To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Volf 2.5T AWD 210KM 320NM

Owczar - 10-06-2018, 13:58

Wygląda bardzo dobrze. Tylko ten spory lag mnie zastanawia w odczytach AFR - może to być wina OBD - choć TPS i prędkosć pokazuje dużo szybciej. Na PB AFR też tak wolno się zmienia po wciśnięciu pedału gazu?
romek atomek2 - 10-06-2018, 14:09

Owczar napisał/a:
Wygląda bardzo dobrze. Tylko ten spory lag mnie zastanawia w odczytach AFR - może to być wina OBD - choć TPS i prędkosć pokazuje dużo szybciej. Na PB AFR też tak wolno się zmienia po wciśnięciu pedału gazu?

Nie przetestowałem na PB bo zanim przeczytałem post..już pojechałem sprawdzać. Lag to jest około jednej sekundy jak daje but w podłogę...zanim volf zakuma O co chodzi..mija sekunda właśnie. Tttm.taka skrzynia automatyczna. Tak reaguje

Bo to czujnik pedału zczytywalem. Nie Przepustnicy...

Owczar. Bardzo Ci dziękuję . Uspokoiles mnie..lubię ten silnik i chciałbym żeby miał co trzęba.

Owczar - 10-06-2018, 14:11

Tak, sorki to był czujnik pedału gazu :) Docelowo AFR wygląda ok. Ten lag zerknij przy okazji na PB. Zastanawiam się czy to lag odczytu, czy sterownik LPG się ogarnia - choć to mało prawdopodobne. Myślę, że to lag odczytu.
romek atomek2 - 17-08-2018, 12:13

Update. Chorwacja na zimowkach się nie udała. Bo zimówki zjadło lato w polsce.
Opony ymienilem na dzień przed wyjazdem. Nigdy mi tak w lecie opon nie żarło.
https://photos.app.goo.gl/TNXTBntwgU7cMKBs7

Chorwacja. Prędkości 110 130 mogą się w końcu znudzić. Leci Ukrainiec BMW.za nim drugi Ukrainiec. Później Słowak ...np i ja. Taka międzynarodowa grupa wywrotowców lecących pod 200 w zasadzie cały czas ... na węża. Bez rywalizacji ale w grupie, w grupie zbuntowanych i znudzonych.. wszystko ok. Oponki 235 45 r17 super. Aż tu nagle zaczyna się robić ciepło ..za ciepło..podkręcamy nawiew manualnie i doooopa. Wentylator pracuje. Ale jakby mu wlot zassało. W taki upał zostawiłem chłopaków i na parking. Niby wszystko normalnie ale nie wieje.. na ostatnim biegu coś tam. Ale za mało by schłodzić ...

Wyłączyłem klime i jedziemy.. szyberdach otwarty okna uchylone.. i przy tych 130 bez włączania klimy samo z siebie zaczęło dmuchać kinetyczne powietrze z nawiewów. Uchylony szyberdach robi próżnię i zasysało przez nawiewy... lol.

Włączyłem zatem klime i ? Wszystko działa ok.

Gdzie jest ten winowajca . Klapa przymykająca wlot przy prędkościach 200-200+ ? Ew co to bylo ? Cos jak Zamora powietrza doladowywanego...Zaby jak szybciej jedziesz nite willow mocniej ?…

Pozdrawiam z wakacji..

Owczar - 17-08-2018, 12:52

Poważnie? Jeździłeś na takich parchach? Przecież to strach na nie patrzeć, nie mówiąc już o jeździe.
romek atomek2 - 17-08-2018, 17:06

Owczar napisał/a:
Poważnie? Jeździłeś na takich parchach? Przecież to strach na nie patrzeć, nie mówiąc już o jeździe.
zanim to zobaczylem . Do odcinki. A jak to zobaczylem, za 30 min poszły nowe gumy. Ja takiego czegoś w życiu nie widziałem a 44 lata mam. W pare miies zeżarło. Zwykle każda opona schodziła płynnie bez żadnych rozwarstwien.. tu ? Masakra..czujesz jak size zdziwilem
Olivia - 18-08-2018, 19:24

Nie przesadzajcie ! Takimi oponami całą zimę bym przejeździła. Wulkanizator to sprzeda po 100 zł za sztukę.
Owczar - 18-08-2018, 21:01

Jeśli ktoś da za takie opony 100zł, to naprawdę przestaje wierzyć w ludzi :) Swoją drogą, dość mocno tnie po wewnętrznej.
Olivia - 19-08-2018, 00:18

Nigdy nie widziałam takiego efektu ząbkowania opon z uwagi na temperaturę.

Myślę że tą oponę "zaradny" wulkanizator może bieżnikować lub naciąć głębiej bieżnik.

lobuzek - 19-08-2018, 14:18

Sorry za OT, ale dla mnie taka jazda z prędkością pod 200 km/h i to jeszcze z rodziną na wakacje (zakładam że samochodem mocno załadowanym) to przejaw skrajnej głupoty. Też objechałem Chorwację i dało się z prędkością dozwoloną, 130 km/h.
Olivia - 19-08-2018, 18:26

Moja babcia mawiała wszystko można co nie można, tylko z wolna i ostrożna :wink:
romek atomek2 - 21-08-2018, 09:00

Olivia napisał/a:
Nie przesadzajcie ! Takimi oponami całą zimę bym przejeździła. Wulkanizator to sprzeda po 100 zł za sztukę.
nie dało się już.. bieżnika z przodu było praktycznie kilka mm. I już tej zimy było tak,, że jak mocno śniegiem popadało - to bieżnik już do asfaltu nie dochodził.. i było "pływane".

lobuzek napisał/a:
Sorry za OT, ale dla mnie taka jazda z prędkością pod 200 km/h i to jeszcze z rodziną na wakacje (zakładam że samochodem mocno załadowanym) to przejaw skrajnej głupoty. Też objechałem Chorwację i dało się z prędkością dozwoloną, 130 km/h.

z Żoną moją jechałem, i wyobraź sobie, że nie oponowała - że nie było kłótni, że frajdę mieliśmy oboje..

PEACE

lobuzek - 21-08-2018, 13:53

romek atomek2 napisał/a:
Olivia napisał/a:
nie dało się już.. bieżnika z przodu było praktycznie kilka mm. I już tej zimy było tak,, że jak mocno śniegiem popadało - to bieżnik już do asfaltu nie dochodził.. i było "pływane".

Spoko. Nie bierz tego do siebie. Ja jechałem z dziećmi, a że zawodowo mam do czynienia z konsekwencjami mało rozsądnej jazdy, jestem na to przeczulony. Chorwackie autostrady w wakacje nie należą do najluźniejszych...

lobuzek napisał/a:

z Żoną moją jechałem, i wyobraź sobie, że nie oponowała - że nie było kłótni, że frajdę mieliśmy oboje..

PEACE

Owczar - 21-08-2018, 14:14

romek atomek2, spróbuj tego numeru w Austrii :D
romek atomek2 - 21-08-2018, 15:39

Owczar napisał/a:
romek atomek2, spróbuj tego numeru w Austrii :D
nie stać mnie ;) za dobrzy tam są..