Nasze Miśki - Jak wino...
deejay - 23-09-2012, 19:25
Do klocków miękkich należą : Brembo , TRW , Ferrodo , ATE
Klocki twarde : Textar , Bosch , Kashiyama , Akebono
Jackall - 23-09-2012, 19:51
deejay napisał/a: | Czytajac mój temat | z przykrością muszę przyznać się, że nie czytałem to jednak nie zmienia faktu, że raz jest DMC a raz MRz
booohal napisał/a: | Jackall napisał/a: | mam miękkie klocki, |
Jakie? Wynik przodu super! | Brembo P54 017
deejay - 23-09-2012, 20:02
Jackall napisał/a: | Brembo P54 |
Dobre klocki , mam takie u siebie
carismaniak18 - 24-09-2012, 10:44
Sveno
Rekinczyk jak się patrzy Wg mnie zmiana tyłu na plus Powodzenia przy dalszych modyfikacjach;)
pozdr
sveno - 25-09-2012, 20:39
Jackall, jak nadal masz czas to możemy porównać ustrojstwa
deejay, napewno nie wywale na stałe tego ustrojstwa, a co do twardości klocków, to myślałem, że jeżeli i klocki i tarcze są jednego producenta to on już zadbał o odpowiedni współczynnik tarcia...
Z aktualności: wczoraj wymieniłem filtry od gazu, upadł mi ten mały magnes z filtra fazy ciekłej, połamał się i połowy nie znalazłem, mam nadzieję że ta pozostała połowa spełni swoje zadanie?
Zauważyłem także że filtr był czystszy a na magnesie było mniej grafitu, podejrzewam że dlatego iż od ostatniej wymiany unikam małych stacji no name i tankuje tylko na Orlenach i czasami Statoil i BP.
Naprawiłem także, a raczej zrobiłem od nowa instalację do dalekosiężnych. Kilka tygodni przed zlotem dalekosiężne przestały działać, podejrzewałem zjarany bezpiecznik, okazało się, że bezpiecznik jako taki nie istniał, bo to co zamontowałem rok temu zmieniło się w proszek śniedzi i rdzy dosłownie rozsypał mi się w rękach, podobnie kable, praktycznie połowa z nich zproszkowała się pod izolacją
Kupiłem nowe kable w podwójnej izolacji, wtyczki wodoszczelne OH2 i różnej wielkości koszulki termokurczliwe, czyli podszedłem do tematu lepiej niż rok temu. Działa, zobaczymy jak długo.
no i na koniec niespodzianka, brat powiedział że dostał od Szwajcara w ramach premii komplet felg 17'' z oponami, ale mają 4 otwory (a jego BMW 5) więc może mi je oddać za flaszkę jak je zobaczyłem to padłem, szybka przymiarka:
Jak dla mnie bomba, 10 cieniutkich ramion, piękne, już miałem lecieć po lewarek, kiedy zobaczyłem jego uśmiech, menda jedna zbijała się ze mnie
Te felgi mają otwory 4x98 ale trzeba przyznać że żart mu się udał.
Sunderland86 - 25-09-2012, 20:51
sveno napisał/a: | trzeba przyznać że żart mu się udał. |
Niezły żart mimo wszystko felgi miodne
Jackall - 25-09-2012, 21:01
sveno napisał/a: | jak nadal masz czas to możemy porównać ustrojstwa | teraz z czasem mam strasznie krucho ale chyba aż tak bardzo Ci się z tym nie spieszy?!?
co do felg to ładne - zawsze podobały mi się wieloramienne
jak za flaszkę to bież, zawsze możesz założyć dystanse ze zmianą rozstawu a w ostateczności na alledrogo pogonisz a za kasę kupisz o odpowiednim rozstawie
tresorex - 25-09-2012, 21:32
Podobne do moich tylko ja ma 18"
sveno - 25-09-2012, 21:46
Jackall napisał/a: | jak za flaszkę to bież | Jackall, napisałem
carismaniak18, dzięki
tresorex, rzeczywiście są bardzo podobne Twoje są piękne
sveno - 12-10-2012, 10:24
Dziś został wymieniony akumulator na Yuasa 60Ah i 550A. Stary można powiedzieć wyeksploatowałem do końca bo przy temp 5st po 10-11h postoju ledwo co zapalał
Z dalszych aktualności wreszcie odpaliłem kontrolkę od mojego immo
Co do tylnych hamulców to dee twarde klocki nie powinny być problemem, Jackall ma dokładnie ten sam zestaw na tyle u siebie i siłę hamowania ma około 1kN większą niż u mnie
Na deser takie tam, z nocnych wojaży:
danino88 - 12-10-2012, 10:38
no ładnie ładnie kiedy będziesz w cz-wie ?
Tomek - 12-10-2012, 12:47
sveno napisał/a: |
Z dalszych aktualności wreszcie odpaliłem kontrolkę od mojego immo |
że coooooooo???
złodziej pomysłów
stawiasz flaszke
tresorex - 12-10-2012, 13:09
O co chodzi z tą kontrolką?
sveno - 12-10-2012, 14:53
tresorex napisał/a: | O co chodzi z tą kontrolką? | jeżeli odcięcie zapłonu i pompy paliwa jest włączone, to po przekręceniu kluczyka zaświeci się kontrolka środkowego palca na desce, informuje że jak nie znajdziesz tajnego przełącznika to nie pojedziesz
sveno - 12-10-2012, 15:42
tomek84 napisał/a: | złodziej pomysłów | nie no bez takich, pomysł na ikonkę immo był mój, w oryginale miała być taka:
ale w tak małym formacie była strasznie nieczytelna, wtedy Ty zapodałeś pomysł na środkowy palec
tomek84 napisał/a: | stawiasz flaszke | ok, ale gdzie i kiedy? Może na jakiejś parapetówie?
danino88 napisał/a: | kiedy będziesz w cz-wie ? | nieprędko chyba że masz jakiś półlitrowy problem który wymaga natychmiastowego rozwiązania
|
|
|