Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
sylb - 18-10-2010, 22:07
mitsu00 napisał/a: | Silverrr napisał/a: | rezon napisał/a:
z przycisków na radiu i wyświetlaczu, nie działa sterowanie BT z kierownicy.
To mnie już trochę martwi. |
Co cie martwi? zamiast naciskać na guzik na kierownicy, naciskasz na klawisz na ekranie. Zasada dzialania jest przecież identyczna a dźwięk idzie przez glośniki auta..... |
Według mnie to plus, nie wiem, jakie panowie posiadacie długie kciuki, ale moje są za krótkie, w normalny położeniu kierownicy za cholerę nie jestem wstanie wcisnąć przycisku odbierania telefonu, muszę oderwać rękę i zrobić to palcem wskazującym, przy okazji odrywając wzrok by widzieć gdzie trafić. W poprzednim samochodzie miałem zestaw BT Motoroli z osobnym przyciskiem który przyklejało się gdzie pasuje i to było super rozwiązanie.
mitsu00 - 18-10-2010, 23:02
13zbyszek13 napisał/a: | dolicz koszty :
transferu kasy / około 6 % /, |
Albo 1,5% jeśli placisz na ich konto w ING-u w Warszawie. Mam na myśli www.ipmart.com
[ Dodano: 18-10-2010, 23:04 ]
13zbyszek13 napisał/a: | rezon napisał/a:
a nie ma dodatkowego wejścia na ew. zewnętrzny?
no właśnie nie ma zewnętrznego wejścia. |
To krzycz, jak przy międzymiastowej za PRL-u
13zbyszek13 - 19-10-2010, 09:15
mitsu00 napisał/a: | Albo 1,5% jeśli placisz na ich konto w ING-u w Warszawie. Mam na myśli www.ipmart.com |
Jeżeli mają konto u nas w Polsce jeżeli ING przekazuje dalej do Chin to dolicza Ci jeszcze koszty przekazywania i prowizji miejscowego Banku od wypłaty.
Robiłem to z City za przelew niby mało / 10,00 PLN / ale te koszty dalsze doliczane po zakończeniu transakcji to już spora suma.
No i czas ponad tydzień.
A Pay Palem to koszt około 6 % i kasa jest za minute u adresata.
[ Dodano: 19-10-2010, 09:16 ]
mitsu00 napisał/a: | To krzycz, jak przy międzymiastowej za PRL-u |
Właśnie dostałem info z rofaudio że jednak jest możliwość podłączenia mikrofonu zewnętrznego.
mitsu00 - 19-10-2010, 10:02
13zbyszek13 napisał/a: | Jeżeli mają konto u nas w Polsce jeżeli ING przekazuje dalej do Chin to dolicza Ci jeszcze koszty przekazywania i prowizji miejscowego Banku od wypłaty.
Robiłem to z City za przelew niby mało / 10,00 PLN / ale te koszty dalsze doliczane po zakończeniu transakcji to już spora suma.
No i czas ponad tydzień. |
Nie wiem co masz na mysli z tymi dalszymi kosztami, ale ja i Chińczyka w zeszłym roku i cyfrę niedawno zapłaciłem wlaśnie bezpośrednio do ING-u w Warszawie i nic potem mi nie doliczali. A czy sobie dalej do Chin czy Koziej Wólki kasę ślą, to już ich bolączka. Jeśli ROF ci doliczył za taki myk, to nieźli cwaniacy są.....
13zbyszek13 napisał/a: | Właśnie dostałem info z rofaudio że jednak jest możliwość podłączenia mikrofonu zewnętrznego. |
Czekałem kiedy to napiszesz, bo przeciez to oczywiste że można dołączyć zewnętrzny mikrofon
13zbyszek13 - 19-10-2010, 11:25
mitsu00 napisał/a: | Nie wiem co masz na mysli z tymi dalszymi kosztami, ale ja i Chińczyka w zeszłym roku i cyfrę niedawno zapłaciłem wlaśnie bezpośrednio do ING-u w Warszawie i nic potem mi nie doliczali. A czy sobie dalej do Chin czy Koziej Wólki kasę ślą, to już ich bolączka. Jeśli ROF ci doliczył za taki myk, to nieźli cwaniacy są..... |
Nie ma takiej opcji na tym świecie że ktoś da Ci coś za darmo.
Prześledź wyciągi po jakiś dwuch tygodniach.
[ Dodano: 19-10-2010, 11:27 ]
mitsu00 napisał/a: | Czekałem kiedy to napiszesz, bo przeciez to oczywiste że można dołączyć zewnętrzny mikrofon |
Jak było to takie oczywiste to dlaczego wcześniej nie pisałeś.
Nie pękaj pisz
mitsu00 - 19-10-2010, 11:40
13zbyszek13 napisał/a: | Nie ma takiej opcji na tym świecie że ktoś da Ci coś za darmo.
Prześledź wyciągi po jakiś dwuch tygodniach. |
Zbyszek, jestem bankowcem więc wiem jak to działa bo zajmuje się takimi i innymi rzeczami na codzień. Ipmart ma rachunek w ING-u w PLN w Polsce i placi się im w zlotówkach jak lokalny przelew. Kwota w USD jest przeliczana na PLN przez ING w/g kursu z danego dnia. Ipmart od razu na fakturze w USD dolicza prowizje 1,5% i potem cala kwota razem z prowizja i kosztami wysyłki, jest przeliczana na PLN i ta kwotę ślesz im jakbyś pracownikom robil wyplatę. Żadne inne koszty nie dochodzą. Uwierz mi, nie mam po co ściemniać
Grzesq - 19-10-2010, 11:47
mitsu00 napisał/a: | . Żadne inne koszty nie dochodzą. |
Tylko porównaj ceny w Ipmart i w ROF
Nawet jak zapłacisz 10% profizji w ROFie to i tak wyjdzie taniej niż w Ipmarcie...
mitsu00 - 19-10-2010, 12:02
Grzesq napisał/a: | Tylko porównaj ceny w Ipmart i w ROF
Nawet jak zapłacisz 10% profizji w ROFie to i tak wyjdzie taniej niż w Ipmarcie... |
To ze są trochę drożsi to fakt, w końcu to nie producent, tylko hurtownia, ale tutaj chodzilo o inna kwestię nieprawdaż?
13zbyszek13 - 19-10-2010, 12:05
mitsu00 napisał/a: | Zbyszek, jestem bankowcem więc wiem jak to działa bo zajmuje się takimi i innymi rzeczami na codzień. Ipmart ma rachunek w ING-u w PLN w Polsce i placi się im w zlotówkach jak lokalny przelew. Kwota w USD jest przeliczana na PLN przez ING w/g kursu z danego dnia. Ipmart od razu na fakturze w USD dolicza prowizje 1,5% i potem cala kwota razem z prowizja i kosztami wysyłki, jest przeliczana na PLN i ta kwotę ślesz im jakbyś pracownikom robil wyplatę. Żadne inne koszty nie dochodzą. Uwierz mi, nie mam po co ściemniać |
Jest to jakiś przekręt , wywożą kasę w walizce ?
Ale z drugiej strony co nas klientów to obchodzi,być może jest tak jak piszesz.
mitsu00 - 19-10-2010, 12:10
13zbyszek13 napisał/a: | Jest to jakiś przekręt , wywożą kasę w walizce ?
Ale z drugiej strony co nas klientów to obchodzi,być może jest tak jak piszesz. |
Żaden przekręt. Firma w ramach globalizacji rynku robi tzw. rekoncylację sald na rachunkach w różnych krajach. Mają np rachunek matkę np w HK a salda z rachunków subsyduralnych, takich jak ten w PL, są potem bilansowane na rachunek główny w ramach grupy. U mnie w banku tez takie oferty mamy dla korporacji działających w różnych krajach. Klient w ramach grupy moze sobie w kilka sekund przezucac kase z rachunku na rachunek, niezależnie od kraju, poprzez kilka kliknięć na klawiaturze. Tak na 100% robi Ipmart. Takie rozwiązanie jest dosyc kosztowne ale tez przeznaczone dla waznych korporacji z ogromnymi obrotami.
13zbyszek13 - 19-10-2010, 12:43
mitsu00 napisał/a: | Tak na 100% robi Ipmart |
Impart uważasz za taką wielką korporację
I sam piszesz że są to duże koszty,impart dokłada do interesu ?
mitsu00 - 19-10-2010, 16:49
13zbyszek13 napisał/a: | Impart uważasz za taką wielką korporację
I sam piszesz że są to duże koszty,impart dokłada do interesu ? |
Z tym wielkim to może przesadzilem, ale chodzi tu o firmy operujące globalnie. Płaci się stawkę roczną za taki system rachunków, a same przelewy w ramach grupy kosztuja prawie nic. Dzięki temu taki Controller siedzący na stolku w HK ma wgląd do operacji i płynności firmy w każdym kraju.
13zbyszek13 - 19-10-2010, 17:02
mitsu00 napisał/a: | Z tym wielkim to może przesadzilem, ale chodzi tu o firmy operujące globalnie. Płaci się stawkę roczną za taki system rachunków, a same przelewy w ramach grupy kosztuja prawie nic. Dzięki temu taki Controller siedzący na stolku w HK ma wgląd do operacji i płynności firmy w każdym kraju. |
Nie będę w to wnikał , wiem na pewno że nic nie ma za darmo.
[ Dodano: 20-10-2010, 10:28 ]
mitsu00 napisał/a: | Czekałem kiedy to napiszesz, bo przeciez to oczywiste że można dołączyć zewnętrzny mikrofon |
Nie jest to takie oczywiste dzisiaj ROFAUDIO powiedziało że jednak do ROF NEV nie ma możliwości podłączenia mikrofonu zewnętrznego
mitsu00 - 20-10-2010, 13:03
13zbyszek13 napisał/a: |
Nie jest to takie oczywiste dzisiaj ROFAUDIO powiedziało że jednak do ROF NEV nie ma możliwości podłączenia mikrofonu zewnętrznego | To nie dobrze. Masz problema zatem bo jak pisałeś rozmówcy słyszą cię jak z wiadra....
Dla zainteresowanych zamieszczam zdjęcie mojej cyfry razem z osprzętem. Zdjęcie zrobione w HK zaraz przed zapakowaniem i wysyłką do mnie. Sam box jest malutki i łatwo go schować/zamontować gdziekolwiek w aucie. W komplecie jest stelażyk do przykręcenia. Ja swojego zainstalowalem w schowku na lewarek i klucze zapasowe, a czujkę IR wyprowadzilem pod kierownicę. Miejsc jest jednak sporo.
http://www.ipmart.com/mai...344_0.JPG&s=800
13zbyszek13 - 20-10-2010, 13:39
A tak wygląda po odpaleniu na Chińczyku
[ Dodano: 20-10-2010, 13:40 ]
mitsu00 napisał/a: | Dla zainteresowanych zamieszczam zdjęcie mojej cyfry razem z osprzętem. Zdjęcie zrobione w HK zaraz przed zapakowaniem i wysyłką do mnie. Sam box jest malutki i łatwo go schować/zamontować gdziekolwiek w aucie. W komplecie jest stelażyk do przykręcenia. Ja swojego zainstalowalem w schowku na lewarek i klucze zapasowe, a czujkę IR wyprowadzilem pod kierownicę. Miejsc jest jednak sporo.
http://www.ipmart.com/mai...344_0.JPG&s=800 |
A gdzie zamontowałeś oczko od podczerwieni
[ Dodano: 20-10-2010, 13:41 ]
Bo ja tu
[ Dodano: 20-10-2010, 13:50 ]
Tak wygląda to cudo na miejscu w Wawie za / 110 $ /
|
|
|