To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

Wszyc - 13-07-2011, 16:34

dzięki za info Jacek pomęczę maretzkiego w tej kwestii on ma taki engine jak ja :P

Ros co do pinów to wszystko jest gicior :P

Wszyc - 14-07-2011, 12:50

Kupiłem gumki do wtrysków nigdzie takich dorwać nie mogłem tylko w jednym sklepie z częściami do tirów wyszła groszowa sprawa za 12 gumeczek malutkich zapłaciłem tylko 3000groszy :lol: :lol: :lol: tak więc groszowa sprawa haha :D teraz po tej lekcji będę delikatni dokręcał wtryski by nie zmielić gumek :D

robertdg - 14-07-2011, 20:36

Wszyc, a może przeczytasz w manualu informacje dotyczącą montażu, aby nie spartolić :P
Wszyc - 14-07-2011, 23:03

Oj tam oj tam :P nie mam klucza dynamometrycznego :P trzeba sobie na oko radzić :P a że nigdy tego nie robiłem to mi manual nie pomorze :P
Krzyzak - 15-07-2011, 05:42

Wszyc napisał/a:
manual nie pomorze

no pewnie - prędzej kujawy

robertdg - 15-07-2011, 07:19

Pomijając momenty dokręcania - zwróć uwagę na fakt w jaki sposób się montuje wtrytskiwacze.
rosomak1983 - 15-07-2011, 07:29

robertdg napisał/a:
zwróć uwagę na fakt w jaki sposób się montuje wtrytskiwacze.

nie załóż odwrotnie :P :P :P :wink:

robertdg - 15-07-2011, 07:34

rosomak1983 napisał/a:
robertdg napisał/a:
zwróć uwagę na fakt w jaki sposób się montuje wtrytskiwacze.

nie załóż odwrotnie :P :P :P :wink:
O tym nie pomyślałem, ale niech będzie ;-) konkretniej chodzi mi o taki drobny szczególik ze strzałeczką.
Wszyc - 15-07-2011, 11:00

nie wiem znam te manuale prawie na pamięć od roku przestudiowałem i od E3 i od E5 i nie wiem o jaką Ci strzałeczkę chodzi (aż zlukałem jeszcze raz przed chwilą) nie rozumiem też filozofii montażu wtrysków raczej :P
A momenty dokręcenia śrub no nie interesują mnie bo nie mam klucza dynamometrycznego nawet kombinerek w domu nie mam a wy o takich rzeczach mi to :P jeden komplet kluczy nasadowych i nic więcej nawet młotka :D

Nie wiem Robert o co chodzi poddaje się :P

m6riano - 15-07-2011, 16:22

Wszyc napisał/a:
nie mam klucza dynamometrycznego nawet kombinerek w domu nie mam

Kurde, trza chłopakowi jakąś zrzutke zrobić po złociszu czy coś bo przez taką pierdółke nie będzie o czym czytać...;-)

jacek11 - 15-07-2011, 17:03

m6riano napisał/a:
Kurde, trza chłopakowi jakąś zrzutke zrobić po złociszu czy coś bo przez taką pierdółke nie będzie o czym czytać...;-)

czterystu forumowiczów po zecie,i dynamometr będzie :mrgreen:

m6riano - 15-07-2011, 17:12

Nie znam sie na tym...ale widzę że i takie ceny bywają..:
http://allegro.pl/listing...dynamometryczny
;-)

robertdg - 15-07-2011, 19:23

Mam wytłumaczyć :?:

jacek11 - 15-07-2011, 22:10

m6riano napisał/a:

Nie znam sie na tym...ale widzę że i takie ceny bywają..:
http://allegro.pl/listing...dynamometryczny
;-)

owszem......ale jeszcze kombinerki :wink: :mrgreen:
a poważnie,to za dobrej jakości klucz dynamometryczny trzeba trochę zapłacić 8)

Wszyc - 16-07-2011, 13:19

Przepraszam Robercie ale nie odczytuje z tego nic więcej niż wsadź wtryski w listwę i wsadź je w głowice :lol: :P aż się zapytałem paru osób o co może chodzi ale nie mamy pojęcia zbytnio :P

Ale przy rozmowie z maretzkim odkryłem czego mi brakuje takich plastikowych dystansów pod śruby miedzy głowicą a listwą paliwową :P dlatego wcześniej zmieliłem uszczelki dokręcając :P będę musiał jeszcze Markowi głowę zawrócić ile dokładnie te podkładki mają wysokości :P