Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy
Bzyk_R1 - 11-10-2021, 14:43
Wreszcie jest! Po tylu latach poszukiwań trafił się w Polsce. z ciekawostek, otwarłem paczkę dokładnie o tej którą wskazywał. Wkrótce trafi na pokład.
Bizi78 - 11-10-2021, 15:17
Czyli truskawka na torcie wreszcie wyląduje .
Bzyk_R1 - 13-10-2021, 19:21
Juiceman - 14-10-2021, 09:24
Bzyk_R1 napisał/a: | Wreszcie jest! Po tylu latach poszukiwań trafił się w Polsce. z ciekawostek, otwarłem paczkę dokładnie o tej którą wskazywał. Wkrótce trafi na pokład.
Obrazek |
Czymś on się różni od innych zegarków? Tak pytam bo od 27 do 40pln za zegarek : MR979796
Bizi78 - 14-10-2021, 09:39
Kolorem tarczy .
Juiceman - 14-10-2021, 10:18
Faktycznie, ślepota zemnie
Bzyk_R1 - 14-10-2021, 10:20
Juiceman, i już wszystko jasne. Jakbyś kiedyś natrafił na taki z czarną tarczą to klikaj bez zastanowienia
Juiceman - 14-10-2021, 10:22
Bzyk_R1 napisał/a: | Juiceman, i już wszystko jasne. Jakbyś kiedyś natrafił na taki z czarną tarczą to klikaj bez zastanowienia |
Nie ma problemu : ) numer części MR590103 2970 ? : )
jeśli tak to tu masz trochę tego:
https://baza.drom.ru/oem/MR590103/
Bzyk_R1 - 23-11-2021, 19:00
Niedawno takie coś wyskoczyło na liczniku :
A to oznacza że na dniach auto przekroczy 100.000km u mnie. Niemalże w całości przejechane na LPG i po wirusie w RS Motorsport. Szykuje mi się wymiana oleju i filtra (standardowo PMO + Knecht). Po uszczelnieniu górnej miski nie robię żadnych dolewek.
Postanowiłem że zrobię jeszcze jeden eksperyment z transferem i wymienię olej, ostatnia wymiana 40.000km temu. Olej trafi do wszystkich przekładni. Jeżeli VCU nadal będzie mi szperować i spinać napędy to kupuję inny transfer z dawcy a ten trafi do serwisu na remont.
Wleciał setup zimowy, w międzyczasie planuję przegląd instalacji LPG i niewielką korektę temperatury przełączania na gaz. Przy tych cenach i temperaturze trochę za długo z rana jadę na PB. Poza tym...co tu pisać to LSRG.
Olivia - 24-11-2021, 12:38
Bzyk_R1 napisał/a: | Niedawno takie coś wyskoczyło na liczniku :
Obrazek
Postanowiłem że zrobię jeszcze jeden eksperyment z transferem i wymienię olej, ostatnia wymiana 40.000km temu. Olej trafi do wszystkich przekładni. Jeżeli VCU nadal będzie mi szperować i spinać napędy to kupuję inny transfer z dawcy a ten trafi do serwisu na remont.
|
Cześć
Czytam tą zacytowaną treść i chyba nie rozumiem. Mógłbyś to napisać bardziej dla laika
Piszesz o tym że skrzynia rozdzielcza źle rozdziela moment obrotowy ?
Bzyk_R1 - 24-11-2021, 16:57
Olivia, od kilku miesięcy mam problem z transferem w Outku. Jak się zagrzeje to przestaje prawidło rozdzielać napęd. Działa to jak szpera z przymrużeniem oka. Przy maksymalnym skręcie kół wszystkie koła kręcą się z tą samą prędkością. Z moich ustaleń wynika że pada VCU czyli to co rozdziela napędy w O1T. Objaw nie występuje na zimnym oleju. Specjaliści doradzają wymianę oleju którego jest tylko 550ml i może być przegrzany lub za mało go w transferze. Jeżeli to nie pomoże to trzeba wyjąć wiskoze i wymienić/naprawić w niej bebechy. Nie znam jej budowy ale ponoć w środku rozpadają się płytki cierne.
Olivia - 24-11-2021, 18:24
Dzięki za odpowiedź. Sądziłam że w O1 jest mechanizm różnicowy. Ale właściwie nigdy się nad tym nie zastanawiałam.
Wiskoza, hmm. Zawsze kojarzyło mi się to określenie z napędem wiatraka chłodnicy. Czyli czymś delikatnym. Natomiast w napędach przeciążenia i naprężenia są raczej znaczne.
Krzyzak - 25-11-2021, 08:43
Olivia, są 2 ośki - wewnętrzna i zewnętrza, obie mają takie płytki sprzęgłowe i one się przesuwają ciśnieniem oleju i mniej lub bardziej zasprzęglają - zależnie od potrzeby
coś jak sprzęgło wielopłytkowe w motocyklach
robertdg - 25-11-2021, 23:51
Olivia napisał/a: | Zawsze kojarzyło mi się to określenie z napędem wiatraka chłodnicy. Czyli czymś delikatnym. | Ciekawe porównanie, pewnie z krainy basni zasłyszane
Olivia - 27-11-2021, 21:46
Dokładnie. Krainą tą przeciętny warsztat się nazywa a jegomość który to wygłasza zazwyczaj jest brudny i stara się wyszarpać jak najwiecej talarów za pracę której nie wykonał
|
|
|