To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.

mkrawcz1 - 02-06-2010, 12:26

@Radassss:
1. nie napinaj się tak i nie dorabiaj gęby :-) Nie piszę, że Lancer to szmelc, bo raz mi nie odpalił z pierwszego razu (a niektórzy tak piszą),
2. sprężarka załącza się GŁOŚNO i to DUŻO GŁOŚNIEJ niż w jakimkolwiek samochodzie, który do tej pory miałem (spójrz w sygnaturkę, kilka miałem i kilka z nich miało klimę). Chcę wiedzieć, czy to ogólna cecha (a więc oleję), czy tylko mój tak ma (a więc zgłoszę w ramach gwarancji, bo nie mam zamiaru czekać, aż padnie i będę bez klimy w lecie).

Anonymous - 03-06-2010, 12:55

Faktycznie narzekamy na te swoje miśki, a tak naprawdę są bezawaryjne!
Może lepiej zacząć chwalić nasze auta i szukać pozytywnych cech, jedną z nich jest właśnie brak awarii, bo u innych producentów bywa różnie i mówię tu o autach sporo droższych z wyższej półki(Volvo ciągłe akcje serwisowe). Tak naprawdę tylko lakier mógł by być nieco twardszy, reszta jak dotąd super! Osobiście jestem bardzo zadowolony :mrgreen:

Anonymous - 03-06-2010, 14:17

I tu się zgadzam z Tobą Bastek. :D Dwa lata użytkowania i ...... nic. :mrgreen: Oczywiście oprócz mojego pierwszego postu w tym wątku hehehe. Wg mnie auto bardzo udane oczywiście można by to i owo lekko poprawić ale generalnie zadnych mankamentów uciążliwych nie ma. A wręcz jest wygodne i tanie w użytkowaniu o bardzo przyjemnym wyglądzie zewnętrznym :wink: . Jestem bardzo zadowolony z wyboru po tych dwóch latach użytkowania.
piomic - 03-06-2010, 15:48

Zorro123 napisał/a:
estem bardzo zadowolony z wyboru po tych dwóch latach użytkowania.
Ja nie inaczej po niecałych dwóch. Chyba najlepszy zakup, jaki mi się udał.
sla - 03-06-2010, 16:48

Radassss napisał/a:
co kazdy z nas ma tak samo no to chyba to nie jest usterka tylko ten typ tak ma, to zamiast kupowac takie "gowno" jak lancer trzeba bylo cos innego kupic

Co nie znaczy, że nie można krytykować rzeczy które odbiegają negatywnie od tych samych rozwiązań zastosowanych w innych samochodach
Radassss napisał/a:
kazdy chyba odbyl jazdy testowe u dealera i mogl wtedy zauwazyc to samo a nie teraz ze glosno cos chodzi... teraz to juz musztarda po obiedzi :P

Jazdy testowe dają tylko ogólne odczucia co do samochodu i na ich podstawie nikt nie jest w stanie zauważyć rzeczy na które dopiero później zwraca się uwagę, a które mogą mu nie odpowiadać.
Radassss napisał/a:
czy jest to wasze pierwsze auto z klima?? bo we wszystkich moich wczesniejszych odbywalo sie to podobnie

W moim poprzednim Lancerze sprężarki nie słyszałem, w obecnym samochodzie też nie słyszę.

krzychu - 03-06-2010, 16:54

sla napisał/a:

W moim poprzednim Lancerze sprężarki nie słyszałem.

To dziwne bo o ile w środku może nie słychać trzasku jak jest radio włączone to na zewnątrz już owszem i wcale nie cicho. W środku za to można bardzo łatwo odczuć wibracje jakie powoduje sprężarka i 2 wentylatory. Ja tam słyszę moment sprzęgania, potem rozkręcania się sprężarki i wentylatorów nawet w środku.

sla - 03-06-2010, 16:57

W czasie jazdy raczej jestem w środku i tam jest cisza, jako że nie uprawiam kaskaderki to nie wiem jak jest wtedy na zewnątrz ale specjalnie mnie to nie interesuje.
krzychu - 03-06-2010, 17:07

Mówię o sytuacji jak stoisz np. w korku albo wysiadam żeby otworzyć garaż wtedy ten chrzęst i odgłos rozpędzania się sprężarki i wentylatorów jest bardzo wyraźny. Podczas jazdy oczywiście tego się nie da zaobserwować. A te wibracje (jak się stoi) psują cały efekt bardzo wyważonego i wytłumionego silnika.
W każdym razie ludzie mają różny próg słyszalności.

sla - 03-06-2010, 17:13

No, nie wiem u mnie nie było żadnych wibracji, kompletna cisza. Może miałem nadzwyczajny w tym względzie egzemplarz, albo u Ciebie jest coś nie tak.
krzychu - 03-06-2010, 17:20

Nie żebym coś insynuował ale ludzie z większych aglomeracji mają wyższy próg słyszalności. Mnie np. bardzo przeszkadza dysk pracujący w laptopie a mam jeden z najcichszych jakie są dostępne na rynku.
sla - 03-06-2010, 18:36

Ale mkrawcz1 jest z Warszawy tzn w/g Twojej teorii nie powinien narzekać :lol:
piomic - 03-06-2010, 21:07

No ja też jakoś nie słyszę klimy. Jak stoję na wolnych obrotach i silnika wogóle nie słychać to owszem, coś tam kliknie i tyle, ale hałas, wibracje? Nie.
el_diablo - 03-06-2010, 21:37

U mnie jest cicho. Na wolnych obrotach da się wyczuć, ale o żadnym hałasie czy wibracjach nie ma mowy.
krzycho81 - 03-06-2010, 21:59

Radassss napisał/a:
czy jest to wasze pierwsze auto z klima??

Drugie. W poprzednim tego nie było. Nie zauważyłem u znajomych aby odbywało się to w ten sposób.

Radassss napisał/a:
ten typ tak ma

Ten typ także miał źle zamocowany tłumik, który walił przy odpalaniu po podwoziu - poprawiono. Ten typ miał też fatalne radioodbiorniki, które gubiły fale - poprawiono) i ostatecznie nakładkę na tłumik, której też wcześniej nie było.

Chciałbym przypomnieć, że zapłaciłem za nowe auto i uważam, że to my "użytkownicy" powinniśmy zgłaszać uciążliwie działające podzespoły. Im więcej z nas to zrobi tym szybciej trafią do centrali i zostaną zauważone, zweryfikowane i mam nadzieję, że zmienione w czasie trwania gwarancji.

April77 - 03-06-2010, 22:08

[quote="Radassss"] nakładkę na tłumik, której też wcześniej nie było.

Szybkie pytanie - co to jest nakładka na tłumik, i co daje?
Czy to jest taka pofalowana (użebrowana :?: ) osłona na tłumiku końcowym? bo widuje takie auta na mieście i nie wiem dlaczego one to maja a ja nie