To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - superb 3.6 4x4 dsg - by Custom

Lipa - 26-09-2016, 14:36

mkm napisał/a:
Felga na płytkach wyglądała super, na aucie wyszło trochę słabo (moim zdaniem oczywiście :wink: ).
Jak na mój gust trzeba zmienić jej kolor :wink:

Też mam takie wrażenie, felgi są niewidoczne na aucie, pomniejszają je strasznie, ale na płytkach faktycznie kozacko wyglądały.

Może to wina zdjęć po prostu.

matraks - 26-09-2016, 21:24

Świetnie te felgi wyglądają. Według mnie idealnie. Nie za wielkie ani nie za małe :thumbright:
Olivia - 30-09-2016, 09:07

Według mnie auto po zmianie alufelg wygląda lepiej. Trafia w mój gust ponieważ lubię takie kontrasty właśnie w takich proporcjach.
custom - 06-11-2016, 08:49

update
2 tyg temu kura miała czyszczenie chemiczne dolot /zawory - podczas czyszczenia wypadł zapłon na 3 cylindrze. Po czyszczeniu zostały wykręcone świece i 3 świeca ewidentnie nie poradziła sobie z chemią( pozostałe świece wyglądały tak jak powinny po 60 tyś) świeca została oczyszczona i ponownie założona- silnik pracował ok.
Nowe świece zostały zamówione nowe btw tylko ngk produkuje dedykowane świece do 3.6.
Wymiana nastąpiła po 4 dniach i jak wskazuje zdjęcie proces czyszczenia dalej trwał - wszystkie świece okopcone a przez 5 dni końcówki układu wydechowego był czarne po przejechaniu 10 km - na chwilę obecną silnik pracuje idealnie a wydech nawet po 500km nie jest w 5% tak brudny jak zaraz po czyszczeniu.

z racji pogody i najbliższego wyjazdu w góry wpadły zimówki do superba.
Ponieważ w poprzedniej zimie żona załatwiła mi felgę, kupiłem prawie nową felgę a cały zestaw oddałem na lakierowanie - imho prezentują się znacznie lepiej ;)

custom - 14-11-2016, 18:59

new foto

co do wydechu który jak widać ładnie się prezentuje podsyłam film od producenta - ja swój może kiedyś nagram ;)

wydech mam z tej pierwszej części filmu - dwa tłumiki środkowe zamiast jednego fabrycznego o raz dwa tłumiki końcowe - konstrukcja przypomina x -pipe

https://www.youtube.com/watch?v=Dw1x8ZQ0VaE
najlepiej na słuchawkach

custom - 18-12-2016, 09:04

niestety czas zakończyć tan namiętny romans z szaloną Czeszką.

samochód idzie na sprzedaż :cry:

sveno - 18-12-2016, 12:15

why?
custom - 18-12-2016, 12:24

sveno napisał/a:
why?

bo kupiłem na spontan s-max-a w sumie to żona to uknuła.
wątek o fordzie tutaj
http://forum.mitsumaniaki...1499976#1499976

Krzyzak - 18-12-2016, 13:14

custom napisał/a:
czas zakończyć tan namiętny romans
kura idzie pod nóż :)
Hugo - 18-12-2016, 18:58

Będzie czeski rosół :D
Ziemba. - 20-12-2016, 19:52

Za ile?? Może być priv
PanPanewka - 07-04-2021, 21:11

custom, custom,
Cześć!
Zarejestrowałem się na forum specjalnie, żeby się tutaj dopytać o jedną rzecz związaną z Superbem 3.6.
Mam nadzieję, że wybaczycie tego posta, ale jestem już troche zdesperowany.

Grzebiąc w sieci znalazłem ten wątek, gdzie Custom wspomina m.in. o kosztach wymiany rozrządu.
Właśnie jestem na etapie wymiany i szukam jakiegoś sprawdzonego ale też relatywnie niedrogiego warsztatu który by się tego podjął.
Czy jesteś w stanie podać mi takie namiary?
Niestety na forum Superba nie znalazłem żadnych konkretów :-)

Z góry serdeczne dzięki!

Juiceman - 08-04-2021, 07:56

Jeśli już to pisz do niego pw bo ostatnia jego wizyta to 2017