[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
mkrawcz1 - 02-06-2010, 12:26
@Radassss:
1. nie napinaj się tak i nie dorabiaj gęby Nie piszę, że Lancer to szmelc, bo raz mi nie odpalił z pierwszego razu (a niektórzy tak piszą),
2. sprężarka załącza się GŁOŚNO i to DUŻO GŁOŚNIEJ niż w jakimkolwiek samochodzie, który do tej pory miałem (spójrz w sygnaturkę, kilka miałem i kilka z nich miało klimę). Chcę wiedzieć, czy to ogólna cecha (a więc oleję), czy tylko mój tak ma (a więc zgłoszę w ramach gwarancji, bo nie mam zamiaru czekać, aż padnie i będę bez klimy w lecie).
Anonymous - 03-06-2010, 12:55
Faktycznie narzekamy na te swoje miśki, a tak naprawdę są bezawaryjne!
Może lepiej zacząć chwalić nasze auta i szukać pozytywnych cech, jedną z nich jest właśnie brak awarii, bo u innych producentów bywa różnie i mówię tu o autach sporo droższych z wyższej półki(Volvo ciągłe akcje serwisowe). Tak naprawdę tylko lakier mógł by być nieco twardszy, reszta jak dotąd super! Osobiście jestem bardzo zadowolony
Anonymous - 03-06-2010, 14:17
I tu się zgadzam z Tobą Bastek. Dwa lata użytkowania i ...... nic. Oczywiście oprócz mojego pierwszego postu w tym wątku hehehe. Wg mnie auto bardzo udane oczywiście można by to i owo lekko poprawić ale generalnie zadnych mankamentów uciążliwych nie ma. A wręcz jest wygodne i tanie w użytkowaniu o bardzo przyjemnym wyglądzie zewnętrznym . Jestem bardzo zadowolony z wyboru po tych dwóch latach użytkowania.
piomic - 03-06-2010, 15:48
Zorro123 napisał/a: | estem bardzo zadowolony z wyboru po tych dwóch latach użytkowania. | Ja nie inaczej po niecałych dwóch. Chyba najlepszy zakup, jaki mi się udał.
sla - 03-06-2010, 16:48
Radassss napisał/a: | co kazdy z nas ma tak samo no to chyba to nie jest usterka tylko ten typ tak ma, to zamiast kupowac takie "gowno" jak lancer trzeba bylo cos innego kupic |
Co nie znaczy, że nie można krytykować rzeczy które odbiegają negatywnie od tych samych rozwiązań zastosowanych w innych samochodach Radassss napisał/a: | kazdy chyba odbyl jazdy testowe u dealera i mogl wtedy zauwazyc to samo a nie teraz ze glosno cos chodzi... teraz to juz musztarda po obiedzi |
Jazdy testowe dają tylko ogólne odczucia co do samochodu i na ich podstawie nikt nie jest w stanie zauważyć rzeczy na które dopiero później zwraca się uwagę, a które mogą mu nie odpowiadać.
Radassss napisał/a: | czy jest to wasze pierwsze auto z klima?? bo we wszystkich moich wczesniejszych odbywalo sie to podobnie |
W moim poprzednim Lancerze sprężarki nie słyszałem, w obecnym samochodzie też nie słyszę.
krzychu - 03-06-2010, 16:54
sla napisał/a: |
W moim poprzednim Lancerze sprężarki nie słyszałem. |
To dziwne bo o ile w środku może nie słychać trzasku jak jest radio włączone to na zewnątrz już owszem i wcale nie cicho. W środku za to można bardzo łatwo odczuć wibracje jakie powoduje sprężarka i 2 wentylatory. Ja tam słyszę moment sprzęgania, potem rozkręcania się sprężarki i wentylatorów nawet w środku.
sla - 03-06-2010, 16:57
W czasie jazdy raczej jestem w środku i tam jest cisza, jako że nie uprawiam kaskaderki to nie wiem jak jest wtedy na zewnątrz ale specjalnie mnie to nie interesuje.
krzychu - 03-06-2010, 17:07
Mówię o sytuacji jak stoisz np. w korku albo wysiadam żeby otworzyć garaż wtedy ten chrzęst i odgłos rozpędzania się sprężarki i wentylatorów jest bardzo wyraźny. Podczas jazdy oczywiście tego się nie da zaobserwować. A te wibracje (jak się stoi) psują cały efekt bardzo wyważonego i wytłumionego silnika.
W każdym razie ludzie mają różny próg słyszalności.
sla - 03-06-2010, 17:13
No, nie wiem u mnie nie było żadnych wibracji, kompletna cisza. Może miałem nadzwyczajny w tym względzie egzemplarz, albo u Ciebie jest coś nie tak.
krzychu - 03-06-2010, 17:20
Nie żebym coś insynuował ale ludzie z większych aglomeracji mają wyższy próg słyszalności. Mnie np. bardzo przeszkadza dysk pracujący w laptopie a mam jeden z najcichszych jakie są dostępne na rynku.
sla - 03-06-2010, 18:36
Ale mkrawcz1 jest z Warszawy tzn w/g Twojej teorii nie powinien narzekać
piomic - 03-06-2010, 21:07
No ja też jakoś nie słyszę klimy. Jak stoję na wolnych obrotach i silnika wogóle nie słychać to owszem, coś tam kliknie i tyle, ale hałas, wibracje? Nie.
el_diablo - 03-06-2010, 21:37
U mnie jest cicho. Na wolnych obrotach da się wyczuć, ale o żadnym hałasie czy wibracjach nie ma mowy.
krzycho81 - 03-06-2010, 21:59
Radassss napisał/a: | czy jest to wasze pierwsze auto z klima?? |
Drugie. W poprzednim tego nie było. Nie zauważyłem u znajomych aby odbywało się to w ten sposób.
Radassss napisał/a: | ten typ tak ma |
Ten typ także miał źle zamocowany tłumik, który walił przy odpalaniu po podwoziu - poprawiono. Ten typ miał też fatalne radioodbiorniki, które gubiły fale - poprawiono) i ostatecznie nakładkę na tłumik, której też wcześniej nie było.
Chciałbym przypomnieć, że zapłaciłem za nowe auto i uważam, że to my "użytkownicy" powinniśmy zgłaszać uciążliwie działające podzespoły. Im więcej z nas to zrobi tym szybciej trafią do centrali i zostaną zauważone, zweryfikowane i mam nadzieję, że zmienione w czasie trwania gwarancji.
April77 - 03-06-2010, 22:08
[quote="Radassss"] nakładkę na tłumik, której też wcześniej nie było.
Szybkie pytanie - co to jest nakładka na tłumik, i co daje?
Czy to jest taka pofalowana (użebrowana ) osłona na tłumiku końcowym? bo widuje takie auta na mieście i nie wiem dlaczego one to maja a ja nie
|
|
|