To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...

krzychu - 12-09-2009, 15:23

Colto napisał/a:
uwazajcie bo są już w Polsce fotoradary które robią zdjęcia tyłu pojazdu.

Myślałem że wszystkie od zawsze robią od tyłu też (znaczy nie ważne czy się zbliżasz czy oddalasz).

Anonymous - 12-09-2009, 17:51

krzychu napisał/a:
Myślałem że wszystkie od zawsze robią od tyłu też (znaczy nie ważne czy się zbliżasz czy oddalasz).

Rozmawiałem ze znajomym z branży, powiedział że dopiero od niedawna używają takiego sprzętu.

harpagan - 12-09-2009, 20:48

Colto napisał/a:
Rozmawiałem ze znajomym z branży, powiedział że dopiero od niedawna używają takiego sprzętu.

Bzdura :)
Dwa lata temu ogladalem fotki hondy znajomego zrobione "od tylu" z jakiejs malej nadmorskiej wioski

Anonymous - 12-09-2009, 23:19

harpagan napisał/a:
Bzdura
Dwa lata temu ogladalem fotki hondy znajomego zrobione "od tylu" z jakiejs malej nadmorskiej wioski

Czyli znajomy 2 lata temu został zrobiony w balona, bo dopiero od niedawna mogą robić zdjęcia tyłu pojazdu :P

Anonymous - 13-09-2009, 00:08

Colto napisał/a:
Czyli znajomy 2 lata temu został zrobiony w balona, bo dopiero od niedawna mogą robić zdjęcia tyłu pojazdu :P

od kiedy w polsce pojawily sie fotoradary od tej chwili robia zdjecia z tylu i z przodu pojazdu, oddzielna kwestia jest to czy "organom" chce sie takie zdjecie obrabiac i szukac sprawcy, byc moze od niedawna sa zobligowani.

zwroc uwage na daty na zdjeciach:

jaca71 - 13-09-2009, 11:32

arturro napisał/a:
zwroc uwage na daty na zdjeciach:

06/10/2008 (słownie szósty października dwa tysiące ósmego roku) to jest dwa lata temu?

Ale racja fizycznie mogły robić wcześniej, ale był problem ze ściganiem, czegoś w ustawie brakowało...

Anonymous - 13-09-2009, 13:12

jaca71 napisał/a:
to jest dwa lata temu?

otworz drugie: 15.11.2007 nie liczac zdjec ktorych bohaterowie nie umiescili w necie,
sam znam kilka osob ktore dostawaly zdjecia robione z tylu pojazdu ladnych pare lat temu, a dokladnie w momencie pojawienia sie fotoradarow w bialymstoku.

jaca71 - 13-09-2009, 15:27

Sorrki, drugie mi jakoś umknęło :)
Anonymous - 14-09-2009, 21:23

Czyli kolega z branży nie miał racji...
Jedyna rzecz u mnie na plus to to, że zrobili zdjęcie auta służbowego i nie będzie punkcików :headbang:

cns80 - 15-09-2009, 08:40

Colto napisał/a:
Czyli kolega z branży nie miał racji...
Możliwe że miał. Bo w Warszawie chyba jeszcze takich nie mają, a to dlatego że wszystkie stoją przy dwupasmówkach i robiłyby zdjęcia pasa zieleni :D
W każdym razie jeszcze nikt w Wawie mi nie mówił że dostał zdjęcie "na pieska" ;)

harpagan - 15-09-2009, 09:50

cns80 napisał/a:
Możliwe że miał. Bo w Warszawie chyba jeszcze takich nie mają, a to dlatego że wszystkie stoją przy dwupasmówkach i robiłyby zdjęcia pasa zieleni :D
W każdym razie jeszcze nikt w Wawie mi nie mówił że dostał zdjęcie "na pieska" ;)

Nie wiem czy wszystkie ale spora wiekszosc naszych fotoradarow stoi na srodku pomiedzy pasami wiec nie ma fizycznie takiej mozliwosci zeby robic tyly, no chyba ze komus sie kierunki pomyla ;)

Anonymous - 15-09-2009, 11:18

Możliwe, że w Wawie nie mają.
Ja to zdjęcie dostałem spod Zielonej Góry, a konkretnie z Babimostu.

misjonarz. - 16-09-2009, 23:08

mają mają. z tego co wiem to każdy fotoradar łapie w obie strony, ale po prostu na szerokich drogach typu 4 pasy ruchu lub więcej nie łapie tych od tyłu. co innego po wsiach gdzie droga wąska, wtedy trzeba się pilnować.
btw ale przecież my jeździmy przepisowo :wink: :roll:

j-rules - 17-09-2009, 01:13

Cytat:
mają mają. z tego co wiem to każdy fotoradar łapie w obie strony
Hm.. dlaczego więc na drogach jednojezdniowych o dwoch kierunkach ruchu, czesto zmienia sie ich (puszek) kierunek? Przyklad : odcinek Torun - Wloclawek w kilku miejscach radary ktora sa przestawiane (znam dobrze ten odcinek jest ich tam masa, chociaz wiekszosc pusta).
Chyba, ze tak dla picu atrapy przestawiaja..?

Anonymous - 17-09-2009, 08:09

j-rules napisał/a:
Hm.. dlaczego więc na drogach jednojezdniowych o dwoch kierunkach ruchu, czesto zmienia sie ich (puszek) kierunek?

bardzo prosta odpowiedz: po to zeby potem nie bylo tlumaczenia ze nie wiadomo kto jechal, a co za tym idzie mandat jest wystawiany dla wlasciciela bez punktow, jak widac facjate to nie ma takiego tlumaczenia wiec jest kasa i sa punkty.