To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT

Seichan - 05-07-2011, 08:30

andrew84 napisał/a:
Renatko pismo złożone :wink:

To czekamy na wynik ;)

Andrew - 05-07-2011, 08:47

Cytat:
To czekamy na wynik ;)
To może za miesiąc. Chyba, że przepisy stanowią tak, że muszą rozpatrzeć szybciej, nie wiem jak tu jest. Szef mu mówił, że chyba to prawnik pisał, a on, że sam :mrgreen:
Seichan - 05-07-2011, 09:04

andrew84 napisał/a:
Szef mu mówił, że chyba to prawnik pisał, a on, że sam :mrgreen:

To niech się nie zdziwi, jak szef do niego przyjdzie, żeby mu coś napisał.

matunio20 - 05-07-2011, 09:35

cześć

inforuje że u mnie słonko wyjrzało :)

radek79 - 05-07-2011, 09:46

Z Zamościa zaczym do mnie przyjdzie to pewnie po południu zaświeci
matunio20 - 05-07-2011, 09:58

radek79 napisał/a:
Z Zamościa zaczym do mnie przyjdzie to pewnie po południu zaświeci

było 10 minut.......... naszły gęste chmury z południa....

radek79 - 05-07-2011, 10:23

dobre i 10min :mrgreen:
Andrew - 05-07-2011, 10:56

Seichan napisał/a:
To niech się nie zdziwi, jak szef do niego przyjdzie, żeby mu coś napisał.
E tam nie zdradzi się nikomu więcej, że to on pisał :wink:
Właśnie wróciłem z terenu- oddawałem urządzenie do spisu, teraz czekać na rachunek :) Ciekawe ile zarobiłem :roll:

matunio20 - 05-07-2011, 13:03

widzialem evo dyszke :D
winnipool - 05-07-2011, 13:59

Biorąc pod uwage obfitość opadów deszczu to Radek musiałeś chyba umyć wszystkie samochody w domu i jeszcze napotkany autobus :)
Andrew - 05-07-2011, 14:38

Radek weź się ty ogarnij i przestań myć te samochody, bo z tym deszczem to normalnie masakra :mrgreen:
Na chwilę się rozpogodziło i znowu leje :evil:

bastek - 05-07-2011, 15:18

g. 14:50 w krasnymstawie słonko :)
Renata, a nasz dotacjach unijnych się znasz?
o co chodzi z tym: jak szpital kupił coś za unijne fundusze, to po przekształceniu się w spółkę prawa handlowego, powiat (właściciel) nie może sprzedać udziałów prywatnemu przedsiębiorcy (nawet 1%), bo musi oddać dotację? czym się różni powiat-właścicel, fundacja-właściciel, firma-właściciel, osoba fizyczna-właściel w tym ujęciu?
a czy wydzierżawić może?

Seichan - 05-07-2011, 15:43

Bastek, na funduszach unijnych się nie znam, poza ogólną wiedzą, że takowe są i jak nie będę musiała, to pewnie się z tym zapoznawała nie będę.

Niemniej w sprawie, o której piszesz zapewne wszystko rozstrzyga się w tym zakresie o cel przyznania dotacji i rodzaj podmiotu. Jeśli którykolwiek z elementów odpadnie lub ulegnie zmianie w takim stopniu, że nie miałby szans na dostanie dotacji w pierwotnym postępowaniu - ulega ona zwrotowi. Myślę, że w umowie o przyznaniu funduszy jest to dokładnie zapisane.

bastek - 05-07-2011, 16:20

dwa felery:
umowę ma dyrektor, i język, jakim jest napisana.....
dziś było zebranie i poruszana ta kwestia - tak jak napisałem, mówił dyr.
bo, jeśli to prawda, to do 2018 czy 2019 roku, nie może byc prywatnego własiciela szpitala, co mnie cieszy :) (powiat nie bedzie ciągnął na zysk, tylko, żeby leczył - wyleczony pacjent to kilka głosów)
a drugie pytanie?
czym się różni powiat-jako właściciel szpitala, fundacja-jako właściciel szpitala, firma-jako właściciel szpitala, osoba jako właściciel szpitala - z punktu widzenia prawa?

bo jak mówił dyr. - jeśli powiat będzei właqścicielem, to fundusze OK, a jak kowalski - do zwroku.
a odwrotnie?
kowalski ma firmę, korzysta z funduszy - sprzedaje ją gminie/fundacji/nowakowi - też ma oddać?

matunio20 - 05-07-2011, 16:46

od dłuższego czasu nad Zamościem świeco słonko : i uwaga uwaga, jest 20 stopni!!!!!!