Gadzety - Nowe gadżety - Mitsumaniaków
Misiek :) - 19-04-2009, 13:09
a ja myślałem o przyciemnieniu przedniej szyby, pasek na górze przeciwsłoneczny, półprzezroczysty z napisem czcionką mitsumaniaki a po bokach romby mitsubishi (znaczek)
co Wy o tym sądzicie (można zamówić na allegro, tylko jest nieprzeźroczyste, a mnie zależy na półprzeźroczystym jak w serii)
ijama - 24-04-2009, 08:48
Misiek napisał/a: | a ja myślałem o przyciemnieniu przedniej szyby, pasek na górze przeciwsłoneczny, półprzezroczysty z napisem czcionką mitsumaniaki a po bokach romby mitsubishi (znaczek)
co Wy o tym sądzicie (można zamówić na allegro, tylko jest nieprzeźroczyste, a mnie zależy na półprzeźroczystym jak w serii) |
jestem jak najbardziej za.
Makos - 28-05-2009, 22:12
A co powiecie na smycze klubowe? Wiem, że były kiedyś takie do kupienia w sklepie Mirab (starsi stażem klubowicze wiedzą o czym mówię), niestety ostatnio można na forum znaleźć więcej narzekań na ten sklep niż pochwał. Wobec powyższego, gdyby było zainteresowanie smyczami, można rozglądnąć się za wykonawcą. Nie szukając długo kilka przykładów z brzegu:
- pierwszy przykład
- drugi przykład
Gdyby poszukać pewnie więcej by się znalazło. Ceny przy większych zamówieniach (50-100szt.) wychodzą śmiesznie niskie nawet z wysyłką. Pytanie tylko: CHCECIE
koszmarek - 29-05-2009, 07:22
Makos napisał/a: | Pytanie tylko: CHCECIE |
ja to od razu ze trzy !!!
Uwex - 29-05-2009, 09:34
Przydały by się , choćby na zlota do powieszenia ...kufla na piwo - żartuwam
Ale pomysł OK
Anonymous - 29-05-2009, 09:55
ja bym się też pisał
ratajeq - 29-05-2009, 13:15
fajne były zlotowe w Grudziądu '08
krzychu - 29-05-2009, 20:07
Może by pogadać z Akbi wyłożył by z klubowych pieniążków na jakiś większy pakiet i wtedy można by zamawiać sobie czy kupić na zlocie. Kwestia tylko ustalenia jaka smyczka albo ze 2 wzory czy typy do wyboru.
Uwex - 30-05-2009, 11:15
krzychu napisał/a: | Kwestia tylko ustalenia jaka smyczka albo ze 2 wzory czy typy do wyboru |
Please !! tylko nie ankieta , bo będą gotowe na zlot w przyszłym roku ! Jeśli Akbi się zainteresuje , to niech sam zdecyduje jakie .
krzychu - 30-05-2009, 11:34
Ale myślę że to powinno być prostsze. Moim zdaniem smycz czarna napisz czerwony "<znaczek mitsu> MitsuManiaki <znaczek mitsu>". I na odwrót czyli czerwona napis czarny.
Można ewentualne się zastanowić nad www.MitsuManiaki.com lub MitsuManiak.
Pyk 50 sztuk jednego i drugiego przecież klienci się znajdą.
Makos - 05-06-2009, 19:56
krzychu napisał/a: | Pyk 50 sztuk jednego i drugiego przecież klienci się znajdą. |
Myślę, że ten pomysł nie wyda. Trzeba tradycyjnie zrobić zapisy, wpłata, zamówienie u wykonawcy i wysyłka. Tylko przedtem znajdźmy jakąś ofertę, na którą wszyscy się zgodzą. Może nawet uda się wysępić na próbę jedną sztukę z naszym logo klubowym.
KucharZ - 05-06-2009, 20:18
Ja chciałbym zaproponować takie coś jak model do sklejania (plastikowy lub papierowy) choć osobiście bym wolał platikowy.
Wiem, że może to być ciężkie w realizacji, ale może ktoś miał z tym styczność i czy np można wykonać model do sklejania na zamówienie np Colta lub Galanta. Wiem że chyba tylko Pajero można dostać gdzie nie gdzie
Tutaj ktoś o tym wspomina....
Oczywiście to tylko propozycja ....
Misiek :) - 05-06-2009, 23:35
pisałem do kolesia i colta ca0 nie jest w stanie zdobyć.
Myślałem o modelu metalowym colta w skali 1/24... zrobione chyba 50 sztuk, dowolny kolor. Tylko cena jednego takiego modelu to około 300 pln
Tu robili modele syrenek:
http://www.syrena.nekla.p.../ciekaw_z12.php
tylko pytanie, ile osób było by chętną na model za około 300pln??
Jeżeli by się uzbierało kilkanaście, lepiej kilkadziesiąt osób na konkretny model, to można by zacząć szukać, pytać i zamawiać. Nie ma sensu chyba szukać jak było by 10 osób chętnych, bo niewiadomo co z resztą modeli zrobić
KucharZ - 06-06-2009, 00:00
Cytat: | Myślałem o modelu metalowym colta w skali 1/24... zrobione chyba 50 sztuk, dowolny kolor. Tylko cena jednego takiego modelu to około 300 pln |
No ok drogo to wychodzi... A co np ze zrobieniem modelu kartonowego? Może jest na forum jakiś zdolny rysownik który by umiał przenieść dobrze obfotografowany samochód na papier (ewentualnie obrobić komputerowo), później to juz kwestia wydrukowania na odpowiednio twardym papierze.... I tu tez im większa skala z tym większą dokładnością mógłby zostać wykonany model. Sądze, że tutaj koszty byłyby o wiele mniejsze
Osobiście na swoim kompie posiadam (mam nadzieje bo dawno nie zaglądałem do tego folderu) kilkadziesiąt takich modeli do wydrukowania. W tym jeden motor o dużej szczegółowości (jakby ktoś był zainteresowany) Tylko wydrukować i kleić
No i znalażłem jeden z modeli: Mitsubishi FTO. Jakby ktoś chciał to podaje link
http://www.mitsubishi-fto.org/info/papercraft.htm
Misiek :) - 06-06-2009, 17:58
Papierowy... mnie się kojarzy z takim kartonowym pudełkie z rysunkiem auta, a mnie obchodzi model ze wszystkimi krągłościami, rowkami itp... a jakiego materiału mniej ważne, oby był conajmniej jak Bburago 1/24 dokładny
|
|
|