To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

shalafi - 21-10-2010, 15:42

może się komuś przyda - pomęczyłem o to aby doprecyzowała co to znaczy not so stable quality i wychodzi na to że 5% tych nowych trafia się wadliwych :/ niby nie dużo...
ale znając moje szczęście to właśnie mi się trafi...

tomko - 21-10-2010, 16:20

to i ja dodam swoje 3 grosze zeby nie bylo ze chinczyki sa takie super:
A dokladniej chinczyk byl super prze jakies 8 miesiecy od zakupu potam zaczely sie jaja z kolorami, pojawil sie efekt sephia ktory raz byl a raz nie bylo, potem niebieskie mruganki a ostatnio doszlo samoczynne przelaczanie zrodel dzwieku. Sephie mam juz na stale a reszta pojawia sie i znika. Napisalem maila z prosba o pomoc w rozwiazaniu problemu do Jessica'i (z nia realizowalem zakup) i cisza. Generalnie wszystko dziala, nigdy nie bylo problemu z AM i gps, jedyny problem to wizualne efekty "multimedialne". Troche zaczynam zalowac ze nie wydalem tych pieniedzy na np. uzywanego MMCS'a.
Pytanie czy ktos z Was zauwazyl u siebie podobne problemy ?

13zbyszek13 - 21-10-2010, 16:20

rezon napisał/a:
Chińczycy jednak dopiero się uczą - o czym m.in. świadczy wpis 13zbyszek13, Wbudowali tuner TV, to i wbudowali mikrofon. Teraz już wiedzą, że to był błąd. W kolejnym będzie gniazdo.

Oni są nie refolmowalni więc nie jest to takie oczywiste :D :D

[ Dodano: 21-10-2010, 16:25 ]
tomko napisał/a:
ostatnio doszlo samoczynne przelaczanie zrodel dzwieku

U mnie nieraz się to zdarza ale wydaje mi się że jest spowodowane jakimiś warunkami zewnętrznymi.Zdarz mi się to w ściśle określonych miejscach przejazdu samochodu lecz nie zawsze.

Anonymous - 21-10-2010, 17:42

13zbyszek13 napisał/a:
Ja testowałem ROF z nowym softem
1.AM działa Ok nie wiesza się nie ma potrzeby wyłączania pobierania czasu z GPS,
2.Ma fajniejszy wygląd
3.Jest prostszy w montażu
4.Tuner TV jest wbudowany w urządzenie i posiada jedno wejście na antenę klasyczne jak w zwykłym TV

Punkt 1 - zdecydowanie in plus dla nowego ROF
Punkt 2 - nie jestem przekonany czy nowy interface jest ładniejszy... :?
Punkt 3 - bez różnicy
Punkt 4 - według mnie to akurat jest wada nowego ROF, przy założeniu że kiedyś zrobią zewnętrzny tuner MPEG4 podpinany zamiast analogowego (chodzi o sterowanie TV z ekranu dotykowego)

Natomiast zdecydowanie na plus w nowym ROF jest fakt importu książki telefonicznej via Bluetooth.

shalafi napisał/a:
but we can add before the order, but should tell us in advance

13zbyszek13, to musisz kolejną wersję ROF'a zamówić :wink:

rezon - 21-10-2010, 17:55

tomko napisał/a:
też miałem przyczyną okazało się słaby styk przewodów w kostce i przerwanie sygnału sterującego z kierownicy interpretował jako przełączenie. Rozwiązanie - wszystkie piny w dużej wtyczce odgiąłem ok 1mm aby poprawić styk z gniazdem.
Pe.te napisał/a:
fakt importu książki telefonicznej via Bluetooth
13zbyszek13 napisał/a:
Oni są nie refolmowalni
Import książki to było jedno z moich pierwszych pytań - pewnie nie tylko moich - przed zakupem. Już po roku - klient chce, klient ma. Uczą się bardzo szybko - widziałem ich kilka osiągnięć. Potrafią zaskoczyć.
oldino - 21-10-2010, 18:50

[ Dodano: 21-10-2010, 16:25 ]
tomko napisał/a:

U mnie nieraz się to zdarza ale wydaje mi się że jest spowodowane jakimiś warunkami zewnętrznymi.Zdarz mi się to w ściśle określonych miejscach przejazdu samochodu lecz nie zawsze.[/quote]

U mnie to przełączanie też działało na nerwy , ale ostatnio się uspokoiło.
Za to padł mi moduł GPS i po ...... tygodniach dostałem nowy i na razie działa.
Zastanawiam się, czy nie powinniśmy się gromadnie złożyć na zapasowe części, złożyć w depozycie u pierwszego nabywcy i czekać na rozwój wypadków.Zaraz nasze stacje będą sold out i będziemy musieli kupić nowe modele.
Pozdr. Oldino

rezon - 21-10-2010, 18:52

oldino napisał/a:
Zdarz mi się to w ściśle określonych miejscach przejazdu samochodu lecz nie zawsze.
[/quote] na dziurach w drodze? wstrząs powoduje przełączanie - czyli pewnie styki jak pisałem wyżej.
oldino - 21-10-2010, 19:05

rezon napisał/a:
oldino napisał/a:
Zdarz mi się to w ściśle określonych miejscach przejazdu samochodu lecz nie zawsze.
na dziurach w drodze? wstrząs powoduje przełączanie - czyli pewnie styki jak pisałem wyżej.[/quote]

Może podczas zmiany modułu GPS styki lepiej zaskoczyły i nie ma efektu przełączania.
Na razie odpukać .
Ale jakoś tak nie wyrzucam ze schowka starego Larka .....
Oldino.

Anonymous - 21-10-2010, 20:08

oldino napisał/a:

A nowy był identyczny jak stary? Czy czymś się jednak różnił...?

rezon - 21-10-2010, 20:09

oldino napisał/a:
Może podczas zmiany modułu GPS styki lepiej zaskoczyły i nie ma efektu przełączania.
to też możliwe. Łatwo włożyć tę wtyczkę tak aby piny nie weszły w obejmy ,tylko się z nimi stykały i wtedy właśnie lubi przełączać. dodatkowe podgięcie (lekkie) pin'ów zwiększa docisk do gniazdek.
oldino - 21-10-2010, 21:11

Pe.te napisał/a:
oldino napisał/a:

A nowy był identyczny jak stary? Czy czymś się jednak różnił...?

Powiem szczerze nie przypatrywałem się. Dałem sprytnemu do przełożenia, a stary jeszcze nie wysłałem z lenistwa.Zastanawiam się nad "cyfrą" na wymianę , ale w mojej okolicy dopiero za rok emisja dvb-t.Do tego czasu to do chinczyka będzie jakaś wersja mobil-tv.Zwolni się wtedy miejsce in w stacji po analogu .
Oldino.

13zbyszek13 - 21-10-2010, 21:20

Pe.te napisał/a:
Punkt 4 - według mnie to akurat jest wada nowego ROF, przy założeniu że kiedyś zrobią zewnętrzny tuner MPEG4 podpinany zamiast analogowego (chodzi o sterowanie TV z ekranu dotykowego)

Cyfrowy nie da się sterować z ekranu dotykowego , ma oddzielnego pilota.

mitsu00 - 21-10-2010, 21:27

13zbyszek13 napisał/a:
Cyfrowy nie da się sterować z ekranu dotykowego , ma oddzielnego pilota.

Jakby chcieli to da sie wbudować tuner cyfrowy w stację. Tak jest w większości dobrych TV HD, np w moim Samsungu LCD. Pytanie pozostaje jednak czy nie jest to za drogie rozwiązanie dla Chińczyków?

13zbyszek13 - 22-10-2010, 09:01

mitsu00 napisał/a:
Jakby chcieli to da sie wbudować tuner cyfrowy w stację. Tak jest w większości dobrych TV HD, np w moim Samsungu LCD. Pytanie pozostaje jednak czy nie jest to za drogie rozwiązanie dla Chińczyków?

Że się da to ja wiem ale ja piszę o stanie na dziś.
A na dziś nie ma takiego dekodera cyfrowego który da się sterować z poziomu ekranu dotykowego.
Pytałem o to w Rofaudio ale na razie nie planują takiej inwestycji w ten sprzęt.

[ Dodano: 22-10-2010, 09:13 ]
Pe.te napisał/a:
Punkt 1 - zdecydowanie in plus dla nowego ROF
Punkt 2 - nie jestem przekonany czy nowy interface jest ładniejszy...
Punkt 3 - bez różnicy

Natomiast zdecydowanie na plus w nowym ROF jest fakt importu książki telefonicznej via Bluetooth.

Punkt 2 - mnie się bardziej podoba przejście z ikony na ikonę
Punkt 3 - montować łatwiej się montuje bo nie musisz przeciągać dodatkowego mikrofonu/ pod warunkiem gdyby ten wbudowany działał Ok./
Punkt 4 - W nowym ROF możesz zmienić z jakiego dekodera chcesz korzystać.Wchodząc w SET-UP podając 6 cyfrowy kod wchodzisz w ustawienia i zmieniasz TV na DVB
Punkt 5 - połączenie z iPod po kablu załączonym w zestawie jest 1000 % lepsze nie wycina wysokich tonów jak robi to w starym ROF.
Punkt 6 - import książki to zdecydowany plus gdyby jeszcze identyfikował dzwoniącego to by było super.

Jedyny mankament dla mnie to ten mikrofon / dużo rozmawiam przez telefon w czasie jazdy /

[ Dodano: 22-10-2010, 09:27 ]
A mnie MARY odpowiedziała dziś na pytanie o BT z zewnętrznym mikrofonem :
"the model you have, can not add external mic
for no mic connector "

janekzpolic - 22-10-2010, 09:54

znaczy jak to ??ma numery w sobie a jak ktoś dzwoni to nie identyfikuje ?????
generalnie te wszystkie zestawy nadają się na śmieci, mi przy tym MMIS czy jak On się tam nazywa trzeszczy tłucze a do tego zamiast jak w każdym normalnym wozie z zestawem nadawać przez wszystkie głośniki to On wali przez jeden .
Dałem spokój po jednym dniu bo gadam sporo i szkoda gardła a za gadkę przez telefon jest chyba stówka bez punktów to można to olać i do tego za chiny nie mogło się połączyć to ustrojstwo z IP .
BTW stacje da się przełączać z kiery czy dalej działa tylko to idiotyczne wyszukiwanie ??