Nasze Miśki - Czarny Avance, .... podejście drugie
MManiak - 08-07-2015, 13:17
Tomek napisał/a: | Nie mogę powiedzieć, żebym był zadowolony.
Niby ładny, niby się świeci, niby jeździ, ale to nadal Carisma, tylko Carisma. | Żarcik rozumiem?
Tomek, a jak Cari wygląda po dzisiejszych huraganach, jakie nawiedziły nas w nocy?
Jeśli chodzi o kierownicę, to też noszę się z zamiarem obszycia skórą, ale obszycia, a nie założenia jakiegoś badziewia z Tesco na nią. Ale jak już jestem przy temacie kierownicy, to chciałem się o coś zapytać. U mnie jest ona taka sama, jak na tym zdjęciu: http://www.favcars.com/pi...2004-290440.htm oprócz jednego małego szczegółu. Widać wyraźnie, że jest ona obszyta fabrycznie skórą, a ja tego nie mam. Czy te kierownice występowały w dwóch różnych wariantach, np. opcja za dopłatą?
booohal - 08-07-2015, 14:28
wyderka napisał/a: | przerobisz trochę aut to sam zobaczysz | aha
Kilkadziesiąt korekt/odświeżeń lakieru, setki woskowań, spoty, zloty, pokazy... co ja tam wiem
MManiak napisał/a: | Chodzi o drugi post. Tam kolo napisał, że to błąd. |
Pisał o polerowaniu, a nie nakładaniu.
MManiak - 08-07-2015, 15:32
booohal napisał/a: | Pisał o polerowaniu, a nie nakładaniu. | Ups... Subtelna różnica, ale jednak.
Tomek - 08-07-2015, 15:40
Cytat: | :lol: Żarcik rozumiem? |
ani trochę
auto ogólnie spoko, ale to już nie Mitsubishi
nie to samo, do czego przywykłem jeżdżąc Sigmą, Galantami, czy Coltami
tutaj nawet wlew paliwa jest nie po tej stronie co trzeba
żebym ja to wiedział przed zakupem
MManiak - 08-07-2015, 16:26
Tomek napisał/a: | ale to już nie Mitsubishi
nie to samo, do czego przywykłem jeżdżąc Sigmą, Galantami, czy Coltami | No czyli nie jestem jedyny. Rozumiem co masz na myśli, bo jak przeglądałem galerię u mkm-a, to się napatrzyłem na porządne plastiki i chociażby kratki nawiewu, które nie rozlatują się w rękach - dosłownie. Mowa oczywiście o Coltach i Lancerach, które lata świetności mają już za sobą, a mimo to z chęcią bym kupił takie auto, które przeszło u niego renowację. Ba, nawet patrząc na współcześnie produkowane samochody, dochodzę do wniosku, że nie będę miał wyjścia i moim pierwszym samochodem będzie właśnie Colt.
Tak, czy inaczej jedno trzeba Carismie z tego rocznika oddać. Wygląd. IMHO jest on ponad czasowy. Mało jest samochodów, których konstrukcja pochodzi z lat 90-tych, a nadal wyglądają świeżo. Tomek, no przyznaj. Patrząc na Twoją można powiedzieć, że jest po prostu elegancka. Myślę, że efekt ten potęguje kolor lakieru, ale i wnętrze, bo jest proste i bez zbędnych bajerów.
Aha. I mam do Ciebie Tomek pytanie. Czy siedziałeś może w Lancerze X? Jeśli nie, to chciałem Ci to zaproponować, abyś porównał do niego Carismę. Ja takie porównanie już mam i dawno sobie wyrobiłem opinię. Mitsubishi im starsze, tym lepsze i chyba się nie mylę. W moim odczuciu jest tak: stare Colty, Lancery, Sigmy itp. > Carisma > Nowe Lancery i inne ASX-y. No niestety, chyba nie tylko ja odnoszę wrażenie, że samochody są teraz robione do d..y. I być może będzie tak, że jak wsiądziesz do tego Lancera, to się dowartościujesz i zaczniesz doceniać swojego Avance-a.
mkm - 08-07-2015, 21:05
MManiak napisał/a: |
Tomek, a jak Cari wygląda po dzisiejszych huraganach, jakie nawiedziły nas w nocy? |
Było nerwowo, bo stała u mnie pod pracą, więc tylko patrzyłem jak sprzęty wokół latają
Na szczęście ocalała i nie dała się trafić
Carisma to Carisma - szału nie robi, choć Tomek, ma bardzo fajną wersję
Musimy zrobić testy porównawcze i podjechać na hamownie, bo mamy te same silniki, zbliżone przebiegi i tą samą deklarowaną moc (tylko ja w Space Starze)
Różnica jest taka, że Tomek ma chip dokładany przez Mitsu Polska, a ja przez Mitsu Niemcy
MichciuGT - 08-07-2015, 22:28
mkm napisał/a: |
MichciuGT napisał/a: | pociesze Cię chociaż tym że twój samochód nie musi znosić słonych zim w Wawie |
Tak nieśmiało zwracam uwagę, że Carisma była do niedawna "warszawska" |
, to już wiemy skąd ten kalafiorek na drzwiach...
a tak na serio to każdy wie jakie mamy warunki w Polsce i jak to wpływa na samochody
mkm - 10-07-2015, 01:39
Niestety zdjęciami naruszyłem zakaz prowadzenia działalności komercyjnej na Forum - zostałem posądzony o chęć darmowej reklamy i poszukiwania potencjalnych klientów Dzięki pewnemu sympatycznemu userowi (a nawet userom), którego bardzo serdecznie pozdrawiam (pozostałych pozdrowię wkrótce), ale głównie po to, żeby nie stwarzać problemu naszym administratorom - posty ze zdjęciami wyedytowałem.
Tomek - 10-07-2015, 08:34
mkm napisał/a: | Niestety zdjęciami naruszyłem zakaz prowadzenia działalności komercyjnej na Forum - zostałem posądzony o chęć darmowej reklamy i poszukiwania potencjalnych klientów Dzięki pewnemu sympatycznemu userowi (a nawet userom), którego bardzo serdecznie pozdrawiam (pozostałych pozdrowię wkrótce), ale głównie po to, żeby nie stwarzać problemu naszym administratorom - posty ze zdjęciami wyedytowałem. |
najpierw
potem
widzę, że na forum po staremu
eremita - 10-07-2015, 08:55
mkm napisał/a: | Niestety zdjęciami naruszyłem zakaz prowadzenia działalności komercyjnej na Forum - zostałem posądzony o chęć darmowej reklamy i poszukiwania potencjalnych klientów Dzięki pewnemu sympatycznemu userowi (a nawet userom), którego bardzo serdecznie pozdrawiam (pozostałych pozdrowię wkrótce), ale głównie po to, żeby nie stwarzać problemu naszym administratorom - posty ze zdjęciami wyedytowałem. |
Ręce opadają
To Tomek niech wkłada fotki
WreX - 10-07-2015, 09:02
mkm, tragizm, ciężko mi to jakoś ogarnąć wszystko.
Tomek - 10-07-2015, 09:26
mkm napisał/a: | prowadzenia działalności komercyjnej na Forum |
mkm napisał/a: | zostałem posądzony o chęć darmowej reklamy i poszukiwania potencjalnych klientów |
jako, że nie zapłaciłem ani złotówki, to byłem przekonany, że robisz to za darmo
do tego, jeszcze Ci nie oddałem 50,01 zł za zatankowane paliwo
słabo dochodowa ta Twoja działalność
eremita napisał/a: | To Tomek niech wkłada fotki |
zdjęcia będą, jak tylko photobucket zacznie ze mną współpracować
Tomek - 10-07-2015, 09:36
Poniżej efekty prac kosmetycznych przy Carismie.
Wykonanie i zdjęcia, dzięki uprzejmości naszego forumowego kolegi mkma.
Marcin-Krak - 10-07-2015, 22:53
Tomek napisał/a: | tutaj nawet wlew paliwa jest nie po tej stronie co trzeba |
Znam ten ból, bul? Niby dalej mam japończyka, a długo zdarzało mi się na stacji podjeżdżać z niewłaściwej strony.
Efekty komercyjnej działalności całkiem zacne
mjsystem - 11-07-2015, 18:37
mkm napisał/a: | Niestety zdjęciami naruszyłem zakaz prowadzenia działalności komercyjnej na Forum - zostałem posądzony o chęć darmowej reklamy i poszukiwania potencjalnych klientów | No przestań. Efekty, jak psu jajca, nie ma już tej patyny, auto jak na wiek wygląda nienaturalnie. na pewno nie znajdziesz na to żadnego klienta. Nie ma szans. jeszcze tak drogo...
Tomek napisał/a: | do tego, jeszcze Ci nie oddałem 50,01 zł za zatankowane paliwo |
W ogóle, nie ma szans...
|
|
|