[97-04]Galant EAxA/W - [FAQ] Rozrząd i serwis w Galancie EAxx
Juiceman - 01-10-2013, 18:12
do usuniecia xd
komarsnk - 01-10-2013, 18:19
Juiceman, w zły temat wkleiłeś
Do usunięcia
yam1530 - 01-10-2013, 19:28
potwierdźcie czy ten uszczelniacz będzie ok
Uszczelka pompy oleju
Producent: THO
Opis: 20x30x7 P uszczelniacz pompy oleju MITSUBISHI COLT/LANCER/GALANT (4G63/4G64/4D68)
Nazwa: Uszczelka pompy oleju THO N15038
Średnica wewnętrzna [mm]: 20
Średnica zewnętrzna [mm]: 30
Grubość [mm]: 7
Nazwa: uszczelniacz pompy oleju 20x30x7 P MITSUBISHI COLT/LANCER/GALANT (4G63/4G64/4D68)
W magazynie: 6 szt.
Cena detaliczna (z VAT):
15.51 PLN
Kup za:
13.96 PLN
[ Dodano: 01-10-2013, 21:31 ]
Krzyzak, Jutro będę domawiał uszczelnienie pod pompę, może jednak zmienić te uszczelniacze na inne?
Tylko jakiej firmy. No i ile tych uszczelniaczy mam kupić jeszcze. Mam na wałek rozrządu na wał korbowy, pod rolkę prowadzącą no i teraz pod pompę oleju, coś jeszcze?
Krzyzak - 01-10-2013, 21:57
Np. POS - montowane jako oryginały w Hyundai'u
Pod rolką prowadzącą nie ma uszczelniacza. Brakuje - w powyższym wykazie - tylko pod zębatkę wałka balansowego. Razem 4 szt.
yam1530 - 01-10-2013, 22:13
Czyli powinienem mieć :
Uszczelnienie wału przód
Uszczelnienie wałka rozrządu przód
Uszczelnienie pod pompę oleju
Uszczelnienie pod zębatkę paska balansowego
A ja mam jeszcze MD069950 Uszczelniacz wałka balansowego
?
Krzyzak - 02-10-2013, 07:56
yam1530 napisał/a: | Uszczelnienie pod zębatkę paska balansowego
A ja mam jeszcze MD069950 Uszczelniacz wałka balansowego
? | ta sama nazwa na jedną uszczelkę
skobalt - 03-10-2013, 21:09 Temat postu: ... Witam!
Co powiecie na ten zestaw??? Myślę , że cena dobra...
http://allegro.pl/orygina...3568344318.html
diabelll - 03-10-2013, 21:24
skobalt, bardzo fajna cena moim zdaniem pompe wody mozesz sobie do tego dokupic bo bedziesz mial lepszy dostęp odrazu
yam1530 - 03-10-2013, 21:39
Auto odebrane.
Paski piszczą.
Uszczelniacze nie wymienione.
3dni auto na warsztacie
3dni auto pożyczone
W plecy 200zł (mechanik chciał 300)
MASAKRA niech bóg was broni przed tym mechanikiem.
Ręce się same rwą do czynów,
Krzyzak - 03-10-2013, 21:56
yam1530 napisał/a: | MASAKRA niech bóg was broni przed tym mechanikiem.
Ręce się same rwą do czynów, | Jak jesteś już tak radosny, to może opisz co i jak w jakimś regionalnym dziale o mechanikach.
A z tymi uszczelniaczami to kicha - kiedyś tak zrobiłem w colcie i po 3 tkm ściągałem znów rozrząd, bo pociekł.
deejay - 03-10-2013, 21:58
yam1530 napisał/a: | Auto odebrane.
Paski piszczą.
Uszczelniacze nie wymienione. |
Dlaczego Jakies wyjaśnienie z jego strony ?
yam1530 - 03-10-2013, 22:29
PAN MECHANIK stwierdził że części są nie oryginalne a uszczelniacze nie są czerwone to ich nie zakłada. Latałem 2 godziny po Wrocławiu za tym uszczelniaczem pompy i on jest czerowny:)
MASAKRA. Na koniec po słownych utarczkach powiedział że on sobie włączył auto jak już wszystko wyczyścił jeszcze ze starym rozrządem i nie było żadnych wycieków. Dalatego nie wymieniał.
A no i najśmieszniejsze!!! pokazuje mi pudełko po pasku mitsuboshi i mówi "Panie to wszystko podróbki pacz pan Tak się pisze mitsubishi?"
He he normalnie załamka kurde.
może mi się uda zwrócić uszczelniacze i już.
Jutro go przyatakuję z tymi paskami choć może lepiej samemu je ponaciągać.
Cieszę się że chociaż rozrząd i wszystkie paski są nowe(dokupiłem 2 mikro bando).
Stare rolki były już troszkę wyeksploatowane a paski napędowe(klinowy + mikro) poprostu szrot.
Czy 200 zł za zmianę rozrządu bez uszczelniaczy to jest ok?(brak paragonu)?
Krzyzak, czy mogę na forum opolskim podać dane tego Pana?
deejay - 03-10-2013, 22:32
yam1530 napisał/a: | PAN MECHANIK stwierdził że części są nie oryginalne a uszczelniacze nie są czerwone to ich nie zakłada. Latałem 2 godziny po Wrocławiu za tym uszczelniaczem pompy i on jest czerowny:)
MASAKRA. Na koniec po słownych utarczkach powiedział że on sobie włączył auto jak już wszystko wyczyścił jeszcze ze starym rozrządem i nie było żadnych wycieków. Dalatego nie wymieniał.
A no i najśmieszniejsze!!! pokazuje mi pudełko po pasku mitsuboshi i mówi "Panie to wszystko podróbki pacz pan Tak się pisze mitsubishi?"
He he normalnie załamka kurde.
może mi się uda zwrócić uszczelniacze i już.
Jutro go przyatakuję z tymi paskami choć może lepiej samemu je ponaciągać.
Cieszę się że chociaż rozrząd i wszystkie paski są nowe(dokupiłem 2 mikro bando).
Stare rolki były już troszkę wyeksploatowane a paski napędowe(klinowy + mikro) poprostu szrot.
Czy 200 zł za zmianę rozrządu bez uszczelniaczy to jest ok?(brak paragonu)? |
Jesli moge jakoś pomóc to podjedz w sobotę do mnie , to sprawdze ci te paski i wyreguluję
yam1530 - 03-10-2013, 22:50
Podejrzewam że jego brak ochoty do pracy wiązał sie z tym iz nie zakupiłem u jego synowej kompletu części. Ona sam rozrząd zaproponowała mi w cenie 550zł bez pasków osprzętu. Ja Kupiłem wszystko, rozrząd kpl, 3 paski osprżetu, 4 filtry za 565zł.
Dzięki deejay, za propozycję. Mam nadzieję że jutro paski sie "ułożą"i PAN MECHANIK poradzi sobie z naciągiem.
MIŁEJ NOCKI
Krzyzak - 04-10-2013, 08:18
yam1530 napisał/a: | Krzyzak, czy mogę na forum opolskim podać dane tego Pana? | Generalnie jeśli kogoś pomówisz, to może być sprawa cywilna. Ale przecież Ciebie to nie dotyczy, bo napiszesz tylko prawdę. Ja kiedyś też wrzucałem na pomorską część ostrzeżenia dla ludzi, żeby od konkretnych warsztatów trzymać się z daleka i dlaczego.
A co do uszczelniacza - NOKi z reguły są czarne, POSy brązowe, widziałem też np. niebieskiego Reinza i wiele innych kolorów. Nie rozumiem jak można się kierować kolorem przy zakładaniu uszczelniacza a nie jego jakością.
|
|
|