[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Olej
plecho1 - 17-11-2011, 06:52
Pewnie że można ale czy potrzeba?
SPIDER-ek - 17-11-2011, 08:21
Zolar, nie siej zamieszania i czytaj posty ze zrozumieniem.
Motul jest dobrym olejem, podobnie jak inne marki mają dobre oleje, trzeba tylko uważać co się kupuje. I o tym napisałem Koyocik , który powiedział że ELF się pogorszył.
Coraz wiecej produktów ma swoje podróbki i trzeba uważać.
Co sadzicie o olejach Millers?
tosztotomasz - 17-11-2011, 09:31
SPIDER-ek napisał/a: | Co sadzicie o olejach Millers? |
Jak dla mnie opcja lepsza od Motula, choć pewnie trudno to będzie podeprzeć racjonalnymi argumentami. Przyjmijmy, że subiektywnie wolę Millersa chociażby ze względu na bardziej pro sportową (czyt jakościową) ideologię
Zolar - 17-11-2011, 13:25
SPIDER-ek, pisząc: SPIDER-ek napisał/a: | jak będziesz Motula kupował to uważaj co kupujesz.
Jak poczytasz wstecz. To mozna dojść do wniosku, że najlepiej wodą zalać. Bo nigdy nie wiesz co wlewasz. | sam wykazujesz brak zrozumienia czytanych przez siebie postów.
Ponadto twoje oceny są mało wiarygodne o czym świadczy przechodzenie ze skrajności w skrajność. Najpierw jarałeś się LM bo skoro taki drogi i ludzie chwalą to musi być najlepszy. Po czym przed zimą przeszedłeś za namową jednej osoby na jakiś szlam za stówkę Elf'a (chociaż nie przypominam sobie żeby ktoś pozytywnie o nim się wypowiadał). Nie mówiąc już o tym, że na początku twój samochód jeździł na 10w60. Jest to dowód na to, że nie potrafisz wyciągnąć własnych wniosków i określić własnego zdania.
Zatem zanim zaczniesz udzielać rad innym i pouczać aby czytali ze zrozumieniem to najpierw sam zastanów się czy post, który masz zamiar opublikować jest potrzebny i wnosi coś do dyskusji. Bo z tego co widzę to natłukłeś 800 postów, które w 90% nie mają żadnej wartości i tylko sieją zamęt.
SPIDER-ek - 17-11-2011, 13:40
tosztotomasz, A co sądzisz na temat olejów TEXACO HAVOLINE 5W-40 SYNTHETIC?
[ Dodano: 17-11-2011, 13:46 ]
Zolar, Nikomu nie proponowałem żadnego oleju po pierwsze.
Po drugie LM zalałem i złego słowa na niego nie mogę powiedzieć.
Po trzecie jak już pisałem i podobnie jak większość ludzi weryfikuje inne specyfiki, a nie tylko zachwyca się jednym
I po czwarte mam wrażenie że jesteś typowym dzieciakiem który kupił sobie samochód i wielkim specjalistą został.
Mój samochód jeździł na 10W60(jak go kupowałem - poprzedni właściciel takim zalał) i co to ma wspólnego z czym? Jak piernik do wiatraka.
Jeżeli ktoś pisze że nie chce już ELFa bo mechanik mu powiedział że jest coraz gorszy, i kupuje Motula. To pisze że powinien tez uważać na zakup.
Jeżeli do tego dopisujesz sobie swoją ideologię to sorry to twój problem.
Zolar - 17-11-2011, 14:07
SPIDER-ek, SPIDER-ek napisał/a: | Nikomu nie proponowałem żadnego oleju po pierwsze.
Po drugie LM zalałem i złego słowa na niego nie mogę powiedzieć.
Po trzecie jak już pisałem i podobnie jak większość ludzi weryfikuje inne specyfiki, a nie tylko zachwyca się jednym
I po czwarte mam wrażenie że jesteś typowym dzieciakiem który kupił sobie samochód i wielkim specjalistą został. |
Ja odnoszę dokładnie takie samo wrażenie, że jesteś takim dzieckiem, które dostało od rodziców resoraka i stało się Alfą i Omegą w motoryzacji. Z tą jednak różnicą, że ja mam dowody na swoją tezę w postaci Twoich postów. Wypowiadasz się w sposób autorytatywny na każdy temat. Jak ten Annaniaszek z Mikołajka. "Ja proszę Pani, ja wiem..." Poczytaj moje posty i zobaczysz, że ja w przeciwieństwie do Ciebie nie wymądrzam się w każdej kwestii.
Nie pomyśl, że coś do Ciebie mam. Wręcz przeciwnie, łączy nas wspólna pasja. Chodzi mi tylko o to żebyś pisząc posty, dwa razy się zastanowił czy są wartościowe, potrzebne i przypadkiem nie są bezpodstawnie krzywdzące.
Nie jestem przedstawicielem Motula, nawet nie mam go w tej chwili w silniku. Zależy mi tylko na odrobinie rzetelności. Pisząc w ten sposób doprowadzisz w końcu do sytuacji w której ludzie będą pomijać czytanie Twoich postów myśląc: "e tam, SPIDER-ek, to nie ma nic ciekawego do powiedzenia"
SPIDER-ek - 17-11-2011, 14:11
Dobra pomijając żale Zolarka które do niczego nie prowadzą.
Co sądzicie o TEXACO HAVOLINE 5W-40 SYNTHETIC?
tosztotomasz - 17-11-2011, 20:10
SPIDER-ek, niestety nie pomogę. Marka z pewnością legendarna szczególnie w US, mająca swoich wiernych użytkowników na przestrzeni dziesięcioleci ale co reprezentuje aktualnie, a do tego jeszcze w Polsce, nie potrafię powiedzieć. Półka raczej średnia, na poziomie wielu innych popularnych marek.
SPIDER-ek - 17-11-2011, 20:39
tosztotomasz, dzięki za info. Właśnie będąc dzisiaj w sklepie. jakoś sprzedawca nie mógł nic powiedzieć ciekawego na temat TEXACO HAVOLINE.
jacobian - 17-11-2011, 21:57
Wracając do olejów Millers to mam takowy w mojej automatycznej skrzyni i jak na razie się sprawdza.
wookash83 - 17-11-2011, 22:39
Tak informacyjnie: TEXACO HAVOLINE 5W-40 SYNTHETIC miałem u siebie zalany jeszcze przez Niemca trochę na nim pojeździłem i po 10tys wymieniłem, złego nic nie powiem, silnik pracował na nim jak trzeba popychacze cichutko..ciężko go dostać więc nie wymieniałem na niego ponownie
xor - 17-11-2011, 23:38
Niestety, do niedawna również dobrze mówiłem o ELF 5w40 LDX, a teraz muszę zmienić zdanie... Od ostatniego zalania ma może koło 5 tysięcy i zaczyna wyraźnie klepać ! Tak wiec na wiosnę przerzucam się, tym razem może dam szansę Motulowi 8100, jak znajdę oryginalny
Hugo - 18-11-2011, 07:44
xor napisał/a: | Od ostatniego zalania ma może koło 5 tysięcy i zaczyna wyraźnie klepać | Dokładnie tak samo było u mnie.
m6riano - 18-11-2011, 12:59
Poraz kolejny kupiłem Motula i chyba to będzie mój ostatni jego zakup...teraz klepie i na zimnym i na ciepłym...na maxlifie tego nie było...Motyl oczywiście ori..;-)
czerwony88 - 18-11-2011, 14:54
A ja leję Motula 8100 X-Cess 5w40 co ok. 15 tys km i jest wszystko ok. Nie ma znaczących ubytków(może 100-200ml od wymiany do wymiany) nic nie klepie itp.
|
|
|