Nasze Miśki - Czerwony Fuks
Hugo - 09-12-2019, 08:50
mkm, może znajdę takie nakrętki. Na jaki są klucz? 19?
jacek11 - 09-12-2019, 16:16
mkm napisał/a: | jacek11, jak widzisz CA na złomie to rób fotę i ślij pw |
Sie wie
Wiem w czym rzecz. Galantowskie też tak mają jak się ostatnio okazało
Marcin-Krak - 14-12-2019, 21:36
BigTomala napisał/a: | Pirelli... funkiel nówka, na bogato |
Maciek tak z ciekawości - wybór - bo cena, cena:jakość czy coś innego?
Bo sam czegoś poszukać muszę i nie wiem, czy "Panie Dębica dobra, bo dobra i tania" czy jednak coś lepszego no i niestety droższego
mkm - 15-12-2019, 06:00
Marcin-Krak, cena oczywiście też, ale... zamówiłem Dunlopy - zabrakło. Zamówiłem Bridgestony - były dwie... Zostały Pirelli i Continental.
Do Continentala mam wieloletni uraz psychiczny, więc "z braku laku" na placu boju pozostały Pirelli
Hugo - 15-12-2019, 11:15
Naprawdę niepotrzebnie wyrzucacie pieniądze na opony typu Pirelli, Continental, Dunlop itd.
Krzyzak - 15-12-2019, 18:05
Wg mnie jednak warto zapłacić za lepszą oponę - miałem różne i zawsze zmieniałem na te droższe i zawsze było to uzasadnione.
vrangsinn - 16-12-2019, 05:44
Krzyzak napisał/a: | Wg mnie jednak warto zapłacić za lepszą oponę - miałem różne i zawsze zmieniałem na te droższe i zawsze było to uzasadnione. |
zgadzam sie, koniec koncem zawsze jest coś + na co warto zapłacić coś więcej
mkm - 16-12-2019, 12:31
Hugo, nie do końca.
Jak jeździmy po mieście plus drogach lokalnych to faktycznie wyczuwalne różnice są niewielkie nawet ze wskazaniem na "budżet" - budżetówki są na tyle twarde, że śmiało można pojechać po świeżym gruzie
Róznica zaczyna być odczuwalna na "drogach szybkiego ruchu".
Przy wyższych prędkościach stabilność opon jest nieporównywalna i "premium" bije "budżet" na głowę.
Krzyzak - 16-12-2019, 14:07
mkm napisał/a: | Róznica zaczyna być odczuwalna na "drogach szybkiego ruchu". | jak dla mnie największa różnica to wjechać >100km/h w kałużę
Hugo - 17-12-2019, 07:29
Na Hankookach 225/40 specjalnie wjeżdżałem w głębokie kałuże przy ponad 100 km/h i nic. Kierownica nawet nie drgnęła. Co z tego, że na Dunlopach i Michelin było tak samo w kałużach, jak przy tej prędkości nie szło zebrać myśli i się dogadać z pasażerem, bo taki był hałas w kabinie. Na Hankookach cisza.
Krzyzak - 17-12-2019, 14:49
Ale wiesz, że każda opona może mieć inną głośność - nieważne jaki producent. Chociaż z mojego doświadczenia wynika, że klasa premium generalnie cichsza jest od budżetówki.
No i hankook to są koreańskie opony już całkiem solidne a nie byle co. Jak miałem nexxen to także było okrutnie głośno, potem był Dunlop i zmiana ogromna, na plus. Ciekawe też, że np. 17" dunlop są made in germany a 15" są robione w PL. Teraz mam michelin, 17" i 15" (crossclimate) oraz kleber zimówki do mazdy (grupa michelin) i jeszcze nokiany letnie i zimowe do kombi i najgorzej wypadają w kwestii hałasu nokiany. Ale miałem też 17" WR D4 i były genialne.
Hugo - 17-12-2019, 16:45
Krzyzak, oczywiście, że wiem, chodzi o to, że jak na razie zauważyłem, że im więcej dB hałasu podane na oponie tym jest cichsza Tak wiem, koreańskie, są nawet Made on Korea i z chińskim badziewiem nie mają nic wspólnego. Po Dunlopach SP Sport Maxx RT i Michelin Pilot Sport 4 jestem nimi oczarowany po prostu, te niby premium nie dorastają im do pięt jak na razie pod żadnym względem.
mkm - 29-12-2019, 15:16
I proszę bardzo... Fuks na nowo podkuty to i brykać po kraju zaczął.
Po 2tys km trasy w deszczu, w deszczu ze śniegiem i błocie pośniegowym mogę już napisać, że sprawują się rewelacyjnie.
Nie napiszę, że jak na suchym ale "prawie"
Zakup udany.
Jeden minus jaki dostrzegam to moment przegięcia prędkości w zakręcie...
Opona gdy się kładzie wpada w nieprzyjemne wibracje (tak jakby stykała się z podłozem na co drugiej kostce bieżnika - na kierownicy ma się wrażenie włączonego bardzo szybkiego ABS-u)
Nie jest to jakoś dokuczliwe, ale wrażenie jest nieco dziwne.
No i Fuks po przebiegach uwalony po dach tym co "uwielbia"... autostradowym środku odmrażającym... bo sól to to nie jest
Krzyzak - 29-12-2019, 16:45
pewnie sól z sadzą, bo tej ostatniej to ogrom jest przez te kopciuchy, które Rudolf wynalazł...
mkm - 23-01-2020, 14:19
Cokolwiek to nie było skutecznie załatwiło rurę wydechową.
w 12 sekundzie słychać strzały
https://youtu.be/qF19YWZH43c
Na dniach, a bardziej tygodniach Fuks dostaje nowy wydech.
Będą zdjecia rury
Na odcinku 1500km po autostradach Fuks wydmuchał rdzę i okazało się, że łączenie rury "zniknęło" na całej długości.
|
|
|