Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
mitsu00 - 20-10-2010, 13:52
13zbyszek13 napisał/a: | A gdzie zamontowałeś oczko od podczerwieni | Przeciez napisalem że pod kierownicą. Twój sprzęt to jakiś inny producent niż mój. Box wygląda zupełnie inaczej no i te antenki trudno chyba schować w 100%. Za mojego dałem 103 USD po rabacie w Ipmart. Do tego 35USD za FedEx. Kup sobie też i zainstaluj lusterko z automatycznym fotochromem, bo to standardowe trąci myszą......... 99 papiera z USA razem z dostawą bez zadnych tam SAD-ów, cła czy innych bzdur ze strony celników.
http://shop.autodimmingmi...ucts-genk2a.asp
Silverrr - 20-10-2010, 14:40
13zbyszek13 napisał/a: | A gdzie zamontowałeś oczko od podczerwieni |
mitsu00 napisał/a: | a czujkę IR wyprowadzilem pod kierownicę. |
shalafi - 20-10-2010, 15:32
Witam
mam może dziwne pytanie, ale czy da się podłączyć cyfrowy tuner DVBT dodatkowo obok analogowego, i korzystać z obu - przełączając między nimi?
I potrzebuje wtedy po 2 anteny do każdego?
pozdrawiam
mitsu00 - 20-10-2010, 15:49
shalafi napisał/a: | Witam
mam może dziwne pytanie, ale czy da się podłączyć cyfrowy tuner DVBT dodatkowo obok analogowego, i korzystać z obu - przełączając między nimi?
pozdrawiam |
Pewnie że się da. Analogowy tuner podłączasz bezpośrednio do stacji przez dedykowany port, a DVB-T tez do stacji tylko ze przez wejście AV. Jeśli nie chcesz mieć w sumie 4 anten, to do tunera analogowego mozesz np zainstalować antenę dookólną TV/FM w miejsce oryginalnej. Np. taką:
http://www.sklep.hadron.p...TV-i-Radio.html
A do cyfry przyklejasz dyskretne baciki na szybie.
13zbyszek13 - 20-10-2010, 16:24
shalafi napisał/a: | Witam
pozdrawiam |
Mam dwa dekodery pierwszy analogowy podłączony normalnie przez port to tego celu zrobiony a drugi mam podłączony przez wejście AUX IN w wiązce kabli /właściwe wejście AUX mam podłączone zagłówki /.Posiadam jedną antenę Duala na dachu / TV , FM / którą rozgałęziłem do tunera analogowego i tunera cyfrowego.
Nie mam żadnej dodatkowej anteny.
shalafi - 20-10-2010, 17:55
dzięki za odpowiedzi, ale na dachu mam antenę podmienioną na CB, i sobie ją chwalę i nie chce zmieniać, więc w grę wchodzą jedynie anteny na szybę...
przeczytałem cały wątek i już wiem, że potrzebne są dwie.. i pytanie czy je też mogę rozgałęzić i podpiąć pod cyfrowy i analogowy..czy się nie da, i pytanie co wtedy jeśli nie chcę ruszać tej na dachu?
rezon - 20-10-2010, 18:07
13zbyszek13, Podpięcie pod wejście AV na ROF czy przez TV?
13zbyszek13 - 20-10-2010, 20:01
shalafi napisał/a: | dzięki za odpowiedzi, ale na dachu mam antenę podmienioną na CB, i sobie ją chwalę i nie chce zmieniać, więc w grę wchodzą jedynie anteny na szybę...
przeczytałem cały wątek i już wiem, że potrzebne są dwie.. i pytanie czy je też mogę rozgałęzić i podpiąć pod cyfrowy i analogowy..czy się nie da, i pytanie co wtedy jeśli nie chcę ruszać tej na dachu? |
Jeżeli będziesz miał analogowy dekoder z Rofaudio to nie musisz nic rozgałęziać on sam w sobie posiada 4 wejścia jack 3,5 mm. Więc jak się uprzesz to możesz podłączyć cztery anteny zakończone jackiem
[ Dodano: 20-10-2010, 20:11 ]
rezon napisał/a: | 13zbyszek13, Podpięcie pod wejście AV na ROF czy przez TV? |
Do TV mam podłączony analogowy
Do AUX zagłówki
Do Audio R IN,Audio L IN,Video IN mam podłączony dekoder cyfrowy
Jak na zdjęciu
rezon - 20-10-2010, 20:31
13zbyszek13, dzięki - mam jasność. zobaczę po rozprawie 30.11 przeciwko ASO Mitsubishi w jakim kierunku będą szły sprawy i być może też ściągnę cyfrę. Ostatnio czasami stoję w korkach
mitsu00 - 20-10-2010, 21:40
Jesli nie masz zagłówków to cyfrę można też bezpośrednio podłączyć do ROF-a przez AUX IN. Trzeba do tego uzyć rozgałęziacz sygnału z zestawu. A tak na marginesie to siedzę właśnie w hotelu w Danii i w NIemczech i tu na miejscu TV działa idealnie. Od Granicy w w Świecku aż do Kopenhagi TV dzialało nieprzerwanie mimo czasami 180 km/h na budziku na Autobahnie. A programów tutaj jest hohoooooo.....
shalafi - 21-10-2010, 08:22
no to teraz mam zagwozdkę..
chciałem jak już to brać nową wersję z N,
a tu mi Mery powiedziała, że oprócz tego, że jest tańsza o 100usd to cyt:
"quality still not so stable"
no a czytając o problemach w starej wersji z WinCE5 czy GPS to teraz sam już nie wiem..
ktoś może używa już nowego z N i może coś doradzić?>
13zbyszek13 - 21-10-2010, 09:35
shalafi napisał/a: | no a czytając o problemach w starej wersji z WinCE5 czy GPS to teraz sam już nie wiem..
ktoś może używa już nowego z N i może coś doradzić?> |
Ja testowałem ROF z nowym softem
1.AM działa Ok nie wiesza się nie ma potrzeby wyłączania pobierania czasu z GPS,
2.Ma fajniejszy wygląd
3.Jest prostszy w montażu
4.Tuner TV jest wbudowany w urządzenie i posiada jedno wejście na antenę klasyczne jak w zwykłym TV
jedyny jego minus jaki znalazłem to mikrofon do BT jest gdzieś wbudowany w urządzenie i nie ma możliwości podłączenia zewnętrznego.Efekt jest taki że ty słyszysz idealnie rozmówcę a on Ciebie bardzo mizernie.
[ Dodano: 21-10-2010, 09:38 ]
shalafi napisał/a: |
a tu mi Mery powiedziała, że oprócz tego, że jest tańsza o 100usd to cyt:
"quality still not so stable" |
Zapytaj MARY czy nie mają nowej wersji z mikrofonem zewnętrznym,pozdrów ja ode mnie.
shalafi - 21-10-2010, 13:21
Mary pozdrowiona, a odpowiedź pozwolę sobie zacytować:
the units we sold out, can not add external MIC
but we can add before the order, but should tell us in advance
EDIT: jednak powyższe to nieprawda [/i]
mitsu00 - 21-10-2010, 13:31
shalafi napisał/a: | the units we sold out, can not add external MIC
but we can add before the order, but should tell us in advance |
Ciekawe jak klient ma wiedziec że mikrofon wewnętrzny jest do skoro nic o tym nie piszą na stronie? To zupełnie jak obsługa serwisowa w niektorych ASO Mitsubishi: sprzedac byle szybko nie informując o wadach, a potem wciskać kit ze TTTM
rezon - 21-10-2010, 14:38
Chińczycy jednak dopiero się uczą - o czym m.in. świadczy wpis 13zbyszek13, Wbudowali tuner TV, to i wbudowali mikrofon. Teraz już wiedzą, że to był błąd. W kolejnym będzie gniazdo.
|
|
|