To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarna bestia by tomek84

komarsnk - 19-11-2013, 00:05

bialyjayz, Hubert (Hugo) to zaufany gość - możesz walić (do niego) w ciemno ;)
Powodzenia w naprawach!

Anonymous - 19-11-2013, 01:14

nie wygląda najgorzej ;) podobno blizny dodają charakteru ;)

a jak już na początku miałeś taką przygodę to na bank się zżyjecie :) gratki zakupu dla Ciebie i sprzedającego :)

sveno - 19-11-2013, 07:58

to wszystko przez to, że nie opiłeś nabytku. "jak ma działać nieposmarowany?" :)
Owczar - 19-11-2013, 09:30

tomek84, odkopię trochę temat i zapytam, gdzie kupiłeś kopułkę i palec?

Żona się skarży, że na zimnym silniku jej przerywa- ostatnio coraz częśćiej, a ja mam coraz mniej czasu na cokolwiek...

Tomek - 19-11-2013, 09:59

Cytat:

tomek84, odkopię trochę temat i zapytam, gdzie kupiłeś kopułkę i palec?

motoneo.pl

Owczar - 19-11-2013, 10:21

Na stronie nie ma ceny- jest tylko ikonka z telefonem. Dzwoniłeś do nich żeby zamówić?
Tomek - 19-11-2013, 10:24

Owczar napisał/a:

Na stronie nie ma ceny- jest tylko ikonka z telefonem. Dzwoniłeś do nich żeby zamówić?

znaczy, że im chwilowo wyszły
jak ja szukałem, i jeszcze ze 2 dni temu to były
i znowu im wyszły palce Blueprinta

możesz zadzwonić, dowiesz się kiedy będą
na alle jest kopułka BP bez problemu, ale w cenie 130, to tyle to ja miałem kopułkę+palce+ wysyłkę

Owczar - 19-11-2013, 10:43

Niestety nie mają i nie wiedzą kiedy będą. Na alle palec 33zł plus kopułka 130 i wysyłka 11. Czyli 44 zł drożej niż na motoneo.

A tak BTW to z tego co kojarzę, objawy miałeś podobne? Na zimnym silniku przerywał?

Tomek - 19-11-2013, 10:45

Owczar napisał/a:

A tak BTW to z tego co kojarzę, objawy miałeś podobne? Na zimnym silniku przerywał?

tak raz po ruszeniu, np. po 50 metrach się zamulił, a potem już ok
przy czym dawniej, to bywało, że występowało codziennie
potem problem zanikł i wrócił ze zdwojoną siłą, w ciągu tygodnia miałem historię z "nieodpaleniem"

Cytat:

Niestety nie mają i nie wiedzą kiedy będą. Na alle palec 33zł plus kopułka 130 i wysyłka 11. Czyli 44 zł drożej niż na motoneo.

ja brałem palec FACET, bo nie było BP,
FACET jest tańszy niż BP o jakieś 10-12 zł
więc różnicę masz koło 35 zł
jak Ci się spieszy to bierz, a jak możesz poczekać, to poczekaj z tydzien-dwa,
na motoneo mają szeroki asortyment, nie dziwię się, że nie ogarniają co kiedy przyjdzie
musisz monitorować temat

Owczar - 19-11-2013, 10:49

No właśnie od razu sobie przypomniałem Twój przypadek i wolę dmuchać na zimne. Niewiele mi brakuje do dokończenia elektrniczngo zapłonu, ale muszę się zapiąć do oscyloskopu i sprawdzić synchronizację cylindrów, a to skutecznie blokuje brak czasu.

Jeśli nie pojawią się na motoneo to zamówię na allegro. Dzięki za odpowiedź :)

WreX - 19-11-2013, 11:04

Owczar, też mam do wymiany, to może się jakoś na Twój załapie o ile będzie dostępny dla ogółu :)
bialyjayz - 19-11-2013, 16:00

sveno napisał/a:
to wszystko przez to, że nie opiłeś nabytku. "jak ma działać nieposmarowany?"

tego błędu już więcej nie powielę, gdy tylko będzie znów błyszczał flaszeczka pęknie.

wg. mnie miałem takiego pecha z Galem, bo każdy znajomy który go zobaczył mówił mi jaki to on nie jest ładny, fajny itd. dosłownie każdy bez wyjątku :) i sobie pomyślałem, że to jest jak z małym dzieckiem gdy każdy sie nim zachwyca wtedy może zł urok rzucić na nie :P

mkm - 19-11-2013, 19:30

bialyjayz napisał/a:
gdy każdy sie nim zachwyca wtedy może zł urok rzucić na nie :P

Zawiąż czerwoną wstążkę :wink: Podobno działa :D

bialyjayz - 19-11-2013, 22:58

"pas przedni" może mi ktoś wytłumaczyć do czego służy, czy coś się do niego mocuję, jak ciężko go zainstalować i jaki byłby przybliżony koszt tego?
fj_mike - 20-11-2013, 00:00

bialyjayz, fotka powinna wszystko wyjaśnić
http://allegro.pl/mitsubi...3645890242.html

A cena to zależy chyba od tego jak bardzo nabrał naturalnego koloru... rdzy :mrgreen: