To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

danino88 - 12-10-2012, 20:36

Cytat:
nieprędko chyba że masz jakiś półlitrowy problem który wymaga natychmiastowego rozwiązania

łoooo Sławku to musisz prędko przyjechać,mam sporo problemów półlitrowych ;)

balcik - 20-10-2012, 20:53

super furka:)
sveno - 04-11-2012, 12:47

Z aktualności:
koła zimowe wyważone i założone na auto:

miały być lakierowane na ten sezon, ale są w zadziwiająco dobrym stanie (proste i bez rys/odprysków) i po umyciu nawet poprawnie wyglądają :)

zauważyłem też że może być mały problem z większymi hamulcami, bo między odważnikiem na kole a zaciskiem jest niecały milimetr przerwy:

boje się, że jak dostanie się tam jakiś mały kamyczek to zacisk zerwie odważniki i będą większe szkody :( najwyżej będzie pretekst żeby kupić drugie 16'' na zimę :)

Miałem tez jedną niefajną przygodę: jakieś 2 tyg temu w czasie jazdy coś nagle zaczęło bardzo hałasować w prawym przednim kole, zatrzymałem się, chciałem zrzucić kolo żeby zobaczyć co to może być, okazało się, że nakrętki mogłem odkręcić palcami :shock:
Sprawdziłem pozostałe koła i w każdym, każdą nakrętkę dokręciłam o jakieś 3/4 może 1 pełny obrót. Ostatni raz koła odkręcałem przy zabawie z hamulcami przed zlotem, dokręciłem je na maxa potem po około 100km dokręciłem jeszcze raz, czy to możliwe, żeby po 3 tygodniach wszystkie koła solidarnie się poluzowały czy (jak podejrzewam) była to nieudana próba kradzieży - przygotowanie do zdjęcia kół z auta?

Poza tym Gal śmiga bezawaryjnie, tylne sprężyny coraz bardziej domagają się wymiany, ale czasu brak :(

kochajj - 04-11-2012, 13:00

u mnie jest też max 1mm od zacisku do odważnika w wersji slim :) i nic złego się nie dzieje
robertdg - 04-11-2012, 13:11

Póki nie trze o odważnik to jest dobrze ;-) Czasmi trzeba odwaznik lekko w prawo czy lewo przesunąc :P
Z kołami to może ktoś Ci głupi żart zafundował, chociaż raz spotkałem sie z przypadkiem, że się koło potrafiło samo poluzować

danino88 - 04-11-2012, 15:17

Cytat:
to nieudana próba kradzieży - przygotowanie do zdjęcia kół z auta?

wydaje się najbardziej realne :)

Cytat:
najwyżej będzie pretekst żeby kupić drugie 16'' na zimę :)

i wtedy zaciski od VR z tarczami 294mm

Cytat:
u mnie jest też max 1mm od zacisku do odważnika w wersji slim :) i nic złego się nie dzieje

też tak mam i na razie nie narzekam :)

Tomek - 04-11-2012, 21:56

raczej ktoś ci koła odkręcił
same niby mogą się poluzować, ale osobiście znam tylko 1 taki przypadek
kumplowi odkręciło się koło, ale tylko jedno, nie wszystkie na raz
tym bardziej mało prawdopodobne, jeśli te koła dokręciłeś

Matejko - 04-11-2012, 22:35

a nie lakierowales felg przypadkiem ??
sveno - 05-11-2012, 11:25

Matejko, dobry trop :) felg nie ale wszystkie tarcze prysnąłem srebrzanką, tzn tam gdzie nie pracuje na nich klocek ma się rozumieć.
sveno - 29-11-2012, 14:06

Przez organizacje spotu interregionalnego w Wierchomli i Zlotu MM 2013 Galant poszedł w odstawkę :( do tego stopnia, że przez miesiąc nie był myty, co wcześniej mi się nie zdarzało, ale też kilometrów robię dużo mniej.

Sprzedałem stare radio, tak wyglądało:

drażnił mnie niebieski kolor podświetlenia :)
Dzisiaj wleciało nowe:
http://allegro.pl/radio-p...2765568053.html

Najważniejsze, że ma białe podświetlenie :)
Gra lepiej niż poprzednie, a w porównaniu do pierwszego Blaupunkta to przepaść :)
Trochę się bałem dotykowego panelu, ale jest naprawdę przyjemny. W kategorii cena/jakość dźwięku nie ma sobie równych.

Szukam sprężyn przednich Eibacha, ma ktoś? Pisać PW.

P.S stare radio poszło za 150z - interes życia :)

Tomek - 29-11-2012, 14:22

sveno napisał/a:

http://allegro.pl/radio-p...2765568053.html

wbrew pozorom dobre opinie ma ten badziew
nooo, ciekawe to radyjko jak za te pieniadze
na pewno lepsze niz to co miales

sveno napisał/a:
przez miesiąc nie był myty,

coś o tym wiem :mrgreen:
takie tam ustrzelone kiedyś tam

Owczar - 29-11-2012, 14:29

Ta zaślepka USB wygląda brzydko :P ale samo radio fajnie pasuje kolorystycznie :)

Ja bym wymienił swoje srebrne, ale wyświetlacz i podświetlenie pasuje do UKP i klimatronika... tylko ten kolor srebrny nie bardzo mi pasuje :)

Arturro-86 - 29-11-2012, 15:52

sveno napisał/a:

Szukam sprężyn przednich Eibacha, ma ktoś? Pisać PW.

P.S stare radio poszło za 150z - interes życia :)

Ja zwiedziłem chyba każde forum w ich poszukiwaniu, nie mówiąc o allegro itp. ale niczego w godziwej cenie nie mogłem znaleźć przez 3 miesiące - zamówiłem sprężyny innej firmy, ale narazie ich montowanie jest w trakcie realizacji, więc dam znać, jak już trochę na tym pojeżdżę :biggrin:
Oczywiście wiadomo, że dawałem to na tył, bo moje stare sprężyny już ewidentnie nie wyrabiały...

sveno - 01-12-2012, 18:07

tomek84 napisał/a:
wbrew pozorom dobre opinie ma ten badziew
nooo, ciekawe to radyjko jak za te pieniadze
badziewiem bym tego nie nazwał, a opinie są adekwatne do jakości produktu, owszem za tą kasę cudów nie należy się spodziewać, ale gra naprawdę dobrze, pierwsze radio na którym wyraźnie słyszę różnicę w jakości utworów nagranych w formacie .mp3 w porównaniu do tych samych kawałków odbieranych z radia :shock: a specjalnym melomanem nie jestem.

Owczar napisał/a:
Ta zaślepka USB wygląda brzydko
no fakt urodziwa nie jest. Radio ma wadę - nie ma odtwarzacza płyt o czym przekonałem się niedawno :) ale dla mnie to i dobrze, port USB, kart SD oraz wejście AUX minijack w zupełności wystarczają, no i uwolniłem się od sterty płyt zalegających w schowku :)

tomek84 napisał/a:
sveno napisał/a:
przez miesiąc nie był myty,

coś o tym wiem :mrgreen:
takie tam ustrzelone kiedyś tam
to jeszcze nic, do dziś wyglądał tak:

ale to i tak wydawał się czysty w porównaniu do Twojego:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dzisiaj trochę wolnego, więc odrazu myjnia:

Polecam myjnię przy stacji Orlen na Wybickiego, naprawdę lakier jakby odżył po niej.
Niestety nie długo cieszyłem się pięknym i niepoobdzieranym tylnym zderzakiem, jakaś menda pozazdrościła, bądź też ktoś nie umiał jeździć i przytarł:

Ręce opadają....
Nie wiem gdzie i kiedy, ale klnę się na wszystko, jeżeli złape kogoś na gorącym uczynku to nie ma przeproś, żadnego dogadywania się, od razu wzywam policję, naprawa z OC ale baranowi niech wlepią 100zł mandatu niech się nauczy jeździć!!! Mam tego dość.

Owczar - 02-12-2012, 23:18

sveno napisał/a:
Nie wiem gdzie i kiedy, ale klnę się na wszystko, jeżeli złape kogoś na gorącym uczynku to nie ma przeproś, żadnego dogadywania się, od razu wzywam policję,

Znam ten ból. Najgorsza ta bezradność...