Nasze nieMiśki ;-) - Volf 2.5T AWD 210KM 320NM
Owczar - 10-06-2018, 13:58
Wygląda bardzo dobrze. Tylko ten spory lag mnie zastanawia w odczytach AFR - może to być wina OBD - choć TPS i prędkosć pokazuje dużo szybciej. Na PB AFR też tak wolno się zmienia po wciśnięciu pedału gazu?
romek atomek2 - 10-06-2018, 14:09
Owczar napisał/a: | Wygląda bardzo dobrze. Tylko ten spory lag mnie zastanawia w odczytach AFR - może to być wina OBD - choć TPS i prędkosć pokazuje dużo szybciej. Na PB AFR też tak wolno się zmienia po wciśnięciu pedału gazu? |
Nie przetestowałem na PB bo zanim przeczytałem post..już pojechałem sprawdzać. Lag to jest około jednej sekundy jak daje but w podłogę...zanim volf zakuma O co chodzi..mija sekunda właśnie. Tttm.taka skrzynia automatyczna. Tak reaguje
Bo to czujnik pedału zczytywalem. Nie Przepustnicy...
Owczar. Bardzo Ci dziękuję . Uspokoiles mnie..lubię ten silnik i chciałbym żeby miał co trzęba.
Owczar - 10-06-2018, 14:11
Tak, sorki to był czujnik pedału gazu Docelowo AFR wygląda ok. Ten lag zerknij przy okazji na PB. Zastanawiam się czy to lag odczytu, czy sterownik LPG się ogarnia - choć to mało prawdopodobne. Myślę, że to lag odczytu.
romek atomek2 - 17-08-2018, 12:13
Update. Chorwacja na zimowkach się nie udała. Bo zimówki zjadło lato w polsce.
Opony ymienilem na dzień przed wyjazdem. Nigdy mi tak w lecie opon nie żarło.
https://photos.app.goo.gl/TNXTBntwgU7cMKBs7
Chorwacja. Prędkości 110 130 mogą się w końcu znudzić. Leci Ukrainiec BMW.za nim drugi Ukrainiec. Później Słowak ...np i ja. Taka międzynarodowa grupa wywrotowców lecących pod 200 w zasadzie cały czas ... na węża. Bez rywalizacji ale w grupie, w grupie zbuntowanych i znudzonych.. wszystko ok. Oponki 235 45 r17 super. Aż tu nagle zaczyna się robić ciepło ..za ciepło..podkręcamy nawiew manualnie i doooopa. Wentylator pracuje. Ale jakby mu wlot zassało. W taki upał zostawiłem chłopaków i na parking. Niby wszystko normalnie ale nie wieje.. na ostatnim biegu coś tam. Ale za mało by schłodzić ...
Wyłączyłem klime i jedziemy.. szyberdach otwarty okna uchylone.. i przy tych 130 bez włączania klimy samo z siebie zaczęło dmuchać kinetyczne powietrze z nawiewów. Uchylony szyberdach robi próżnię i zasysało przez nawiewy... lol.
Włączyłem zatem klime i ? Wszystko działa ok.
Gdzie jest ten winowajca . Klapa przymykająca wlot przy prędkościach 200-200+ ? Ew co to bylo ? Cos jak Zamora powietrza doladowywanego...Zaby jak szybciej jedziesz nite willow mocniej ?…
Pozdrawiam z wakacji..
Owczar - 17-08-2018, 12:52
Poważnie? Jeździłeś na takich parchach? Przecież to strach na nie patrzeć, nie mówiąc już o jeździe.
romek atomek2 - 17-08-2018, 17:06
Owczar napisał/a: | Poważnie? Jeździłeś na takich parchach? Przecież to strach na nie patrzeć, nie mówiąc już o jeździe. | zanim to zobaczylem . Do odcinki. A jak to zobaczylem, za 30 min poszły nowe gumy. Ja takiego czegoś w życiu nie widziałem a 44 lata mam. W pare miies zeżarło. Zwykle każda opona schodziła płynnie bez żadnych rozwarstwien.. tu ? Masakra..czujesz jak size zdziwilem
Olivia - 18-08-2018, 19:24
Nie przesadzajcie ! Takimi oponami całą zimę bym przejeździła. Wulkanizator to sprzeda po 100 zł za sztukę.
Owczar - 18-08-2018, 21:01
Jeśli ktoś da za takie opony 100zł, to naprawdę przestaje wierzyć w ludzi Swoją drogą, dość mocno tnie po wewnętrznej.
Olivia - 19-08-2018, 00:18
Nigdy nie widziałam takiego efektu ząbkowania opon z uwagi na temperaturę.
Myślę że tą oponę "zaradny" wulkanizator może bieżnikować lub naciąć głębiej bieżnik.
lobuzek - 19-08-2018, 14:18
Sorry za OT, ale dla mnie taka jazda z prędkością pod 200 km/h i to jeszcze z rodziną na wakacje (zakładam że samochodem mocno załadowanym) to przejaw skrajnej głupoty. Też objechałem Chorwację i dało się z prędkością dozwoloną, 130 km/h.
Olivia - 19-08-2018, 18:26
Moja babcia mawiała wszystko można co nie można, tylko z wolna i ostrożna
romek atomek2 - 21-08-2018, 09:00
Olivia napisał/a: | Nie przesadzajcie ! Takimi oponami całą zimę bym przejeździła. Wulkanizator to sprzeda po 100 zł za sztukę. | nie dało się już.. bieżnika z przodu było praktycznie kilka mm. I już tej zimy było tak,, że jak mocno śniegiem popadało - to bieżnik już do asfaltu nie dochodził.. i było "pływane".
lobuzek napisał/a: | Sorry za OT, ale dla mnie taka jazda z prędkością pod 200 km/h i to jeszcze z rodziną na wakacje (zakładam że samochodem mocno załadowanym) to przejaw skrajnej głupoty. Też objechałem Chorwację i dało się z prędkością dozwoloną, 130 km/h. |
z Żoną moją jechałem, i wyobraź sobie, że nie oponowała - że nie było kłótni, że frajdę mieliśmy oboje..
PEACE
lobuzek - 21-08-2018, 13:53
romek atomek2 napisał/a: | Olivia napisał/a: | Nie przesadzajcie ! Takimi oponami całą zimę bym przejeździła. Wulkanizator to sprzeda po 100 zł za sztukę. | nie dało się już.. bieżnika z przodu było praktycznie kilka mm. I już tej zimy było tak,, że jak mocno śniegiem popadało - to bieżnik już do asfaltu nie dochodził.. i było "pływane".
Spoko. Nie bierz tego do siebie. Ja jechałem z dziećmi, a że zawodowo mam do czynienia z konsekwencjami mało rozsądnej jazdy, jestem na to przeczulony. Chorwackie autostrady w wakacje nie należą do najluźniejszych...
lobuzek napisał/a: | Sorry za OT, ale dla mnie taka jazda z prędkością pod 200 km/h i to jeszcze z rodziną na wakacje (zakładam że samochodem mocno załadowanym) to przejaw skrajnej głupoty. Też objechałem Chorwację i dało się z prędkością dozwoloną, 130 km/h. |
z Żoną moją jechałem, i wyobraź sobie, że nie oponowała - że nie było kłótni, że frajdę mieliśmy oboje..
PEACE |
Owczar - 21-08-2018, 14:14
romek atomek2, spróbuj tego numeru w Austrii
romek atomek2 - 21-08-2018, 15:39
Owczar napisał/a: | romek atomek2, spróbuj tego numeru w Austrii | nie stać mnie za dobrzy tam są..
|
|
|