A w tunelu jest przystanek, na którym lubią stać misie z radarkiem. No to teraz będą stali z miarką. :lol: Ciekawe jak oni to policzą :?:

Krzyzak napisał/a:
postanowilem przerobic swiatla na ksenony - zywotnosc dluzsza, lepsze oswietlenie i mniejszy pobor pradu
jeśli mówisz o starych lampach to życzę powodzenia (samopoziomowanie, wkłady, spryskiwacz lub wycieraczka ) :P
Anonymous - 30-03-2007, 14:20

cns80 napisał/a:
jeśli mówisz o starych lampach to życzę powodzenia (samopoziomowanie, wkłady, spryskiwacz lub wycieraczka

Dla osób które chcą na ten post odpowiedzieć informuję że jest już spoooory topic na temat przeróbki na ksenony :P