To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś

MKV - 07-12-2019, 13:24

Prace trwają i w kolejnym poście wrzucę kilka fotek.
Hugo - 07-12-2019, 17:56

Ja nie widzę fotek.
MKV - 07-12-2019, 17:57

Tymczasem prace trwają i wczoraj Galant już był gotowy do malowania

MKV - 07-12-2019, 18:00

Hugo napisał/a:
Ja nie widzę fotek.

Dodałem jeszcze raz te same linki - teraz powinieneś.

deejay - 07-12-2019, 18:17

Maćku nie obraz sie ,ale ta lakiernia/blacharnia ma jakieś dobre opinie :roll: :?: , bo widzą jaki tam syf panuje i w jakich warunkach obrabiają elementy pod lakier , to obawiam sie że nie lepiej mają w kabinach . Widząc tą wodę i wilgoć w pomieszczeniach i prace związane przy użyciu szpachli , gdzie "ona" nie lubi wilgoci , bo "pije" wszystko z otoczenia , to obawiam sie ze długo sie nie nacieszysz połyskiem na lakierze , bo wszystko z czasem siądzie na elementach :?
MKV - 07-12-2019, 18:23

deejay napisał/a:
Maćku nie obraz sie ,ale ta lakiernia/blacharnia ma jakieś dobre opinie :roll: :?: , bo widzą jaki tam syf panuje i w jakich warunkach obrabiają elementy pod lakier , to obawiam sie że nie lepiej mają w kabinach . Widząc tą wodę i wilgoć w pomieszczeniach i prace związane przy użyciu szpachli , gdzie "ona" nie lubi wilgoci , bo "pije" wszystko z otoczenia , to obawiam sie ze długo sie nie nacieszysz połyskiem na lakierze , bo wszystko z czasem siądzie na elementach :?

Generalnie opinie ma raczej dobre, znana mi jest od lat i trochę znajomych korzystało z ich usług więc zobaczymy jak to przetrwa próbę czasu bo Galanta nie planuję sprzedawać przez długi czas a pewnie i wcale.

deejay - 07-12-2019, 18:28

Spr dobrze elementy przy wydaniu auta , bo wiadomo ze podkład lub szpachla siądzie po jakimś czasie jeśli wszystko było robione na szybko mokro w mokro.
MKV - 07-12-2019, 18:35

deejay napisał/a:
Spr dobrze elementy przy wydaniu auta , bo wiadomo ze podkład lub szpachla siądzie po jakimś czasie jeśli wszystko było robione na szybko mokro w mokro.

Na szybko na pewno nie było robione bo jak widzisz po poprzednich zdjęciach przygotowanie trwało ładne kilka dni. Dodatkowo są to mi dość dobrze znane osoby i raczej mi na odpierdziel samochodu nie zrobią.

A rezultat będziesz mógł zawsze na żywo ocenić co roku w ostatni weekend sierpnia ;)

MKV - 25-01-2020, 19:59

Po pomalowaniu kilku elementów nie byłem do końca zadowolony z przejścia kolorystycznego między niektórymi elementami i zamiast poprawki w cieniowaniu postanowiłem dopłacić i usunąć wszelkie uszkodzenia lakieru, przetarcia wgniotki parkingowe itp... i pomalowałem całego Galanta (poza dachem) na oryginalny kolor ;)
Oryginalny lakier był już polerowany nie raz przez poprzednich właścicieli no i trzeba było coś z tym zrobić - teraz jest ładny gruby bielutki lakier :)
Za jakiś tydzień na miejsce wrócą oznaczenia GALANT na klapie i AVANCE na drzwiach tylnych oraz naklejki klubowe :)

mkm - 25-01-2020, 20:53

MKV napisał/a:
... i pomalowałem całego Galanta (poza dachem)

Najrozsądniejsze wyjście. :D

savagger995 - 26-01-2020, 10:36

biały kolor do galanta to najładniejszy możliwy kolor :P
Hugo - 26-01-2020, 22:20

Nie widać fotek.
Bizi78 - 26-01-2020, 22:22

Hugo napisał/a:
Nie widać fotek.

Bo trzeba być zalogowanym, ja na fonie wcześniej widziałem :doubt: .

MKV - 29-01-2020, 09:44

Hugo napisał/a:
Nie widać fotek.

Wszystkie fotki, które wrzucam na forum są w specjalnym udostępnionym albumie na Googole.
Jakiej przeglądarki używasz? Sprawdziłem bez logowania w Chrome, Firefox i w Operze i widzę zdjęcia a w Microsoft Egde już nie i to nawet po zalogowaniu się - dziwne.

Krzyzak - 29-01-2020, 20:30

ja mam Opere i też nie widzę - może masz tam ciacha autoryzujące albo idzie przez OAuth