To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki

se7en - 20-02-2018, 21:42

Krzyzak napisał/a:
W garażu chłodzi się i czeka na pierwsze odpalenie dobra whisky
A to może nastąpić dość szybko... Może nie w ten weekend i nie w następny ze względu że nie będzie mnie w domu, ale wyjazd z garażu za 3 tygodnie jest całkiem realny...

biore zakład, odpali za drugim razem 8) :mrgreen:

jacek11 - 20-02-2018, 21:48

se7en napisał/a:
biore zakład, odpali za drugim razem

Zapali od szczała 8)

Marcino - 20-02-2018, 22:08

To ja obstawiam ze dopiero za 3 cim. Możemy wypić razem :)
Marcino - 20-02-2018, 22:12

jacek11 napisał/a:
Krzyzak napisał/a:
nie no panie - z Allegro
takie cosik na przykład: http://allegro.pl/prasa-h...6834837240.html

Nie opłaca się samemu robić :roll:
Krzyzak napisał/a:
W garażu chłodzi się i czeka na pierwsze odpalenie dobra whisky

Mniam :mrgreen:

No nie opłaca bo za 350 zł możesz nie dostać siłownika na 12t

Krzyzak - 21-02-2018, 08:18

Tu raczej nie chodzi o siłownik 12t, ale o przeliczenie jaki nacisk wywiera ten siłownik (o nieznanej mi sile) na trzpień, który ma 1.5cm średnicy i nacisk na cm2 to może właśnie tyle mieć.
Powiem wam, że kolega ma prasę z manometrem i jak pokazuje powyżej 1t to już mam pewność, że dany element jest na swoim miejscu. Sporadycznie do 5t dochodzi i już wiadomo - przerywamy.

Dam znać za którym odpali, ale też stawiam na 2-3 raz bo przecież ciśnienie paliwa na listwie jest zerowe. No chyba, że aparat jest źle ustawiony bo łatwo się pomylić...

Marcino - 21-02-2018, 19:16

Darek,
My w pracy jak skłądamy czasem coś to prasa 25T i az się płyty 30mm gr uginają:)

Krzyzak - 25-02-2018, 20:05

Kupno nówki jednak zmienia człowieka... zapadła decyzja o sprzedaży srebrnego sedana. Są chętni?
Hugo - 25-02-2018, 20:42

Krzyzak napisał/a:
Kupno nówki jednak zmienia człowieka...
Na gorsze niestety :wink: Nie wierzę w to co widzę. W sumie ja też coraz częściej myślę o sprzedaży Gala i zmianie na Sigmę, ta jest piękna: http://allegro.pl/mitsubi...66.html#thumb/1
mkm - 25-02-2018, 21:04

Krzyzak napisał/a:
Kupno nówki jednak zmienia człowieka...

Wg. mnie to nie "zakup nówki" - ot zwykła starość zaczyna Cię tropić :mrgreen:

deejay - 25-02-2018, 21:22

Darek po takim remoncie , odłącz zapłon i kręc rozrusznikiem do momentu jak ciśnienie oleju zgaśnie .
Krzyzak - 25-02-2018, 21:56

deejay napisał/a:
odłącz zapłon i kręc rozrusznikiem do momentu jak ciśnienie oleju zgaśnie
dzięki, właśnie tak planowałem - to znaczy myślałem głównie żeby go kręcić aż będę miał pewność, że klawiatura ma już smarowanie...
no i przy okazji podpompuję paliwo

to jest też trochę ekonomia i inne kwestie - ciężko mi już dzielić czas między rodzinę, pracę i dłubanie w autach więc z czegoś trzeba pomału rezygnować
a pracy programistycznej mam mnóstwo... nie spodziewałem się, że będzie tak ogromne zapotrzebowanie na soft

ta sigma ładna i pewnie stosowna cena do tego - u mnie z zewnątrz jest gorzej, jest parę miejsc do odnowienia - za to podłoga zdrowa, mechanicznie jest perfekt, pół auta jest nowe... no i wyposażenie niezłe

Krzyzak - 05-03-2018, 20:08

Była dziś próba pokręcenia rozrusznikiem - z powodzeniem. Niestety po 4x po 10 sek. lampka ciśnienia oleju nie zgasła, ale aku się poddało i teraz jest ładowane. Próba była z odłączonym aparatem zapłonowym, więc benzyna do wtrysków nie dochodziła, ale do filtra i owszem co pokazało wyraźnie, że za słabo skręciłem dół i efektowna plama pod autem oraz smród w domu (mam garaż w bryle domu) się rozniósł...
tomusn - 05-03-2018, 23:25

Krzyzak napisał/a:
za to podłoga zdrowa, mechanicznie jest perfekt, pół auta jest nowe... no i wyposażenie niezłe
automat, bo nie pamiętam?
deejay - 05-03-2018, 23:30

Krzyzak napisał/a:
więc benzyna do wtrysków nie dochodziła

Niestety ale wtryski podawały ...

Krzyzak - 06-03-2018, 08:38

Cytat:
automat, bo nie pamiętam?
oczywiście, innych już nie toleruję :)
deejay napisał/a:
Niestety ale wtryski podawały
raczej nie Bartku - w aparacie są czujniki wału i wałka, skoro były odłączone to wątpię by cokolwiek podawał
nic, aku naładowany - będę próbował dopompować ciśnienie