To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy

Hugo - 23-02-2021, 10:00

Zapomnieli tylko dodać, że znacznie zwiększają szum powietrza podczas jazdy. Zdjąłem je tak szybko jak je założyłem.
sla - 23-02-2021, 18:54

Hugo napisał/a:
znacznie zwiększają szum powietrza podczas jazdy
Dokładnie, przy klimatyzacji, a mają ją prawie wszystkie samochody, owiewki są pozbawione jakiegokolwiek sensu. Skończą jak dinozaury.
Hugo - 24-02-2021, 07:46

sla, jedyna ich racja bytu to taki jakiś "Japan style" czy coś :wink:
Krzyzak - 24-02-2021, 08:42

sla napisał/a:
owiewki są pozbawione jakiegokolwiek sensu
sorry za wycięcie z kontekstu, ale ja kiedyś chciałem je mieć, żeby podczas deszczu, na postoju, otworzyć szybę - wtedy jest wentylacja, nie paruje środek i nie pada do wnętrza
w sumie jedyne zastosowanie jakie mi przyszło do głowy

HUGIO - 24-02-2021, 13:35

W sumie można jeszcze zostawić auto z lekko uchylonymi szybami podczas gorących dni, żeby był jakiś przepływ powietrza, a z owiewkami nie będzie tego tak widać, ale to już trochę ryzykowanie :roll: .
Marcino - 25-02-2021, 08:17

HUGIO napisał/a:
W sumie można jeszcze zostawić auto z lekko uchylonymi szybami podczas gorących dni, żeby był jakiś przepływ powietrza, a z owiewkami nie będzie tego tak widać, ale to już trochę ryzykowanie :roll: .

Ale ze co jest ryzykowne? Ja czesto w upalne dni tak robie

HUGIO - 25-02-2021, 10:55

Marcino napisał/a:
Ale ze co jest ryzykowne?

Łatwiejsza "robota" dla złodzieja.

Juiceman - 25-02-2021, 13:19

HUGIO napisał/a:
Marcino napisał/a:

Przy naszych autach to i tak bez różnicy czy szyba jest uchylona czy nie... pamiętam jak w Grudziądzu na zlocie na parkingu ktoś zatrzasnął kluczyki w aucie. Przyjechał specjalista zainkasował $$ i auto chwilą moment otwarte :shock: :mrgreen: :wink:

Hugo - 25-02-2021, 21:35

Juiceman, dobry spec każde auto otworzy w mig.
Marcino - 26-02-2021, 08:34

HUGIO napisał/a:
Marcino napisał/a:

Galantów nie biorą na szczęście

Ajron - 26-02-2021, 19:08

Katalizatory chyba za to wycinają :c
Bzyk_R1 - 26-02-2021, 19:13

Dyskusja wre. W Outlanderach jest tak głośno że nie słychać szumu owiewek, sprawdzone. Co do złodziei Outlandera to jedyna opcja na mojego to jakaś laweta bo bez mojej zgody nie odpalą. A co do katalizatorów to... :biggrin: niech sobie wycinają śmiało.
Ajron - 27-02-2021, 08:54

Z ciekawości - jak się zakłada takie owiewki? Kilka spinek i taśma dwustronna?
Hugo - 27-02-2021, 11:51

Taśma dwustronna jest tylko na pionowych płaszczyznach, i z tego co pamiętam po 2 spinki na owiewkę.
Ajron - 27-02-2021, 14:12

Na pionowych płaszczyznach, czyli przy krańcach, takie krótkie słupki? U mnie wygląda, jakby była kiedyś na całej długości, do tego po dwie spinki na tył i po trzy na przód, ale to nie Heko. Pytam, bo zastanawiam się, jak to sensownie założyć u siebie, nie do końca tylko z czystej ciekawości :P