To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT

winnipool - 15-07-2011, 13:32

A ja przed chwilą zatamowałem drugie dzisiaj krwawienie z nosa :/
Andrew - 15-07-2011, 13:59

winnipool napisał/a:
A ja przed chwilą zatamowałem drugie dzisiaj krwawienie z nosa :/
Z gorąca Ci się puszcza?
winnipool - 15-07-2011, 14:07

Nie mam pojęcia. To pierwszy raz od... nawet nie pamiętam kiedy ostatnio mi leciała. Ale to już napewno w latach trzeba liczyć.
Andrew - 15-07-2011, 14:32

Przyczyną może być ta pogoda, u mnie np. takie duszno i gorąco, że szok :evil:
bastek - 15-07-2011, 14:34

a ja na dyrzuże znów... parówa taka, że wszyscy albią śpia, albo warczą na siebie
radek79 - 15-07-2011, 15:46

powitać oby z tych upałów nie polało i powiało tak jak okolicach łodzi bo tomek będzie maił co robić

[ Dodano: 15-07-2011, 19:59 ]
leje może w lublinie :?:

[ Dodano: 15-07-2011, 20:44 ]
no u mnie ciemno błyska i grzmi, bateria w lapku jeszcze na 30min :evil:

bastek - 16-07-2011, 07:56

radek79, to błyskanie ok. 21:10 dotarło do krasnego ale była jazda!. ponoć w siennicach jakies szkody poczyniło, a komin w mleczarni (proszkowni) aż dymił taki był gorący od piorunów

a mi umyło auto :) tylko po bokach nie.

[ Dodano: 16-07-2011, 07:57 ]
a w szpitalu kilka minut chodziło awaryjne zasilanie....

[ Dodano: 16-07-2011, 08:24 ]
wiecie o tym?
http://forum.mitsumaniaki...p=906500#906500

[ Dodano: 16-07-2011, 08:31 ]
i wszyscy śpią....

[ Dodano: 16-07-2011, 08:40 ]
wstawać, kawę pić, co jest!
potem wstana w południe i będą marudzić, że gorąco.....

Seichan - 16-07-2011, 09:08

Panie Dochtórze ;) Od rana nie śpię, tylko się pakuję. Nie wiedziałam, że aż tyle rzeczy mamy :roll:
bastek - 16-07-2011, 09:33

to cos jak moja Magda. Bartek jedzie jutro rano na 10 dni na wakacje, a Magda juz od wczoraj go pakuje.....
Seichan napisał/a:
Nie wiedziałam, że aż tyle rzeczy mamy

cóż, z Pani pozycją, i nie tylko - obrasta się w piórka....

jak myśmy się pakowali teraz na wyjazd, , i Magda wyjęła rzeczy tzw. niezbędne, to się uśmiałem. jak pokazał rzeczy "przydatne" to się recholiłem. a jak dodała kupkę "fajnie by i to zabrać" to ją wysłałem po bilet samolotowy dla niej i dla dzieci, a ja auto z bagażami :mrgreen:

potem pakowanie:
pkt 1 mamy się zmieścić do dużej walizy we czwórke, +kosmetyczka(duża)+pudełko z klockami+torba z żarciem
pkt jak się nie zmieścimy - patrz pkt 1

Seichan - 16-07-2011, 09:48

W piórka to ja mogę zacząć dopiero obrastać, póki co widoczne są nędzne namiastki lotek :badgrin:
Póki co spakowałam Oli - mała torba i Jaska - mała walizka. Do Jaśka poszło jeszcze trochę rzeczy Oli i pewnie jeszcze coś upchnę. A teraz muszę spakować mnie i Sławka.
A potem: leki, kosmetyki, balsamy do opalania, offy, ręczniki, buty, żarcie wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

bastek - 16-07-2011, 10:15

kupiłem kiedyś walizkę "na wymiar pod mój bagażnik", siostra drugą, ciut niższą.
obie (plus koło dojazdowe, bo mam butlę lpg) zajmują parwie idealnie cały bagażnik - zostaje troszkę po bokach, za nadkolami. i mamy się zmieścić w te 2 walizy....
ps rozważ klocki - super zajmują czas w deszcz. no i u nas na topie gormity - ładnie sie bawią dzieciaki. do tego piłka taka lepsza, nie plażowa, do kopania(spuszczone powietrze) i hulajnoga złożona. kredki, ołówki, kolorowanki - tyle mam w domu, że zabrałem, żeby już następnych nie kupować. wózek kupuję z anonsów na miejscu - wliczony w koszt wycieczki, zostaje
i od kliku wyjazdów - nic w środku smochodu, bo jak wracamy, dochodzą pamiatki - one wtedy jadą pod nogami dzieciaków

Seichan - 16-07-2011, 11:18

U mnie obie walizki + torba ledwie zajmują spód bagażnika, więc nie są za wielkie gabarytowo. A spakowalm z nie wszystkie potrzebne ubrania. Teraz cała reszta "drobiazgów".
W tym roku odpada nam łóżeczko turystyczne dla Jaśka. Jasiek spacerówką nigdy nie chciał jeździć, więc chyba tylko raz mieliśmy wózek ze sobą, jak Oli miała 2 latka.
Generalnie z roku na rok coraz mniej zabieramy :)

bastek - 16-07-2011, 11:37

Seichan napisał/a:
Teraz cała reszta "drobiazgów".

kupiłem te walizy, właśnie na całą resztę drobiazgów. żeby były 2 pakunki duże (my na kilka dni) lub 2 duże i 2 małe (my i ew. siostra, na dłużej). aha, plus spora torba foto i bagaż podręczny.
ogólnie - im mniej pakunków - tym lepiej
Seichan napisał/a:
U mnie obie walizki + torba ledwie zajmują spód bagażnika, więc nie są za wielkie gabarytowo

bagażnik też chyba większy...

Seichan - 16-07-2011, 11:44

bastek1 napisał/a:
ogólnie - im mniej pakunków - tym lepiej

True.

bastek1 napisał/a:
bagażnik też chyba większy...

Chyba tak ;) Rekin jest pojemny :mrgreen: Ale na szczęscie w tym roku uda się bez kratki obyć.

Jaro1974 - 16-07-2011, 14:32

Powitać wszystkich po dwóch dniach nieobecności. U mnie w czwartek dawało równo. Nawet nie pamiętam kiedy taka burza była. Pioruny tłukły niemiłosiernie aż w końcu trafiły w antenę nadawczą od neta i dwa dni odcięło mnie od forum. W piątek poprawiło ale już nie było tak strasznie jak w czwartek. Teścia zwiozłem do domu. Przeglądamy jego kartę informacyjną i czytamy zalecenia a teść: " Ale tam nie pisze że piwa mi nie wolno pić" :mrgreen: Ubaw po pachy z niego :mrgreen:

[ Dodano: 16-07-2011, 18:41 ]
Ale tu cisza dziś :shock:

[ Dodano: 16-07-2011, 21:30 ]
Alo jest tu kto? :shock: Zabrakło Renaty i nikto nie ma doma :?

[ Dodano: 16-07-2011, 21:43 ]
nie spać pracować, myśleć :twisted: :mrgreen: :wink: