[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Regeneracja zawieszenia
Marcino - 21-08-2015, 00:38
banangti napisał/a: | Co robię nie tak ? |
Nie kupuj u niego tylko gdzie indziej albo inaczej pytaj:) Motoneo jest też tanie i oki
Hubeeert - 21-08-2015, 08:51
Marcino napisał/a: | Hubert polecał jakieś sensowne wahacze do galanta... |
Dokuji - jak do tej pory 0 reklamacji na ich trwałość a paręnaście Galantów już na nich jeździ. Oyodo niestety nie jest tak trwałe, SH to gówno (moim zdaniem), SRL podobnie.
Marcino - 21-08-2015, 09:13
Hubeeert napisał/a: | SH to gówno (moim zdaniem), SRL podobnie. |
Tarcza sprzęgła SRL w Alfie u kolegi wytrzymała 480km..... ścieło nity.
fj_mike - 21-08-2015, 10:48
Hubeeert napisał/a: | Dokuji - jak do tej pory 0 reklamacji na ich trwałość a paręnaście Galantów już na nich jeździ. Oyodo niestety nie jest tak trwałe, SH to gówno (moim zdaniem), SRL podobnie. |
Mi się wydaje, że z jakością jest różnie. Są partie które są dobre, później zmieniają proces technologiczny/podwykonawcę i jakość leci na łeb, na szyję.
SH z gumkami Hyundai służą u mnie już sporo czasu ale ciężko je polecić ponieważ dzisiaj mogą to być całkiem inne wahacze.
Temat podobny do jakości łożysk w zamiennikach.
komarsnk - 21-08-2015, 11:06
fj_mike napisał/a: | Temat podobny do jakości łożysk w zamiennikach. |
Mimo wszystko tylko podobny
Moim zdaniem łożysko jest częścią o wiele bardziej precyzyjną niż wahacz - stąd też łożyska chińskiego bym nie założył, wahacz po odpowiednim przygotowaniu - tak
fj_mike - 21-08-2015, 11:10
komarsnk napisał/a: | Moim zdaniem łożysko jest częścią o wiele bardziej precyzyjną niż wahacz - stąd też łożyska chińskiego bym nie założył, wahacz po odpowiednim przygotowaniu - tak |
Miałem na myśli zmienną jakość tych łożysk. Kiedyś BTA dawało radę, dzisiaj już w pudełku są wadliwe.
Hubeeert - 21-08-2015, 14:57
fj_mike napisał/a: | Mi się wydaje, że z jakością jest różnie. |
A ja sądzę, że każdy ma swoje zdanie, tyle, że ja opieram się nie o jeden samochód a o zdecydowanie większa ich liczbę.
artufcb - 10-09-2015, 00:14
Czy 30k km przebiegu tylnych łączników stabilizatora to dobry wynik? Chyba zaczynają mi popukiwac. Jakiej firmy polecicie gdybym miał ewentualnie kupić nowe?
Hugo - 10-09-2015, 07:24
artufcb, kiepski wynik. Kup łączniki firmy CTR i zapomnisz o ich wymianie.
Shockwave - 12-09-2015, 21:55
Witam.
Czy ktoś mógłby podać mi numer katalogowy śruby i powiedzieć czy taka występuje w katalogach.
Mianowicie śruba wahacza prostego w przednim zawieszeniu.
Ta która łączy wahacz z samochodem
Bizi78 - 13-09-2015, 01:46
http://www.mitsubishi-mot...sub_group%3D050
Seba75 - 13-09-2015, 21:38
Hejka.Ponieważ wole dmuchać na zimne i profilaktycznie sprawdzać galusia mam takie pytanie,gdyż nie bardzo rozumiem sytuacji.Otóż znajomek od gala 2.5 v6 ostanio wymienił oba łożyska z tyłu.Zrobił to ponieważ chodził mu tył.Tak się zastanawiam,czy jak łożyska z tyłu są padniete to może od tego chodzić tył?Dodam,że nie huczały mu te łożyska.Zawsze myślałem,że łożyska jak są padnięte to po prostu zaczynają huczeć.Na dniach jadę na przegląd więc mam pytanie.Jak się sprawdza łożyska?Czy tak samo sprawdza się łożyska przednie jak i tylne?Czy mozliwe jest że łożysko padło a nie huczy?I jeszce jedno pytanie:czy przegub zewnętrzny to jest ten przy kole a wewnętzrny ten ktory wchodzi w skrzynie biegów?półoś ma dwa przeguby tak?Jak mozna sprawdzić stan przegubów?
[ Dodano: 13-09-2015, 21:40 ]
P.S. czy jak łożysko tylne ma minimalny luz to można jakoś go skasować?
Hugo - 14-09-2015, 08:35
Seba75 napisał/a: | Tak się zastanawiam,czy jak łożyska z tyłu są padniete to może od tego chodzić tył? | Może jak mają luzy. Seba75 napisał/a: | Czy tak samo sprawdza się łożyska przednie jak i tylne? | Tak. Seba75 napisał/a: | Czy mozliwe jest że łożysko padło a nie huczy? | Tak. Seba75 napisał/a: | czy przegub zewnętrzny to jest ten przy kole a wewnętzrny ten ktory wchodzi w skrzynie biegów? | Tak. Seba75 napisał/a: | półoś ma dwa przeguby tak? | Tak. Seba75 napisał/a: | czy jak łożysko tylne ma minimalny luz to można jakoś go skasować? | Nie.
Seba75 - 14-09-2015, 10:08
Dzieki Hugo za odpowiedź.Wiem,że przeguby sprawdza sie wizualnie,oglada te oslony/manszety.Jak zewnętrzne siada to przy skręcie terkota.Tyle wiem.A jak sprawdzić te wewnętrzne?Wiem,że jak coś jest nie tak to powstają wibracje szcególnie przy przyspieszaniu.Czy jeszce inaczej mozna je sprawdzić?
Hugo - 14-09-2015, 14:41
A coś się złego dzieje?
|
|
|