Nasze Miśki - LEGNUM Vr4
kochajj - 09-06-2012, 21:18
swinks_UK napisał/a: | kochajj napisał/a: |
i dzisiaj doszedł filtr paliwa:
|
Eeee, jakie dzisiaj?? Jest na zdjęciu z 7 czerwca
Bez kiwek mi tutaj...
Zrobiłem dzisiaj experyment z moim starym fpr, czyli powiększenie portu zwrotnego Tak jak pisałeś rozwierciłem z 6.8 na membranie do 8mm. No i z ciekawości założyłem.
Kupa... Masakra... I szkoda, ze popsułem fpr, bo go teraz nie sprzedam. Ustawienie ciśnienia mniej stabilne, czyli raz po przygazówce stabbilizuje się na 38psi, a raz na 44psi. Widać zależy jak się membrama ułoży. Ta kuleczka w środku ma widać rolę stabilizujacą.
Poza tym, ustawianie bazy jest wątpliwe. Bez vacuum na 48psi, podłączone ciśnienie i... spadek o 2psi, odłączone jeszcze raz i tym razem spadek na 5psi, by za następnym razem było zero reakcji na vacuum.
Do tego utrata 1:1 boost ratio. Pedał w podłogę i potrafi skoczyć do 75psi przy doładowaniu zaledwie 5psi.
Opisuję to wszystko dla potencjalnych rzeźbiarzy i tunerów, którzy chcieliby stosować metodę kochajj w fpr Aeromotive - nawet nie próbujcie, bo zepsujecie. |
Tomku z całym szacunkiem, ale niestety takich operacji nie należy robić na "kolanie"
Po pierwsze powiększałem otwór w FPR Sarda - nie wiem jaki ty masz
po 2gie robiłem to na maszynie CNC + wyrównanie powierzchni ( po wierceniu wiertłem może nie przylegać idealnie blaszka...
Przed operacją minimalne ciśnienie - 4 bary na Aero - 2,6 na walbro
Po operacji - 1,4 bara na aero
wcześniej miałem problem z pływajacym AFR na wolnych ( ciśnienie na vacum FPR 2,6-2,7 bara) teraz AFR praktycznie nie skacze na wolnych obrotach - 14,7 +-0,2 FPR na vacum pokzauje 2,3-2,4
Do tego powrót na przewodzie 8mm i mały myk przy ujściu i trójniku w baku... i wlot do baku przez przewód który wcześniej był do 2giej części baku - ma większą średnicę... plus rozwiercenie plastiku dławiącego ( tego dokręcanego do pompy)
moja rada jest taka co by faktycznie nie robić takich rzeczy jak do końca nie ma się sprzętu odpowiedniego...
PS. Wyślij mi ten reg to Ci go naprawię...
swinks_UK - 09-06-2012, 21:32
Nie naprawisz. Z tego co piszesz to konstrukcja SARDa jest inna niż Aeromotive.
Przywiozę do PL to sam zobaczysz
Anonymous - 17-06-2012, 20:57
Tomek pozwole sobie wrzucic filmik z trasy na ElbeTreffen ;]
http://www.youtube.com/wa...M&feature=g-upl
jacek11 - 17-06-2012, 23:08
Taki to kilometrów nie nabije
Torp12 - 17-06-2012, 23:10
Brzucho napisał/a: | Tomek pozwole sobie wrzucic filmik z trasy na ElbeTreffen ;]
|
EEEE, co nie pali ze na lawecie jechal??
deejay - 17-06-2012, 23:14
Torp12 napisał/a: | EEEE, co nie pali ze na lawecie jechal?? |
Szkoda aby sie komary do wachaczy poprzyklejały
Torp12 - 17-06-2012, 23:17
Szkoda aby sie komary do wachaczy poprzyklejały [/quote]
Hehehehe:) Dobra aby nie byc zlosliwym zadaniem pytanie inaczej: ile samochodow tam przyjechalo na lawecie?
danino88 - 17-06-2012, 23:48
Panowie Laweta po prostu mniej pali
Anonymous - 18-06-2012, 00:54
danino88, + 1
zresztą nie okłamujmy się, VR Kochajja to nie auto na trasy tylko zabawka na tor ew 1/4 plus show&shine.
kochajj - 18-06-2012, 07:34
głównym powodem podróży na lawecie jest problem modyfikacji i ewentualnych kontroli na terenie wroga...
danino88 - 18-06-2012, 08:42
Cytat: | głównym powodem podróży na lawecie jest problem modyfikacji i ewentualnych kontroli na terenie wroga... |
Tomku to czas najwyższy kupić także auto lawete, z chęcią bym pożyczał czasami
Hubeeert - 18-06-2012, 09:00
Tomek temat modyfikacji niedługo i u nas może być problemem.
Zakładam, że Twój samochód nie spełnia co najmniej kilku norm
SPIDER-ek - 18-06-2012, 09:43
Do polski na zlot też na lawecie? Takie samochody powinny być klasyfikowane jako "lawetocar" .
Wasze modyfikacje powodują że "czuję się osobą która wogóle nie zna się na samochodach" choć defakto tak jest, więc nie ma lipy:) I ponadto gubię się bo już "nie wiem po co są samochody". Dlatego podwozie białe bo nie widzi drogi:)
kochajj - 18-06-2012, 10:06
Hubeeert napisał/a: | Tomek temat modyfikacji niedługo i u nas może być problemem.
Zakładam, że Twój samochód nie spełnia co najmniej kilku norm |
myślę że masz racje, dlatego w tą zimę wskakuje katalizator sportowy ... a pozostałe jakoś mam nadzieje przejdą... chociaż ostatnio dostałem 50zł mandat za zły stan techniczny - brak tablicy z przodu
m6riano - 18-06-2012, 15:46
Hubeeert napisał/a: | Zakładam, że Twój samochód nie spełnia co najmniej kilku norm |
Kurde to prawie jak mój...z tymże mój kilkunastu..;-)
|
|
|