Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś
MKV - 12-02-2020, 11:02
Owczar napisał/a: | U mnie poliuretany smigaja juz 8 lat prawie na tyle. Do tej pory auto prowadzi sie jak po sznurku.
Choć czasem na wiosnę sobie zaskrzypią... |
Od kilku lat mam komplet w Swifcie GTi i jestem bardzo zadowolony
MichciuGT - 07-12-2020, 18:13
jak tam galant się trzyma? poliuretany nie skrzypią? dawno nie było żadnych wiadomości
MKV - 07-12-2020, 18:18
MichciuGT napisał/a: | jak tam galant się trzyma? poliuretany nie skrzypią? dawno nie było żadnych wiadomości |
Nic nie skrzypi, zbieżność ustawiona jak należy i ogólnie jest bardzo dobrze.
Galant od miesiąca u blacharza na poprawkach z początku roku bo było bardzo dużo mniejszych lub większych niedoróbek i przy okazji wyszło, że 5 lat temu zakład w którym wymieniałem reperaturki (które sam dostarczyłem) z jednej strony wymienił kompletną a z drugiej wstawił tylko jej fragmenty... no i te nie wstawione zaczęły korodować po malowaniu całego samochodu na początku roku... tak więc ciągle coś się dzieje. Dodatkowo pod koniec lata oddałem do odbudowy całe podwozie wszelkie dziurki rdzawe jakie się pojawiły na podłodze, progach czy nadkolach. Przy okazji też ponownie sprawdzone i naprawione zostały kielichy i całe podwozie zabezpieczone po wszystkim antykorozyjnie.
MKV - 10-02-2021, 15:58
Po 3 miesiącach które Galant spędził na reklamacji malowania z przełomu roku 2019/2020 wreszcie wrócił do mnie. Przy okazji została zrobiona prawa tylna reperaturka.
Elementy których odcień wyraźnie się różnił (mimo malowania co było bardzo dziwne) zostały ponownie pomalowane i jest już znacznie lepiej.
Prosto od blacharza wybrałem się na wymianę kół na zimowe (od początku listopada stał jeszcze na letnich) i trzy dni później zrobiłem telefonem małą sesję zdjęciową
Trebor Arokis - 11-02-2021, 21:29
Wyglada świetnie...też bd zmieniał kolor auta na białą perłę...
Co u ciebie świeci...w reflektorze...? Ksenon...led... czy standardowe H7 o zimnej barwie...?
MichciuGT - 12-02-2021, 00:06
ŻARÓWKI PHILIPS H7 X-TREME LED 5800K z tego co czytałem na wcześniejszych postach, miałem też w planach je kupić jak będę miał trochę wolnej gotówki, ale w międzyczasie wyszła kolejna generacja pro9000 czy cos takiego, ponoć ma lepsze odprowadzenie ciepła z diody, ale ciekawy też jestem jak wygląda kwestia montażu w reflektorze, czy moduł zasilania MKV schował w reflektorze czy na zewnątrz.
mi szczerze mówiąc najbardziej podobają się w kolorze wiśni/bordowy, ale trafić takiego avance po 2001r kombi w dobrym stanie to nielada wyzwanie.
MKV - 12-02-2021, 00:07
Trebor Arokis napisał/a: | Wyglada świetnie...też bd zmieniał kolor auta na białą perłę...
Co u ciebie świeci...w reflektorze...? Ksenon...led... czy standardowe H7 o zimnej barwie...? |
Jakie też?
Ja nie zmieniałem koloru samochodu - mój oryginalnie jest biały (kolor W09).
Światła to Philips Ultinon.
Trebor Arokis - 12-02-2021, 16:24
MKV napisał Jakie też?
Ja nie zmieniałem koloru samochodu - mój oryginalnie jest biały (kolor W09).
Światła to Philips Ultinon.
Ok... nie byłem w temacie myślałem że zmieniałeś kolor auta...
W09 to biała perła...?
Hugo - 12-02-2021, 16:31
W09 to zwykły biały kolor.
MKV - 21-02-2021, 15:28
Hugo napisał/a: | W09 to zwykły biały kolor. |
Dokładnie tak. Wśród Galantów chyba najrzadziej spotykany jeśli się nie mylę??
Hugo - 21-02-2021, 16:54
MKV, oj powiem Ci, że jest jeden rzadszy, widziałem go tylko raz z 2 miesiące temu na Galancie EA i byłem w ciężkim szoku.
MKV - 21-02-2021, 17:23
Hugo napisał/a: | MKV, oj powiem Ci, że jest jeden rzadszy, widziałem go tylko raz z 2 miesiące temu na Galancie EA i byłem w ciężkim szoku. |
Jaki?
Hugo - 21-02-2021, 18:46
Właśnie nie pamiętam kodu koloru, miałem sobie zapisać, ale był to grafit czy coś takiego. Coś takiego jak na tym Space Starze: https://www.autouncle.pl/...2004r-223-000km
MKV - 21-02-2021, 19:07 Temat postu: Malowanie 2020/2021 Podsumowanie okresu wakacyjnego i zimowej poprawy zwalonego malowania z przełomu 2019/2020r.
Zrobiona cała podłoga i kielichy wraz z odnowieniem zabezpieczenia antykorozyjnego. Na przełomie 2020/2021r wstawiona reperaturka (Klokkerholm) prawy tył i zostało ponownie pomalowane kila elementów które odbiegały odcieniem lub miały inne skazy lakiernicze po malowaniu rok wcześniej.
MKV - 01-05-2021, 20:34
Wczoraj minęło dokładnie 9 lat od kiedy Galuś jest w moim posiadaniu a jednocześnie tego samego dnia stuknęło mu 350tys. km. przebiegu
|
|
|