Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...
krzychu - 12-09-2009, 15:23
Colto napisał/a: | uwazajcie bo są już w Polsce fotoradary które robią zdjęcia tyłu pojazdu. |
Myślałem że wszystkie od zawsze robią od tyłu też (znaczy nie ważne czy się zbliżasz czy oddalasz).
Anonymous - 12-09-2009, 17:51
krzychu napisał/a: | Myślałem że wszystkie od zawsze robią od tyłu też (znaczy nie ważne czy się zbliżasz czy oddalasz). |
Rozmawiałem ze znajomym z branży, powiedział że dopiero od niedawna używają takiego sprzętu.
harpagan - 12-09-2009, 20:48
Colto napisał/a: | Rozmawiałem ze znajomym z branży, powiedział że dopiero od niedawna używają takiego sprzętu. |
Bzdura
Dwa lata temu ogladalem fotki hondy znajomego zrobione "od tylu" z jakiejs malej nadmorskiej wioski
Anonymous - 12-09-2009, 23:19
harpagan napisał/a: | Bzdura
Dwa lata temu ogladalem fotki hondy znajomego zrobione "od tylu" z jakiejs malej nadmorskiej wioski |
Czyli znajomy 2 lata temu został zrobiony w balona, bo dopiero od niedawna mogą robić zdjęcia tyłu pojazdu
Anonymous - 13-09-2009, 00:08
Colto napisał/a: | Czyli znajomy 2 lata temu został zrobiony w balona, bo dopiero od niedawna mogą robić zdjęcia tyłu pojazdu |
od kiedy w polsce pojawily sie fotoradary od tej chwili robia zdjecia z tylu i z przodu pojazdu, oddzielna kwestia jest to czy "organom" chce sie takie zdjecie obrabiac i szukac sprawcy, byc moze od niedawna sa zobligowani.
zwroc uwage na daty na zdjeciach:
jaca71 - 13-09-2009, 11:32
arturro napisał/a: | zwroc uwage na daty na zdjeciach: |
06/10/2008 (słownie szósty października dwa tysiące ósmego roku) to jest dwa lata temu?
Ale racja fizycznie mogły robić wcześniej, ale był problem ze ściganiem, czegoś w ustawie brakowało...
Anonymous - 13-09-2009, 13:12
jaca71 napisał/a: | to jest dwa lata temu? |
otworz drugie: 15.11.2007 nie liczac zdjec ktorych bohaterowie nie umiescili w necie,
sam znam kilka osob ktore dostawaly zdjecia robione z tylu pojazdu ladnych pare lat temu, a dokladnie w momencie pojawienia sie fotoradarow w bialymstoku.
jaca71 - 13-09-2009, 15:27
Sorrki, drugie mi jakoś umknęło
Anonymous - 14-09-2009, 21:23
Czyli kolega z branży nie miał racji...
Jedyna rzecz u mnie na plus to to, że zrobili zdjęcie auta służbowego i nie będzie punkcików
cns80 - 15-09-2009, 08:40
Colto napisał/a: | Czyli kolega z branży nie miał racji... | Możliwe że miał. Bo w Warszawie chyba jeszcze takich nie mają, a to dlatego że wszystkie stoją przy dwupasmówkach i robiłyby zdjęcia pasa zieleni
W każdym razie jeszcze nikt w Wawie mi nie mówił że dostał zdjęcie "na pieska"
harpagan - 15-09-2009, 09:50
cns80 napisał/a: | Możliwe że miał. Bo w Warszawie chyba jeszcze takich nie mają, a to dlatego że wszystkie stoją przy dwupasmówkach i robiłyby zdjęcia pasa zieleni
W każdym razie jeszcze nikt w Wawie mi nie mówił że dostał zdjęcie "na pieska" |
Nie wiem czy wszystkie ale spora wiekszosc naszych fotoradarow stoi na srodku pomiedzy pasami wiec nie ma fizycznie takiej mozliwosci zeby robic tyly, no chyba ze komus sie kierunki pomyla
Anonymous - 15-09-2009, 11:18
Możliwe, że w Wawie nie mają.
Ja to zdjęcie dostałem spod Zielonej Góry, a konkretnie z Babimostu.
misjonarz. - 16-09-2009, 23:08
mają mają. z tego co wiem to każdy fotoradar łapie w obie strony, ale po prostu na szerokich drogach typu 4 pasy ruchu lub więcej nie łapie tych od tyłu. co innego po wsiach gdzie droga wąska, wtedy trzeba się pilnować.
btw ale przecież my jeździmy przepisowo
j-rules - 17-09-2009, 01:13
Cytat: | mają mają. z tego co wiem to każdy fotoradar łapie w obie strony | Hm.. dlaczego więc na drogach jednojezdniowych o dwoch kierunkach ruchu, czesto zmienia sie ich (puszek) kierunek? Przyklad : odcinek Torun - Wloclawek w kilku miejscach radary ktora sa przestawiane (znam dobrze ten odcinek jest ich tam masa, chociaz wiekszosc pusta).
Chyba, ze tak dla picu atrapy przestawiaja..?
Anonymous - 17-09-2009, 08:09
j-rules napisał/a: | Hm.. dlaczego więc na drogach jednojezdniowych o dwoch kierunkach ruchu, czesto zmienia sie ich (puszek) kierunek? |
bardzo prosta odpowiedz: po to zeby potem nie bylo tlumaczenia ze nie wiadomo kto jechal, a co za tym idzie mandat jest wystawiany dla wlasciciela bez punktow, jak widac facjate to nie ma takiego tlumaczenia wiec jest kasa i sa punkty.
|
|
|