Nasze Miśki - Czarna bestia by tomek84
Tomek - 17-11-2013, 10:01
bialyjayz, wpisałem w googla "kupiłem samochód i zgubiłem dowód rej."
pierwszy wynik: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=234537
poczekaj ogólnie do jutra i zadzwoń do wydziału komunikacji
radek79 - 17-11-2013, 10:03
ważne że masz kartę pojazdu na jej podstawie zarejestrujesz auto i dostaniesz nowy dowód
WreX - 17-11-2013, 10:30
bialyjayz, rozumiem Cie, ja po "kupnie" swojego wyjeżdżając z podwórka byłego właściciela prawie bym w slup tyłem nie walnął Ale tak to jest jak się od początku matizem jeździło i się przesiadło do czegoś 2x dłuższego, zobaczysz na parkingu jakie zakola będziesz musiał brać, żeby gdzieś się zmieścić z takim promieniem skrętu
Z tym dowodem no to poszalałeś widzę ;p
tresorex - 17-11-2013, 10:40
Galant jest dłuższy od CA0 dokładnie o klapę bagażnika, na szerokość po 2,5cm w każdą stronę więc nie jest tak źle. Mnie przesiadka na coś "2x dłuższego" nie przeraziła
bialyjayz - 17-11-2013, 10:44
jeździłem i dłuższymi autami: chociażby ducato tylko że tam maska była zdecydowanie krótsza a i wyżej się siedziało
mkm - 17-11-2013, 10:49
bialyjayz napisał/a: | że gdzieś zgubiłem dowód rejestracyjny i ubezpieczenie, prawdopodobnie na którejś stacji benzynowej, wiecie może jak rozwiązać problem teraz z zarejstrowaniem auta bez starego dowodu ? |
Zacznij od telefonu na stacje - może się znalazł.
bialyjayz - 17-11-2013, 10:58
mkm napisał/a: | Zacznij od telefonu na stacje - może się znalazł. |
tylko że nawet nie pamiętam gdzie ta stacja się znajdowała pamiętam, że oczywiście był to Shell.
Tomek - 17-11-2013, 11:02
bialyjayz napisał/a: | mkm napisał/a: | Zacznij od telefonu na stacje - może się znalazł. |
tylko że nawet nie pamiętam gdzie ta stacja się znajdowała pamiętam, że oczywiście był to Shell. |
http://www.shell.pl/produ...CFU5a3godPx8AUg
bialyjayz - 17-11-2013, 12:45
na stację zadzwoniłem, niestety nic nie znaleziono, być może będzie tak że znalazca odeślle dokumenty na adres wskazany w dowodzie. Jednak nie mam pewnośći czy tak się stanie. Dlatego wolałbym załatwić to ze skanami dowodu rejestracyjnego i mieć już na siebie te dokumenty. Karta pojazdu i skan dowodu i OC wystarczy?
Tomek - 17-11-2013, 15:49
juiceman napisał/a: |
Pogratulować dziadki też mogą iść w wysokiej cenie tym bardziej jak są w lepszym stanie niż młodsze roczniki. |
dzięki
auto, co potwierdzi bialyjayz, było w stanie jak opisałem
bialyjayz, dostał kilkadziesiąt PW z opisem co boli ten egzemplarz i tyleż samo zdjęć, z każdą usterką lakierniczą, a na miejscu stwierdził, że na żywo te usterki nie wyglądają tam źle jak na fotkach, a niektórych to nawet nie widać
jedyne co mnie zaskoczyło, a wyszło to na SKP, to zjedzone osłony tarcz hamulcowych
od kiedy go kupiłem to piękne nie były, ale nie wiedziałem, że blachy brakuje
sveno napisał/a: |
Dawaj kombiaka na tapete, nie czekaj z ogarnięciem go, bo znowu opiszesz wszystko w pierwszym poście i będzie nuda, a tak opiszesz wszystko na bieżąco. |
przekonałeś mnie
wieczorem, albo najpóźniej jutro wrzucę temat
mszolc napisał/a: | Granatowe kombi?? Czyżby jednak ten ładny 'podejrzany' z okolic Warszawy?
A jeszcze jakiś czas temu pisałeś, że tylko sedan, i nigdy kombi .
I w dodatku krytykowałeś mój biały kolor (że niby brud widać a ostatnio widziałem, że czarny się przestał podobać).
Jak to się człowiek szybko starzeje i zmienia światopogląd...
|
nie wiem o którym podejrzanym z Warszawy piszesz
i nie przypoominam sobie, żebym pisał, że "tylko sedan i nigdy kombi"
kilka stron wcześniej jak się zastanawiałem co sobie kupić, było tam kilka kombiaków
a biały Galant - no nie przypominam sobie, żebym krytykował Twój biały wóz, ale rzeczywiście uważam, że białe Galanty nie wyglądają, broni się jedynie ładnie zrobione Legnum
inne auta w bieli ?? raz tak, raz nie
Że na białym brud widać? to chyba fakt
wielokrotnie pisałem, że na czarnym brud też od razu widać
a że czarny Galant jest najładniejszy ? hmm, no chyba tak, przynajmniej wg mnie.
Celem wyjaśnienia jeszcze - to jak się kupuje auto, którego na rynku jest mniej niż passatów i mondeo, to się nie wybrzydza ze względu na kolor, tylko bierze co jest
następne auto, które będzie u mnie, będzie jeszcze mniej popularne niż Galant i też wybrzydzać nie będę
komarsnk napisał/a: |
mszolc, wyluzuj - poczekajmy na temat o kombi to tam się wyżyjemy
Też mam kilka groszy w temacie |
pewnie mi przypomnisz co pisałem jak się zgadywaliśmy na gokarty w Tychach, hehe
podtrzymuje - prawdziwy Mitsumaniak jeździ sedanem, ale Ty Adam już się nawróciłeś
zresztą panowie komarsnk, mszolc, NIE DLA SIEBIE TO AUTO KUPIŁEM
WreX napisał/a: |
bialyjayz, tylko nie porysuj. |
już jest nieco porysowany
sveno napisał/a: | chyba nie o Tomu piszesz? Przecież Tomek jakiś czas temu przez długi okres miał w podpisie coś w stylu: "będzie EA5W tiptronic" i od kiedy go znam, to zawsze mówił, że kiedyś ZNOWU będzie miał kombi. |
oj tak, miałem, miałem i skasowałem, bo stwierdziłem, że się nie zdarzy
a miałem napisane, że coś takiego "w planach: EA5W Avance, srebrny tiptronic '02-'03"
no i z tego wszystkiego jest tylko EA5W '02
choć jechałem tak na prawdę kupić inne auto, mianowicie EA5W Elegance, srebrny tiptronic.
A co dalej, i czemu jednak nie srebrny tiptronic to w nowym temacie.
Temat uważam za wyczerpany. Cała reszta w nowym temacie, czyli wieczorem albo jutro.
bialyjayz założy nowy temat, jak będzie miał taką ochotę. Liczę na to, bo fajnie by było zobaczyć co tam słychać.
mkm można zamykać
POZDRAWIAM
fj_mike - 17-11-2013, 16:00
tomek84 napisał/a: | mkm można zamykać |
Na zamknięcie zatem, gratuluję sprzedaży
WreX - 17-11-2013, 19:04
Jeszcze się załapie na ostatni post przed zamknięciem
deejay - 17-11-2013, 19:21
tomek84 napisał/a: | Poszedł w dolnośląskie |
Będę miał oko na niego
sveno - 17-11-2013, 19:34
No to ja gaszę światło.
fj_mike - 17-11-2013, 22:46
bialyjayz napisał/a: | Witam. Jest bardzo pilna sprawa odnośnie wczoraj dopiero co zakupionego Galanta.
Przepraszam, że tak zacznę ten temat, ale przeznaczenia niestety nie oszukasz.
Dopadło mnie dzisiaj ok. 21.30 Galant vs Dzik.
Jechałem raptem 80km/h gdy nagle wyskoczył mi dzik, max. 5m przedemną, niestety trafiłem go. Myślałem że serce mi wyskoczy tym bardziej mojej kobiecie która była pasażerem.
W wyniku zdarzenia: pół zderzaka połamanego, halogeny prawy jak i lewy wyskoczyły;prawy nietknięty, lewy nie peknięty ale strasznie porysowany, kierunkowskaz roztrzaskany, lewy błotnik wygięty, mocowanie lewego reflektoru. Lampa cała niepęknięta.
Będe potrzebować Waszej pomocy a dokładniej części które zostały uszkodzone tj:
-zderzak od avance
-kierunkowskaz lewy
-byc może lewy halogen
-jakiś lakiernik i blacharz dobry
Jutro wstawię zdjęcia jak auto wygląda po zdarzeniu.
Najpierw muszę doprowadzić Galant do stanu chociażby z wczoraj.
A w późniejszycm czasie postaram się opisać historię Mojej Bestii. |
Niesamowity niefart
Daj ogłoszenie do działu "Kupię".
Gratuluję nabytku ale okoliczności nie sprzyjają do cieszenia się nim.
|
|
|