To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Mazowiecki ShoutBox

azhi - 10-10-2012, 09:02

no to tragedii chyba nie ma, choć nie wiem czy bym dał za grafikę więcej niż 400 zł, nie to że nie uważam że jest tyle warta, bo pewnie jest. Ale ponad 2 lata temu jak kupowałem cały zestaw to włozyłem w neigo grafikę za jakieś 300 zł (ge force gts250 512mb) teraz warta jest pewnie ze 150 zł (nigdzie juz w sklepach jej nie ma), i pomimo ponad 2 lat zestawu, grafika można powiedziec że nadal daje w miarę radę, choć przymierzam się do czegos nowszego. Ale w mojm przypadku wynika z tego że grafika za 300-400 zł starcza na dośc długo.
koszmarek - 10-10-2012, 17:43

azhi, ale Marek nie sprzaje grafik, tylko je zażyna :P
azhi - 10-10-2012, 19:09

koszmarek, a no to inna sprawa, ja tez nie sprzedaje, u mnie bardziej przechodzą na emeryturę mówiąc że z tak młodymi... grami to już nie poszaleją jak kiedyś :)
Maretzky85 - 11-10-2012, 08:41

azhi, to zależy jak do tego podchodzisz. Mi zależy na tym, żebym mógł sobie odpalić giercę w max detalach i najchętniej max rozdziałce :)
Zawsze znajdzie się jakiś tytuł, który nie pójdzie - ale to dopiero za rok, dwa :)
Za około 400 mogłem mieć radka 7770, ale to podobno nie dorasta do pięt R6950 :P

azhi - 11-10-2012, 09:46

Maretzky85, nie no ja rozumiem, tylko powiem Ci że też wszystko mi śmigało na max detalach jak wtedy kupowałem, dopiero słabość karty odczułem na Battlefield 3, kiedy to nawet na minimalnych moża powiedziec detalach tnie dość uciążliwie, ale to w multiplayer, gdzie płyność i wymogi sa inne (o wiele większe), bo w singlu na full detalach chyab mi chodziło. tak więc na karcie sprzed 3 lat nadal gram an niej, choc z drugiej strony nie zmieniam gier tak szybko, długo siedze w jednym tytule.

//Co do rozdzielczości podpowiem (choć pewnie wiesz) że jeśli masz obniżać jakość bo np0 grafa wymieka, cos tnie itp to rozdzielczość jest ostatnią rzecza która nalezy zmieniac, grac się powinno zawsze w natywnej rozdzielczości.

Dario1986 - 15-10-2012, 18:00

czy spotkaliscie sie moze z problemem swiszczenia z tweeterow po zamontowaniu wzmacniacza? chidzi o to ze zwiekszajac obroty silnika z glosnikow wydobywa sie swist tak jakby jakas turbinka.pod maska siedziala. Kabel zasilajacy mam przeciagniety progiem od strony kierowcy. chinche od strony pasazera. glosnikowe w obydwu progach. kable niby porzadne zestaw hollywood cca44 kupione w mediacentrum na chlodnej.
Dzik - 15-10-2012, 20:58

Gdzieś, coś, kedyś słyszałem, że to wina styczności kabla sygnałowego z zasilającym czy jakoś tak. Spytaj się typa z Chłodnej, szybko Ci odpowie.
m6riano - 15-10-2012, 21:09

Dzik, piszesz pewnie o wpływie pola elektromagnetycznego wytwarzanego w kablu zasilającym na slaby ekran w kablu sygnałowym...ale jak pisał Darek ma puszczone te kable w osobnych progach.
Po rozmowie z Darkem doszliśmy do wniosku że to brak filtra przeciwzakłóceniowego we wzmaku lub na jego zasilaniu.

Dario1986 - 15-10-2012, 21:42

tak czy inaczej jutro zawitam na chlodnej pewnie.
Misiek :) - 15-10-2012, 21:47

jak \ci świszczy proporcjonalnie do pracy silnika to zakłucenia idą z alternatora, i trzeba dodatkowy filtr
Dario1986 - 15-10-2012, 22:04

Misiek dokladnie tak to wyglada. czyli bedzie ti filtr przeciwzakloceniowy na kabel zasilajacy zapewne.
Misiek :) - 15-10-2012, 22:18

Dario1986, mnie tak siędziało, tylko nie wiedziałem, żer to głośniki. Przyjeżdzam do Marka i nic, cisza... a potem się wyjaśniło.
U mnie był zmieniany wzmacniacz

yalook - 17-10-2012, 10:04

Mamy supernowoczesny zadaszony stadion narodowy. Szkoda, że organizatorzy wczorajszego meczu zapomnieli o tym...

[ Dodano: 17-10-2012, 11:25 ]
tak jeszcze sobie przypomniałem: wcześniej był jeszcze problem z orzełkiem na koszulkach i z PayPerView... Trochę dużo tych wpadek związanych z piłkarską reprezentacją Polski

m6riano - 17-10-2012, 15:39

1.To nie stadion narodowy tylko basen..;-)
2. To nie reprezentacja Polski tylko pzpnu..;-)

Misiek :) - 17-10-2012, 17:24

1. To nie stadion narodowy tylko porażka narodowa.
Ja dzisiaj chciałbym wracać do domu to nie mógłbym pojechać poniatowskim....
a w całej warszawie są większe korki niż zwykle...
zamiast wywalić na obrzeża miasta to jest w centrum i trzeba zamykać most i kawał pragi....

2. W polsce piłka nożna jest jak świnka morska. Ani to świnia ani nie morska