To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

mitsu00 - 20-10-2010, 13:52

13zbyszek13 napisał/a:
A gdzie zamontowałeś oczko od podczerwieni
Przeciez napisalem że pod kierownicą. Twój sprzęt to jakiś inny producent niż mój. Box wygląda zupełnie inaczej no i te antenki trudno chyba schować w 100%. Za mojego dałem 103 USD po rabacie w Ipmart. Do tego 35USD za FedEx. Kup sobie też i zainstaluj lusterko z automatycznym fotochromem, bo to standardowe trąci myszą......... :wink: 99 papiera z USA razem z dostawą bez zadnych tam SAD-ów, cła czy innych bzdur ze strony celników.
http://shop.autodimmingmi...ucts-genk2a.asp

Silverrr - 20-10-2010, 14:40

13zbyszek13 napisał/a:
A gdzie zamontowałeś oczko od podczerwieni

mitsu00 napisał/a:
a czujkę IR wyprowadzilem pod kierownicę.

:)

shalafi - 20-10-2010, 15:32

Witam

mam może dziwne pytanie, ale czy da się podłączyć cyfrowy tuner DVBT dodatkowo obok analogowego, i korzystać z obu - przełączając między nimi?
I potrzebuje wtedy po 2 anteny do każdego?

pozdrawiam

mitsu00 - 20-10-2010, 15:49

shalafi napisał/a:
Witam

mam może dziwne pytanie, ale czy da się podłączyć cyfrowy tuner DVBT dodatkowo obok analogowego, i korzystać z obu - przełączając między nimi?

pozdrawiam

Pewnie że się da. Analogowy tuner podłączasz bezpośrednio do stacji przez dedykowany port, a DVB-T tez do stacji tylko ze przez wejście AV. Jeśli nie chcesz mieć w sumie 4 anten, to do tunera analogowego mozesz np zainstalować antenę dookólną TV/FM w miejsce oryginalnej. Np. taką:
http://www.sklep.hadron.p...TV-i-Radio.html
A do cyfry przyklejasz dyskretne baciki na szybie.

13zbyszek13 - 20-10-2010, 16:24

shalafi napisał/a:
Witam

pozdrawiam

Mam dwa dekodery pierwszy analogowy podłączony normalnie przez port to tego celu zrobiony a drugi mam podłączony przez wejście AUX IN w wiązce kabli /właściwe wejście AUX mam podłączone zagłówki /.Posiadam jedną antenę Duala na dachu / TV , FM / którą rozgałęziłem do tunera analogowego i tunera cyfrowego.
Nie mam żadnej dodatkowej anteny.

shalafi - 20-10-2010, 17:55

dzięki za odpowiedzi, ale na dachu mam antenę podmienioną na CB, i sobie ją chwalę i nie chce zmieniać, więc w grę wchodzą jedynie anteny na szybę...
przeczytałem cały wątek i już wiem, że potrzebne są dwie.. i pytanie czy je też mogę rozgałęzić i podpiąć pod cyfrowy i analogowy..czy się nie da, i pytanie co wtedy jeśli nie chcę ruszać tej na dachu?

rezon - 20-10-2010, 18:07

13zbyszek13, Podpięcie pod wejście AV na ROF czy przez TV?
13zbyszek13 - 20-10-2010, 20:01

shalafi napisał/a:
dzięki za odpowiedzi, ale na dachu mam antenę podmienioną na CB, i sobie ją chwalę i nie chce zmieniać, więc w grę wchodzą jedynie anteny na szybę...
przeczytałem cały wątek i już wiem, że potrzebne są dwie.. i pytanie czy je też mogę rozgałęzić i podpiąć pod cyfrowy i analogowy..czy się nie da, i pytanie co wtedy jeśli nie chcę ruszać tej na dachu?

Jeżeli będziesz miał analogowy dekoder z Rofaudio to nie musisz nic rozgałęziać on sam w sobie posiada 4 wejścia jack 3,5 mm. Więc jak się uprzesz to możesz podłączyć cztery anteny zakończone jackiem

[ Dodano: 20-10-2010, 20:11 ]
rezon napisał/a:
13zbyszek13, Podpięcie pod wejście AV na ROF czy przez TV?

Do TV mam podłączony analogowy
Do AUX zagłówki
Do Audio R IN,Audio L IN,Video IN mam podłączony dekoder cyfrowy
Jak na zdjęciu

rezon - 20-10-2010, 20:31

13zbyszek13, dzięki - mam jasność. zobaczę po rozprawie 30.11 przeciwko ASO Mitsubishi w jakim kierunku będą szły sprawy i być może też ściągnę cyfrę. Ostatnio czasami stoję w korkach
mitsu00 - 20-10-2010, 21:40

Jesli nie masz zagłówków to cyfrę można też bezpośrednio podłączyć do ROF-a przez AUX IN. Trzeba do tego uzyć rozgałęziacz sygnału z zestawu. A tak na marginesie to siedzę właśnie w hotelu w Danii i w NIemczech i tu na miejscu TV działa idealnie. Od Granicy w w Świecku aż do Kopenhagi TV dzialało nieprzerwanie mimo czasami 180 km/h na budziku na Autobahnie. A programów tutaj jest hohoooooo..... :mrgreen:
shalafi - 21-10-2010, 08:22

no to teraz mam zagwozdkę..
chciałem jak już to brać nową wersję z N,
a tu mi Mery powiedziała, że oprócz tego, że jest tańsza o 100usd to cyt:
"quality still not so stable"

no a czytając o problemach w starej wersji z WinCE5 czy GPS to teraz sam już nie wiem..
ktoś może używa już nowego z N i może coś doradzić?>

13zbyszek13 - 21-10-2010, 09:35

shalafi napisał/a:
no a czytając o problemach w starej wersji z WinCE5 czy GPS to teraz sam już nie wiem..
ktoś może używa już nowego z N i może coś doradzić?>

Ja testowałem ROF z nowym softem
1.AM działa Ok nie wiesza się nie ma potrzeby wyłączania pobierania czasu z GPS,
2.Ma fajniejszy wygląd
3.Jest prostszy w montażu
4.Tuner TV jest wbudowany w urządzenie i posiada jedno wejście na antenę klasyczne jak w zwykłym TV
jedyny jego minus jaki znalazłem to mikrofon do BT jest gdzieś wbudowany w urządzenie i nie ma możliwości podłączenia zewnętrznego.Efekt jest taki że ty słyszysz idealnie rozmówcę a on Ciebie bardzo mizernie.

[ Dodano: 21-10-2010, 09:38 ]
shalafi napisał/a:

a tu mi Mery powiedziała, że oprócz tego, że jest tańsza o 100usd to cyt:
"quality still not so stable"

Zapytaj MARY czy nie mają nowej wersji z mikrofonem zewnętrznym,pozdrów ja ode mnie.

shalafi - 21-10-2010, 13:21

Mary pozdrowiona, a odpowiedź pozwolę sobie zacytować:

the units we sold out, can not add external MIC
but we can add before the order, but should tell us in advance

EDIT: jednak powyższe to nieprawda [/i]

mitsu00 - 21-10-2010, 13:31

shalafi napisał/a:
the units we sold out, can not add external MIC
but we can add before the order, but should tell us in advance

Ciekawe jak klient ma wiedziec że mikrofon wewnętrzny jest do :butthead: skoro nic o tym nie piszą na stronie? To zupełnie jak obsługa serwisowa w niektorych ASO Mitsubishi: sprzedac byle szybko nie informując o wadach, a potem wciskać kit ze TTTM :twisted:

rezon - 21-10-2010, 14:38

Chińczycy jednak dopiero się uczą - o czym m.in. świadczy wpis 13zbyszek13, Wbudowali tuner TV, to i wbudowali mikrofon. Teraz już wiedzą, że to był błąd. W kolejnym będzie gniazdo.