[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
Anonymous - 04-03-2010, 22:47
racer1972 napisał/a: | Tak tak - Lancer jest OK a wątek wydłuża się jak tasiemiec... nie wiem czy jest choć jeden forumowicz,który nie ma się do czego przyczepić |
ja już mam RADIO hehe objawy "normalne" czyli gubi fale...jak chce...
megas1 - 05-03-2010, 16:03
racer1972 napisał/a: | Tak tak - Lancer jest OK a wątek wydłuża się jak tasiemiec... nie wiem czy jest choć jeden forumowicz,który nie ma się do czego przyczepić |
Poszedłem do salonu, przejechałem się, spodobało mi się auto. A przy wyborze samochodu decydował czas - potrzebowałem czegoś szybko do firmy, więc wybrałem to co było na salonie. Sprzedawca był ciężko zdziwiony jak mu powiedziałem - kolor obojętny - niech będzie ten za mną. No i od lipca 2009 bez żadnych poważnych zdarzeń ani dziwnych zachowań typu radio, komputer, stuki, ściąganie itp. Troche mi manual przeszkadzał bo ostatnie trzy lata jeździłem automatem.
mazin - 05-03-2010, 16:12
Forumowicze rekrutują się także spośród tych, którzy mieli/mają problemy z autem, ale po ulicach jeżdżą tysiące zadowolonych. Nie sądzę, żeby można było postawić tezę, że każdy właściciel lancera ma jakiś problem z nim. Auto ma wady, ale ma także zalety, które moim zdaniem przeważają szalę.
tojaro - 22-03-2010, 19:04
Panowie. Co to może być. Po krótkim postoju włączam silnik, i się zastanawiam, co za terkoczący pojazd stanął w moim pobliżu... niestety to ja. Przejechałem kilka kilometrów i chyba nic nie słyszałem. Podczas parkowania już usłyszałem... równy terkot, głośniejszy wewnątrz niż na zewnątrz pojazdu wydobywający się spod maski. ASO oczywiście odwiedzę (wlaśnie na przegląd gwarancyjny się umówiłem za cztery dni), ale wiadomo co człowiek do tego czasu się na martwi.
Lestat - 28-03-2010, 13:01
Mam pytanko. Wiem że na tłumiku koncowym u wielu z was pojawil się rdzawy nalot ale jak szybko to sie stalo? Moje autko ma dopiero 4 miesiące fakt ze zima ale kurcze no żeby tak od razu? U mnie cala środkowa część tłumika jest w rdzwych plamkach. Zerknąłem pod auto, hak mocujący też jest pordzewiały...Zastanawiam się czy jechać z tym do serwisu...
Trik - 28-03-2010, 15:32
Nie masz po co, wydech nie jest na gwarancji. A rdzawy nalot nic nie znaczy. IMO pewnie prędzej tłumik Ci się przepali niż przerdzewieje. Ja nie biorę tego do głowy, a mam już 43tyś km.
Luk - 28-03-2010, 15:40
Trik napisał/a: | pewnie prędzej tłumik Ci się przepali niż przerdzewieje. |
Też wychodzę z takiego założenia.
Tylko w Sportbacku jest jeden problem: ten tłumik jest strasznie widoczny, praktycznie w całości... Gdyby był schowany, to bym wcale nie zwracał na to uwagi, a zainteresował się dopiero, jak by zaczął głośniej chodzić...
Generalnie: rdza to normalka, szkoda tylko że widać.
Trik - 28-03-2010, 15:48
W sedanie też jest widoczny . jak Masz ochotę to pomaluj go sobie jakąś farbką wytrzymałą na wysokie temperatury i po problemie
piomic - 28-03-2010, 21:09
Trik napisał/a: | Masz ochotę to pomaluj | Srebrzanką?
Lestat - 29-03-2010, 07:20
Szkoda że tak jest widać biora tłumiki z gorszej sorty, kiedyś miałem więcej do czynienia z tłumikami i tam były robione tłumiki nawet na AM z nierdzewki...
kotakot - 29-03-2010, 08:02
Wczoraj odpadła mi zaślepka listwy dachowej. Na 100% podczas jazdy bo przed ruszeniem w drogę oglądałem kolejną rysę na dachu i rzuciłoby mi się w oczy gdyby jej nie było... Obejrzałem pozostałe 3 i rzeczywiście nie jest to jakaś solidna konstrukcja... Dzwoniłem wczoraj do kumpla który też od jakiegoś czsu ma Miśka i powiedział że on nie ma już 2, z tym że nie jest pewien czy mu odpadły czy ktoś mu ukradł. Ech...
Trik - 29-03-2010, 08:49
kotakot napisał/a: | Wczoraj odpadła mi zaślepka listwy dachowej. | IMO jedyna rada. Jeśli ktoś nie ma zamiaru tego używać, zakleić w czortu
kotakot - 29-03-2010, 10:25
Trik napisał/a: | kotakot napisał/a: | Wczoraj odpadła mi zaślepka listwy dachowej. | IMO jedyna rada. Jeśli ktoś nie ma zamiaru tego używać, zakleić w czortu |
Szkoda że wcześniej na to nie wpadłem ;/ Właśnie dzwoniłem do salonu/sklepu z częściami i dowiedziałem się ile to cudo kosztuje - 126 zeta prawa i 96 zeta lewa...
Trik - 29-03-2010, 11:44
kotakot napisał/a: | Szkoda że wcześniej na to nie wpadłem | Jakieś 1,5 roku wcześniej o tym pisałem na forum
el_diablo - 29-03-2010, 13:31
kotakot napisał/a: | Wczoraj odpadła mi zaślepka listwy dachowej. |
Też mi odpadła... choć rysa na drugiej zaślepce może sugerować, że komuś się przydała, albo nie podobała
|
|
|