To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

sylb - 18-10-2010, 22:07

mitsu00 napisał/a:
Silverrr napisał/a:
rezon napisał/a:
z przycisków na radiu i wyświetlaczu, nie działa sterowanie BT z kierownicy.

To mnie już trochę martwi.

Co cie martwi? zamiast naciskać na guzik na kierownicy, naciskasz na klawisz na ekranie. Zasada dzialania jest przecież identyczna a dźwięk idzie przez glośniki auta.....

Według mnie to plus, nie wiem, jakie panowie posiadacie długie kciuki, ale moje są za krótkie, w normalny położeniu kierownicy za cholerę nie jestem wstanie wcisnąć przycisku odbierania telefonu, muszę oderwać rękę i zrobić to palcem wskazującym, przy okazji odrywając wzrok by widzieć gdzie trafić. W poprzednim samochodzie miałem zestaw BT Motoroli z osobnym przyciskiem który przyklejało się gdzie pasuje i to było super rozwiązanie.

mitsu00 - 18-10-2010, 23:02

13zbyszek13 napisał/a:
dolicz koszty :
transferu kasy / około 6 % /,

Albo 1,5% jeśli placisz na ich konto w ING-u w Warszawie. Mam na myśli www.ipmart.com

[ Dodano: 18-10-2010, 23:04 ]
13zbyszek13 napisał/a:
rezon napisał/a:
a nie ma dodatkowego wejścia na ew. zewnętrzny?

no właśnie nie ma zewnętrznego wejścia.

To krzycz, jak przy międzymiastowej za PRL-u :twisted:

13zbyszek13 - 19-10-2010, 09:15

mitsu00 napisał/a:
Albo 1,5% jeśli placisz na ich konto w ING-u w Warszawie. Mam na myśli www.ipmart.com

Jeżeli mają konto u nas w Polsce jeżeli ING przekazuje dalej do Chin to dolicza Ci jeszcze koszty przekazywania i prowizji miejscowego Banku od wypłaty.
Robiłem to z City za przelew niby mało / 10,00 PLN / ale te koszty dalsze doliczane po zakończeniu transakcji to już spora suma.
No i czas ponad tydzień.
A Pay Palem to koszt około 6 % i kasa jest za minute u adresata.

[ Dodano: 19-10-2010, 09:16 ]
mitsu00 napisał/a:
To krzycz, jak przy międzymiastowej za PRL-u

Właśnie dostałem info z rofaudio że jednak jest możliwość podłączenia mikrofonu zewnętrznego.

mitsu00 - 19-10-2010, 10:02

13zbyszek13 napisał/a:
Jeżeli mają konto u nas w Polsce jeżeli ING przekazuje dalej do Chin to dolicza Ci jeszcze koszty przekazywania i prowizji miejscowego Banku od wypłaty.
Robiłem to z City za przelew niby mało / 10,00 PLN / ale te koszty dalsze doliczane po zakończeniu transakcji to już spora suma.
No i czas ponad tydzień.

Nie wiem co masz na mysli z tymi dalszymi kosztami, ale ja i Chińczyka w zeszłym roku i cyfrę niedawno zapłaciłem wlaśnie bezpośrednio do ING-u w Warszawie i nic potem mi nie doliczali. A czy sobie dalej do Chin czy Koziej Wólki kasę ślą, to już ich bolączka. Jeśli ROF ci doliczył za taki myk, to nieźli cwaniacy są.....
13zbyszek13 napisał/a:
Właśnie dostałem info z rofaudio że jednak jest możliwość podłączenia mikrofonu zewnętrznego.

Czekałem kiedy to napiszesz, bo przeciez to oczywiste że można dołączyć zewnętrzny mikrofon :wink:

13zbyszek13 - 19-10-2010, 11:25

mitsu00 napisał/a:
Nie wiem co masz na mysli z tymi dalszymi kosztami, ale ja i Chińczyka w zeszłym roku i cyfrę niedawno zapłaciłem wlaśnie bezpośrednio do ING-u w Warszawie i nic potem mi nie doliczali. A czy sobie dalej do Chin czy Koziej Wólki kasę ślą, to już ich bolączka. Jeśli ROF ci doliczył za taki myk, to nieźli cwaniacy są.....

Nie ma takiej opcji na tym świecie że ktoś da Ci coś za darmo.
Prześledź wyciągi po jakiś dwuch tygodniach.

[ Dodano: 19-10-2010, 11:27 ]
mitsu00 napisał/a:
Czekałem kiedy to napiszesz, bo przeciez to oczywiste że można dołączyć zewnętrzny mikrofon

Jak było to takie oczywiste to dlaczego wcześniej nie pisałeś. :shock: :shock:
Nie pękaj pisz :D :D :D

mitsu00 - 19-10-2010, 11:40

13zbyszek13 napisał/a:
Nie ma takiej opcji na tym świecie że ktoś da Ci coś za darmo.
Prześledź wyciągi po jakiś dwuch tygodniach.

Zbyszek, jestem bankowcem więc wiem jak to działa bo zajmuje się takimi i innymi rzeczami na codzień. Ipmart ma rachunek w ING-u w PLN w Polsce i placi się im w zlotówkach jak lokalny przelew. Kwota w USD jest przeliczana na PLN przez ING w/g kursu z danego dnia. Ipmart od razu na fakturze w USD dolicza prowizje 1,5% i potem cala kwota razem z prowizja i kosztami wysyłki, jest przeliczana na PLN i ta kwotę ślesz im jakbyś pracownikom robil wyplatę. Żadne inne koszty nie dochodzą. Uwierz mi, nie mam po co ściemniać :wink:

Grzesq - 19-10-2010, 11:47

mitsu00 napisał/a:
. Żadne inne koszty nie dochodzą.

Tylko porównaj ceny w Ipmart i w ROF :)

Nawet jak zapłacisz 10% profizji w ROFie to i tak wyjdzie taniej niż w Ipmarcie...

mitsu00 - 19-10-2010, 12:02

Grzesq napisał/a:
Tylko porównaj ceny w Ipmart i w ROF

Nawet jak zapłacisz 10% profizji w ROFie to i tak wyjdzie taniej niż w Ipmarcie...

To ze są trochę drożsi to fakt, w końcu to nie producent, tylko hurtownia, ale tutaj chodzilo o inna kwestię nieprawdaż?

13zbyszek13 - 19-10-2010, 12:05

mitsu00 napisał/a:
Zbyszek, jestem bankowcem więc wiem jak to działa bo zajmuje się takimi i innymi rzeczami na codzień. Ipmart ma rachunek w ING-u w PLN w Polsce i placi się im w zlotówkach jak lokalny przelew. Kwota w USD jest przeliczana na PLN przez ING w/g kursu z danego dnia. Ipmart od razu na fakturze w USD dolicza prowizje 1,5% i potem cala kwota razem z prowizja i kosztami wysyłki, jest przeliczana na PLN i ta kwotę ślesz im jakbyś pracownikom robil wyplatę. Żadne inne koszty nie dochodzą. Uwierz mi, nie mam po co ściemniać

Jest to jakiś przekręt , wywożą kasę w walizce ?
Ale z drugiej strony co nas klientów to obchodzi,być może jest tak jak piszesz.

mitsu00 - 19-10-2010, 12:10

13zbyszek13 napisał/a:
Jest to jakiś przekręt , wywożą kasę w walizce ?
Ale z drugiej strony co nas klientów to obchodzi,być może jest tak jak piszesz.

Żaden przekręt. Firma w ramach globalizacji rynku robi tzw. rekoncylację sald na rachunkach w różnych krajach. Mają np rachunek matkę np w HK a salda z rachunków subsyduralnych, takich jak ten w PL, są potem bilansowane na rachunek główny w ramach grupy. U mnie w banku tez takie oferty mamy dla korporacji działających w różnych krajach. Klient w ramach grupy moze sobie w kilka sekund przezucac kase z rachunku na rachunek, niezależnie od kraju, poprzez kilka kliknięć na klawiaturze. Tak na 100% robi Ipmart. Takie rozwiązanie jest dosyc kosztowne ale tez przeznaczone dla waznych korporacji z ogromnymi obrotami.

13zbyszek13 - 19-10-2010, 12:43

mitsu00 napisał/a:
Tak na 100% robi Ipmart

Impart uważasz za taką wielką korporację :D :D :D :D
I sam piszesz że są to duże koszty,impart dokłada do interesu ?

mitsu00 - 19-10-2010, 16:49

13zbyszek13 napisał/a:
Impart uważasz za taką wielką korporację
I sam piszesz że są to duże koszty,impart dokłada do interesu ?

Z tym wielkim to może przesadzilem, ale chodzi tu o firmy operujące globalnie. Płaci się stawkę roczną za taki system rachunków, a same przelewy w ramach grupy kosztuja prawie nic. Dzięki temu taki Controller siedzący na stolku w HK ma wgląd do operacji i płynności firmy w każdym kraju.

13zbyszek13 - 19-10-2010, 17:02

mitsu00 napisał/a:
Z tym wielkim to może przesadzilem, ale chodzi tu o firmy operujące globalnie. Płaci się stawkę roczną za taki system rachunków, a same przelewy w ramach grupy kosztuja prawie nic. Dzięki temu taki Controller siedzący na stolku w HK ma wgląd do operacji i płynności firmy w każdym kraju.

Nie będę w to wnikał , wiem na pewno że nic nie ma za darmo.

[ Dodano: 20-10-2010, 10:28 ]
mitsu00 napisał/a:
Czekałem kiedy to napiszesz, bo przeciez to oczywiste że można dołączyć zewnętrzny mikrofon

Nie jest to takie oczywiste dzisiaj ROFAUDIO powiedziało że jednak do ROF NEV nie ma możliwości podłączenia mikrofonu zewnętrznego

mitsu00 - 20-10-2010, 13:03

13zbyszek13 napisał/a:

Nie jest to takie oczywiste dzisiaj ROFAUDIO powiedziało że jednak do ROF NEV nie ma możliwości podłączenia mikrofonu zewnętrznego
To nie dobrze. Masz problema zatem bo jak pisałeś rozmówcy słyszą cię jak z wiadra.... :evil:

Dla zainteresowanych zamieszczam zdjęcie mojej cyfry razem z osprzętem. Zdjęcie zrobione w HK zaraz przed zapakowaniem i wysyłką do mnie. Sam box jest malutki i łatwo go schować/zamontować gdziekolwiek w aucie. W komplecie jest stelażyk do przykręcenia. Ja swojego zainstalowalem w schowku na lewarek i klucze zapasowe, a czujkę IR wyprowadzilem pod kierownicę. Miejsc jest jednak sporo.
http://www.ipmart.com/mai...344_0.JPG&s=800

13zbyszek13 - 20-10-2010, 13:39

A tak wygląda po odpaleniu na Chińczyku

[ Dodano: 20-10-2010, 13:40 ]
mitsu00 napisał/a:
Dla zainteresowanych zamieszczam zdjęcie mojej cyfry razem z osprzętem. Zdjęcie zrobione w HK zaraz przed zapakowaniem i wysyłką do mnie. Sam box jest malutki i łatwo go schować/zamontować gdziekolwiek w aucie. W komplecie jest stelażyk do przykręcenia. Ja swojego zainstalowalem w schowku na lewarek i klucze zapasowe, a czujkę IR wyprowadzilem pod kierownicę. Miejsc jest jednak sporo.
http://www.ipmart.com/mai...344_0.JPG&s=800

A gdzie zamontowałeś oczko od podczerwieni

[ Dodano: 20-10-2010, 13:41 ]
Bo ja tu

[ Dodano: 20-10-2010, 13:50 ]
Tak wygląda to cudo na miejscu w Wawie za / 110 $ /