To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V

marcinzam - 05-02-2012, 10:51

tomek84 napisał/a:
http://allegro.pl/podgrzewacz-listwy-wtryskiwaczy-matrix-valtek-rail-i2098795503.html

czy to ma jakikolwiek sens w moim przypadku??
czy nic nie warta strata kasy??

napewno nie zaszkodzi,lepiej jak wtryskiwacze są ciepłe niż mają -20 stopni :) ,najlepiej poczytaj na forum http://lpg-forum.pl/ ,tam zawsze coś ciekawego się dowiesz,bo tam znają się na tym i nie piszą z domysłów a z własnych doświadczeń

m6riano - 05-02-2012, 12:28

Mi to gazownik polecił i nie wiem czy sobie tego nie zamontuje razem z nową listwa wtryskową...szybsze przełączanie na gaz=większa oszczedność paliwa
radek79 - 05-02-2012, 13:22

m6riano napisał/a:
Mi to gazownik polecił i nie wiem czy sobie tego nie zamontuje razem z nową listwa wtryskową...szybsze przełączanie na gaz=większa oszczedność paliwa

co gazownik to inna opinia

pavel5000 - 05-02-2012, 16:04

KaWu napisał/a:
pavel5000, honda mogla sie krecic do 9 tys obr. ale na Pb :) a nie Alasce.

Szkoda że nie mam tego auta to bym Ci udowodnił :mrgreen: .
A pro po mojej instalacji to działa dobrze, trzeba tylko trochę wymodelować mapę gazu ponieważ trochę szarpie przy ok. 1500-2200 obrotów przy gwałtownym naciśnięciu pedału przyspieszenia, ale to już kosmetyka :lol:
Będę informował jak się jeździ na tej instalacji :p Pozdrawiam

Bury - 05-02-2012, 16:54

pavel5000 napisał/a:
przy ok. 1500-2200 obrotów przy gwałtownym naciśnięciu pedału przyspieszenia

To może być wina niesprawnego układu WN,pomimo,że na benzynie jest OK.

dawidoski13 - 05-02-2012, 17:01

pavel5000 napisał/a:
A pro po mojej instalacji to działa dobrze, trzeba tylko trochę wymodelować mapę gazu ponieważ trochę szarpie przy ok. 1500-2200 obrotów przy gwałtownym naciśnięciu pedału przyspieszenia, ale to już kosmetyka :lol:

Miałem dokładnie to samo po założeniu instalacji... nie jestem w stanie określić co dokładnie było przyczyną, ponieważ wymieniłem komplet czyli kable(NGK),świece(denso),
uszczelniacze gniazd świec i oczywiście fajki pod cewkami i po takim zabiegu zero szarpnięć od samego dołu wszystko ładnie,płynnie :!:

pavel5000 - 05-02-2012, 17:15

Zgodzę się z Wami :) Spróbuję jednak najpierw skorygować mapy gazu (jeżdżę dwa dni dopiero) jeżeli to nie poprawi to wymienię świece i przewody WN ponieważ i tak powinienem je wymienić bo nie wiem kiedy były zmieniane :?
pit696 - 08-02-2012, 16:46

czy to normalne żeby zimą spalanie wynosiło 20l ? auto mam od tygodnia w sumie, na 32l gazu zrobiłem 160km i bak juz był pusty :/ troche mnie to niepokoi może jest coś nie tak z instalacją..?
Tomek - 08-02-2012, 16:49

pit696 napisał/a:
czy to normalne żeby zimą spalanie wynosiło 20l

raczej nie

pit696 napisał/a:
auto mam od tygodnia

choć po tym zdaniu to sam nie wiem
nie jest przypadkiem tak, że po zakupie zachciało Ci się "nacieszyć" autem i sprawdzić co to potrafi?? wtedy mógłbym w to uwierzyć

pit696 napisał/a:
troche mnie to niepokoi może jest coś nie tak z instalacją..?

jeśli nie to powyższe, to właśnie to
napisz dokładnie co to za instalka

pit696 - 08-02-2012, 16:54

owszem pare razy mu "depłem" ..jak to nowym autem..trzeba sprawdzic co potrafi...;)

z papierów wyczytałem ze butla to STAKO a instalacja LEONARDO AEB 175

może zrobić mu serwis tej instalacji?(i tak miałem to w planie)

Tomek - 08-02-2012, 17:03

pit696 napisał/a:

no można, wszystko można

napisz jeszcze jak tankowałeś gaz, czy do pełna, czy na oko, czy tylko wydaje Ci sie, że butla pusta, może się przełączył na PB, z jakichś innych powodów, itp

ja bym nie panikował i potestował jeszcze

co to za instalacja?? sekwencja/mixer?

2pac - 08-02-2012, 18:09

katalizatory masz wszystkie? wchodziłeś pod samochód? w twoim roczniku to ma znaczenie
polaff - 08-02-2012, 18:41

tomek84 napisał/a:
pit696 napisał/a:
auto mam od tygodnia

choć po tym zdaniu to sam nie wiem
nie jest przypadkiem tak, że po zakupie zachciało Ci się "nacieszyć" autem i sprawdzić co to potrafi?? wtedy mógłbym w to uwierzyć

i tak mało prawdopodobne by aż tak dużo spalał nawet jak na nowy nabytek :mrgreen:

pit696 - 08-02-2012, 19:05

tomek84 napisał/a:
pit696 napisał/a:

no można, wszystko można

napisz jeszcze jak tankowałeś gaz, czy do pełna, czy na oko, czy tylko wydaje Ci sie, że butla pusta, może się przełączył na PB, z jakichś innych powodów, itp

ja bym nie panikował i potestował jeszcze

co to za instalacja?? sekwencja/mixer?

gaz tankowalem na oko tzn 32 litry ale nie bylo to do pelna.(pokazywal 3 zielone diody z 4)
wskaznik gazu tez mnie zdziwil bo caly czas byly te 3 diody prze 3 dni a wczoraj po pracy jak odpalilem to odrazu pokazywac zaczal pierwsza diode(czerwona).
dzis jak wracalem z pracy to zaczal mi przerywac..wiec przelaczylem na bp.
kilka razy jeszcze probowalem na gazie ale nie chcial jechac(przerywal).
instalacja to mixer chyba bo sam przelancza na gaz ale mozna tez recznie na bp.(mam taki sam przelacznik jak na tej str. http://www.aeb.it/product...stems/leonardo)

[ Dodano: 08-02-2012, 19:07 ]
2pac napisał/a:
katalizatory masz wszystkie? wchodziłeś pod samochód? w twoim roczniku to ma znaczenie

pod spod jeszcze nie zagladalem.wiec nie wiem tez co tam sie dzieje..
ale bede mial na uwadze katalizator..

polaff - 08-02-2012, 20:21

1. jak nie tankowałeś do pełna to nie szacuj spalania bo to nie ma sensu - wskaźnik poziomu gazu jest BARDZO niedokładny.
2. skoro sam się przełącza to pewnie sekwencja.
3. zatankuj do pełna i jeszcze raz policz spalanie.