To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. IV czyli REANIMACJA

mabda - 08-08-2011, 20:28

Marcin-Krak napisał/a:
mabda napisał/a:
ale moja? :P zajeta juz :D

Ale siostra Twojej siostry chyba nie :?: :mrgreen: :wink:

no to chyba masz nieco nieaktualne informacje :P

jacek11 - 08-08-2011, 20:46

mabda napisał/a:
ale moja? :P zajeta juz :D

znaczy że co,że limit na braci się wyczerpał? :( :wink:

mabda - 08-08-2011, 21:13

jacek11, no niestety na to wyglada... :P
jacek11 - 08-08-2011, 21:19

mabda napisał/a:
jacek11, no niestety na to wyglada... :P

oszzzz. co za wredny poniedziałek.nie dość że pierwszy dzień w pracy po urlopie,to jeszcze źle dźwignąłem jedną belkę nie tak jak trzeba,i teraz boli mnie coś pod prawym żebrem :roll: ( i to nie na żarty),to jeszcze nie mogę mieć siostry :(

sieegurd - 08-08-2011, 21:28

...że dziś Misiu dostał strzała w zadek :| Ulewa, wracamy z Freyą ze szpitala od znajomej, na pasy wbiega mi dziewoja. Hamuję, ale nie gwałtownie i nagle strzał. Huk straszny, nic nam się nie stało, więc wychodzę w ten deszcz i już w myślach widzę rozwalony zderzak, rozbite światła, wgniecioną blachę. Kierujący atakującym pojazdem już obczaja straty, kiedy patrzę a na Misiowym zderzaku niewielkie wgniecenie, 3 małe odpryski, prawa strona spadła z zatrzasku i odgięło się nadkole. W sumie straty nieporownywalnie małe w stosunku do huku :) U agresora strzaskany zderzak, rozwalone światło i coś tam jeszcze. Przyznał się oczywiście do winy, zapłacił 300zł (tyle powiedziałem za malowanie) i się rozjechaliśmy. Oby nigdy więcej, bo nie wiem jak się zachować, czy wzywać policję, czy się dogadywać? W tym przypadku stwierdziłem, że sprawa jest zbyt błaha, żeby fatygować mundurowych.
stary alfer - 08-08-2011, 21:30

sieegurd napisał/a:
Przyznał się oczywiście do winy, zapłacił 300zł (tyle powiedziałem za malowanie) i się rozjechaliśmy. Oby

Po pierwsze dobrze, że tylko taka strata.

Po drugie z ubezpieczalni przytuliłbyś przynajmniej jeszcze raz tyle...

Z naciskiem na "przynajmniej".

Cezar - 08-08-2011, 21:31

sieegurd napisał/a:
Przyznał się oczywiście do winy, zapłacił 300zł (tyle powiedziałem za malowanie) i się rozjechaliśmy.

Zle zrobiles, z OC dostalbys duzo wiecej :P

ja za drasniety przedni zderzak dostalem 1840 a kolo dawal ok 500 :twisted:

sieegurd - 08-08-2011, 21:35

stary alfer napisał/a:
Po drugie z ubezpieczalni przytuliłbyś przynajmniej jeszcze raz tyle...

Z naciskiem na "przynajmniej".
Cezar napisał/a:
Zle zrobiles, z OC dostalbys duzo wiecej

Moja pierwsza taka przygoda, przyznaję, że nie wiedziałem jak się zachować :? Teraz już wiem :|

gulgulq - 08-08-2011, 21:44

sieegurd napisał/a:
W tym przypadku stwierdziłem, że sprawa jest zbyt błaha, żeby fatygować mundurowych.

tylko żeby koleś nie okazał się typowym bucem
bo jeśli tak to mogą niedługo u Ciebie zawitać mundurowi za spowodowanie kolizji i ucieczkę z miejsca, no i kolo nagle ląduje w szpitalu na rozstrój nerwowy, koklusz, biegunkę, wytrzeszcz oczu, piszczenie w uchu i bolący palec u nogi :P ..

mój kolega tak miał i uratował go monitoring banku

Uwex - 09-08-2011, 08:43

Cezar napisał/a:
Zle zrobiles

pewnie, że źle- bo jeśli się okaże, że jednak będzie coś więcej do roboty, to co? pojedziesz do gościa po dopłatę ? :lol:

Anonymous - 09-08-2011, 11:04

Zawsze możesz zgłosić, że tamten uciekł. :P
Krzyzak - 09-08-2011, 12:34

ze mną, w maju, też gość chciał się dogadać, jak mi połamał zderzak, ale gdy zacząłem przy nim sprawdzać części na Allegro oraz doliczyłem malowanie i wyszło prawie 2000 zł, to sam zadzwonił po policję :)
te 2000 i tak było wstępną kalkulacją - bez zaglądania pod spód

mabda - 09-08-2011, 15:40

...ze mam juz swoje autko ze sprawnymi hamulcami :D
ale zeby nie bylo za pieknie - hamulce skutecznie maskowaly klekoczacy tlumik :P

koszmarek - 09-08-2011, 15:41

że doba jest za krótka zdecydowanie :| rozpakowywanie leży i kwiczy :/
jacek11 - 09-08-2011, 16:56

koszmarek napisał/a:
rozpakowywanie leży i kwiczy :/

wypuść chociaż te prosięta :mrgreen: