Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki
Krzyzak - 06-10-2018, 19:30
Odebrałem z renowacji felgi - będą do Bordka. Nowe opony crossclimate przy okazji. Ale najpierw muszę przespawać wzmocnienie czołowe - jeszcze na starych kołach niech jedzie do blacharza
Marcino - 30-10-2018, 08:20
Ile płaciłeś i co ten zabieg obejmował..?
Kupiłem identyczne za 200zł w idealnym stanie. I tez zakładam na nie zimówki.
Krzyzak - 30-10-2018, 10:55
850 zł po rabacie z montażem opon
zabieg polegał na:
- umyciu
- piaskowaniu
- usupełnieniu ubytków
- szlifowaniu
- wymianie kominków (wentyl w komplecie)
- malowaniu proszkowym
cena zależna od lakieru - są droższe i tańsze, mój był cenowo średni plus
Fragu - 30-10-2018, 11:20
Krzyzak, wrzuć później foty jak wyglądają na aucie.
Krzyzak - 30-10-2018, 15:29
Jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie. W tej chwili Bordek ma zaplanowane przespawanie wzmocnienia czołowego... dopiero potem będzie wymiana belki i tarcze na tylnej osi.
Koła pewnie założę na wiosnę dopiero - bo obecnie siedzi na letnich z kombi.
Nie wstawię do blacharza auta na nowych kołach
Krzyzak - 25-12-2018, 16:14
W kombi małe awarie - spalona żarówka stop/postojowe oraz przewody przegryzione przez kunę/łasicę/else... Przwody na szybko dosztukowane a żarówka zmieniona. A zaczęło się od tego, że zaraz po przełączeniu na gaz było go mocno czuć - dosyć dziwny efekt zważając na fakt, że dostaje się do kolektora zaraz przy wtryskach Pb a przegryziony był przewód od oparów paliwa z filtra węglowego...
Jakiś czas temu znalazłem w maździe gumowego kapcia na kolektorze pod maską i dlatego w 3 autach zamontowałem odstraszacze ultradźwiękowe. Ale czy działają to zaczynam mieć wątpliwości...
Krzyzak - 01-01-2019, 15:23
Takie coś mi zrobiła, wężyki już zmienione...
niestety nadgryzione też paski wielorowkowe...
oby było lepiej z tymi odstraszaczami
przy okazji - kolejna żarówka - H7 philips premium, 3 lata i 4 miesiące... zmienione obie na philips premium +30% oczywiście
Krzyzak - 13-01-2019, 18:57
Update
- w kombi zmienione wężyki i paski, bo też były oba nadgryzione
- w mazdzie zrobione łożyska w alternatorze (szczotki były długie) - jedna z nielicznych porządnych części w tym aucie, bo Mitsubishi Electric, auto składałem w Sylwestra, po pracy
- w bordowym zmieniłem uszczelkę głowicy, ciekawe czy będzie podciekać czy nie...
tym razem wersja na szybko, tylko kolektor wydechowy odłączony, całość podwieszona na belce
Krzyzak - 09-02-2019, 20:10
Wymieniłem przednią poduszkę w bordowym - jedyna, która była naderwana. Muszę przyzna, że auto bez tej poduszki mocno się uspokoiło - w sensie drgania mniejsze niż z nią. Zastosowałem poduszkę z EA5, tylko trzeba było rozwiercić otwory i skrócić środkową tuleję, bo jest za szeroka.
A w kombi pomalowałem pokrywę - zostało mi trochę spraja z Colta, znaleziony podczas porządków w garażu. Kombi miał też spawany wydech i zmieniony olej, czeka filtr kabinowy, wycieraczki - ale to wiosną.
A do bordowego zakupiłem NOWY, ORYGINALNY komplet tłumików - wszystko prócz katalizatora tam było, w cenie 600zł za komplet. To naprawdę była okazja. Przywiezione dziś rano przez tatę forumowicza se7en - któremu chciałbym za to podziękować.
Hugo - 09-02-2019, 21:17
| Krzyzak napisał/a: | | Zastosowałem poduszkę z EA5, tylko trzeba było rozwiercić otwory | A jednak rozstaw otworów nie pasował. | Krzyzak napisał/a: | | A w kombi pomalowałem pokrywę | Spoko, ale koniecznie przyklej z powrotem naklejkę.
vrangsinn - 10-02-2019, 19:33
a mnie ta pokrywa aż razi po oczach....ale odważnie jak dla mnie...
Krzyzak - 10-02-2019, 20:45
| Cytat: | | A jednak rozstaw otworów nie pasował. | nie tylko to, także szerokość tulei środkowej, jakiś centymetr i to cięty z obu stron
naklejki V6 niestety nie było od momentu kupna, może flamastrem dorobię
dziś jeszcze w kombi zmiana filtrów LPG, wycieraczek i filtra klimatyzacji
Marcino - 11-02-2019, 06:50
| Krzyzak napisał/a: | | naklejki V6 niestety nie było od momentu kupna, może flamastrem dorobię |
Jak znajde to dostaniesz......
Krzyzak - 24-02-2019, 18:00
A zgodnie z maksymą - nie ma zdjęć nie ma roboty to pokazuję jak ładnie to wygląda:
uszczelki oczywiście oryginalne, pozostaje do dokupienia uszczelka tłumika końcowego, bo sam końcowy jest od GTI i muszę pewnie wziąć taką z większą średnicą
dodatkowo napinacz rozrządu oryginał, bo zapasowe paski SUN czekają w ciepłym pudełku
mkm - 24-02-2019, 19:20
|
|
|