Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA
koszmarek - 22-07-2014, 08:29
Efa! napisał/a: | Koszmarek, co Ty tak dealerów zmieniasz??? W sensie: samochodowych
A w ogóle to od 2 tygodni mam pracę. Idę śladami Koszmarka i też dostałam joba u dealera. Forda |
Gratulację Efcia :*
Ja niestety nie celuje w dealerów (albo stety?). Ale jeśli się coś trafi to może się uda Na razie coś spokojniejszego
Juiceman - 22-07-2014, 18:16
Efa! napisał/a: |
A w ogóle to od 2 tygodni mam pracę. Idę śladami Koszmarka i też dostałam joba u dealera. Forda |
Gratki!!
Efa! - 22-07-2014, 19:17
Dzięki, Juice
Koszmarek, do mnie sami zadzwonili, rok po rozmowie kwalifikacyjnej. Jak mogłabym odmówić .
Obyś miała spokojną prackę
fergul11 - 22-07-2014, 20:25
Buja
DJwiewiórka - 22-07-2014, 20:59
"spokojną pracę" - hm, przepracowałam sumiennie 41 lat i nigdy tak wariacko mi się nie pracowało, jak przez ostatnich parę lat.
Nie ma spokojnej pracy, no chyba, że liczenie żółwi w ZOO, ale to jest za to wkurzające.
Ewentualnie pseudoochrona w supermarkecie, kiedy to z nudów oczy się zamykają na stojąco. Wiem, bo widziałam.
W innych przypadkach jest coś za coś, hehe.
Bizi78 - 22-07-2014, 21:45
fergul11 napisał/a: | Buja |
To trzeba było bilet na aeroplan kupić .
Bezpiecznej podróży .
mjsystem - 22-07-2014, 21:46
fergul11 napisał/a: |
Buja
__________ |
No nie narzekaj. Do Europy jedziesz
Jak będziesz w Polszy to daj znać
JCH - 22-07-2014, 22:54
fergul11 napisał/a: | Buja | Dobrze pogryzłeś żarcie Bo jak wraca to lubi w gardle stanąć
Efa! - 23-07-2014, 08:23
DJwiewiórka napisał/a: | "spokojną pracę" - hm, przepracowałam sumiennie 41 lat i nigdy tak wariacko mi się nie pracowało, jak przez ostatnich parę lat.
Nie ma spokojnej pracy, no chyba, że liczenie żółwi w ZOO, ale to jest za to wkurzające.
Ewentualnie pseudoochrona w supermarkecie, kiedy to z nudów oczy się zamykają na stojąco. Wiem, bo widziałam.
W innych przypadkach jest coś za coś, hehe. |
Zgadzam się - nie ma spokojnej pracy. Zawsze w końcu wychodzi szydło z worka i człowiek wypruwa sobie flaki
mjsystem - 23-07-2014, 15:00
Efa! napisał/a: | Zgadzam się - nie ma spokojnej pracy. Zawsze w końcu wychodzi szydło z worka i człowiek wypruwa sobie flaki |
O, Kuba rozpruwacz się znalazł
Tekst grecki (Textus receptus):
εν παντι ευχαριστειτε τουτο γαρ θελημα θεου εν χριστω ιησου εις υμας
Biblia Warszawska:
Za wszystko dziękujcie; taka jest bowiem wola Boża w Chrystusie Jezusie względem was,
Biblia Tysiąclecia:
W każdym położeniu dziękujcie, taka jest bowiem wola Boża w Jezusie Chrystusie względem was.
Biblia Gdańska:
Za wszystko dziękujcie; albowiem tać jest wola Boża w Chrystusie Jezusie przeciwko wam.
A podobno naród chrześcijański z nas
Nie narzekajcie. Kiedyś znałem takie powiedzenie:
"Gdy myślisz, że jesteś na dnie dna słyszysz pukanie od spodu"
Głowa do góry i do przodu.
[ Dodano: 23-07-2014, 15:06 ]
DJwiewiórka napisał/a: | "spokojną pracę" - hm, przepracowałam sumiennie 41 lat i nigdy tak wariacko mi się nie pracowało, jak przez ostatnich parę lat. |
Zgadzam się. To smutny fakt, spowodowany przez bezrobocie i brak ofert pracy dla osób powyżej 40-go roku życia. Wykorzystywanie polskiego pracownika jest wprost odwrotnie proporcjonalne do uczestnictwa w życiu Unii Europejskiej. Smutne...
Ale to temat do FRK
Marcino - 23-07-2014, 15:10
ze jade w piatek z blabla cars z Tczewa do Tarnowa. Zobaczymy jak będzie
mjsystem - 23-07-2014, 15:16
Marcino napisał/a: | ze jade w piatek z blabla cars z Tczewa do Tarnowa. Zobaczymy jak będzie |
Jak będziesz w Sosnowcu to dwa razy zatrąb
JCH - 23-07-2014, 17:18
Rafał Majka drugie zwycięstwo etapowe w Tour de France
W dodatku ma koszulkę najlepszego "górala"
Efa! - 23-07-2014, 21:48
mjsystem, dałabym Ci RB, jakbym znalzała coś w tekście greckim. Ale cóż, nie znam języka. ;-P
Marcino, moja kuzynka zabiera ludzi na blabla i jak sądzę po jej FB, nie zniechęca się
mjsystem - 24-07-2014, 08:34
Efa! napisał/a: | Ale cóż, nie znam języka |
Dlatego poniżej masz tłumaczenia w trzech wersjach
JCH napisał/a: | Rafał Majka drugie zwycięstwo etapowe w Tour de France |
...i kara za podparcie się o motocykl
|
|
|