To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.

krzycho81 - 03-06-2010, 21:11

Chromowana nakładka na końcówkę tłumika. Ale to jest najmniej istotne.
April77 - 03-06-2010, 21:42

krzycho81 napisał/a:
Chromowana nakładka na końcówkę tłumika. Ale to jest najmniej istotne.

Nie o to mi chodziło - widuje lancery z tłumikiem (nie końcówką) takim jakby z blachy falistej i nie wiem czy to jakaś osłona czy nowy rodzaj całego tłumika

racer1972 - 04-06-2010, 22:19

A pro po końcówki rury to po ostatnich deszczach zauważyłem,że śrubka mocująca od spodu już skorodowała a w przestrzeni między nakładką a samą rurą ruda też już się usadowiła... Badziewiaki z mitsu tu też poszli po bandzie :evil:
jac - 05-06-2010, 22:28
Temat postu: Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
Panowie i Panie co Wy wiecie o usterkach ;-)
Samochod odebralem w grudniu i po 3 tygodniach poleciala skrzynia biegow.
Rownoczesnie w drzwiach spalil sie jakis sterownik i cala lewa strona nie miala pradu!
Po naprawie po tygodniu polecial bezpiecznik od klimy.
Nastepnie po deszczach w samochodzie po kostki wody!!!!!
Samochod byl glosny jak traktor!
AHA ZAPOMNIALEM POWIEDZIEC NAJWAZNIEJSZEGO: WSZYSTKO TO MIALEM W OCTAVII II AMBIENTE!!!!
Reasumujac pozbylem sie szybko chwasta (czeszki znaczy) i szybciutko kupilem Lancerka, z czystej pragmatyki gdyz poprzednio mialem Avensis i zrobilem prawie 200 000 km i nic sie nie zdazylo!!
Reasumujac, na chwile obecna mam zrobione tylko/az 3700km :-) i jedyna wada jaka zauwazylem to to ze samochod jest za cichy, co powoduje ze cos tam czasem mozemy uslyszec pod maska (choc mnie to sie jeszcze nie zdazylo), aha byla jeszcze jedna wada tzn radio w ktorym denerwowalo mnie wachlowanie plytami, jednak znalazlem na allegro radyjko od wersji wyzszej ze zmieniarka i problem sie rozwiazal (na marginesie jezeli ktos szuka nowego radia z maskownica to chetnie sprzedam).

macho - 06-06-2010, 07:26

czytajac to dalem sie nabrac a ile dales za radyjko z wyzszej wersji ?
jac - 06-06-2010, 10:23

macho,
450

Anonymous - 06-06-2010, 22:39

.............a nie mówiłem, że nasze lancerki są całkiem, całkiem :lol: szczerze mówiąc, od jakiegoś czasu podpytuję znajomych na temat usterek w ich autach i powiem, że chyba mam więcej szczęścia niż rozumu (jak na razie) więc taki niby słaby lakier w naszych autach, to naprawdę nic! Jedno jest pewne, japońskie auta wypadają zdecydowanie najlepiej, mimo iż są tańsze i plastykowe:)Obecnie z europejskich marek ewentualnie można rozważać only Renault:)pozdr.
jac - 07-06-2010, 20:05

Bastek77
.............Obecnie z europejskich marek ewentualnie można rozważać only Renault:)pozdr.
,

Moja zona miala Meganke, powiem tylko tyle ze w ciagu roku elementy zawieszenia wymienialem 3 razy, samochod nowy nie byl ale scierwo tak delikatne ze np na nowych sworzniach przejechala 100km i juz mialy luzy. w koncu nie wytrzymalem i zonka od grudnia smiga Mitsu tyle tylko ze z braku kasy Coltem, mimo iz miala wielka ochote na Spb lancera :lol:
Ja natomiast jak tylko sprzedalem Meganke zlozylem slubowanie: never ever!!!!

Anonymous - 07-06-2010, 21:54

............ale obecnie Renault nie ma nic wspólnego z poprzednimi modelami prócz znaczka........ :lol: (przejedź się nową laguną)
jaca71 - 07-06-2010, 22:01

Bastek77 napisał/a:
............ale obecnie Renault nie ma nic wspólnego z poprzednimi modelami prócz znaczka........ :lol: (przejedź się nową laguną)

Trochę Cie poniosło. Laguna to technologicznie dalej renault 21 :( Nic się nie zmieniło, nawet skrętna tylna os tego nie zmieni...
Mam kumpli, którzy napalili się na renaulty megane tzw. żelazka. Po zakupie przez 1/2 roku zachwalali bardzo, namawiali innych i... minęło dwa lata od zakupu i jeden jeździ subaru foresterem, drugi toyotą corollą verso :) O renaultach nie chcą słyszeć...

Anonymous - 07-06-2010, 22:06

no nie wiem czy mnie ponoisło, przejechałem się osobiście laguną :wink: co do renaulta, kolega ma nowego scenika i też nie narzeka, w każdym bądź razie w renault widać postep jakościowy i techgnologiczny, czego nie można powiedzieć np. o VW
sla - 07-06-2010, 22:40

jaca71 napisał/a:
Laguna to technologicznie dalej renault 21

Taa, a Twój Lancer technologicznie wyprzedza promy kosmiczne. Polecam trochę umiaru i przejażdżkę nową Laguną a nie pisanie andronów.

jaca71 - 08-06-2010, 05:07

sla napisał/a:
Twój Lancer technologicznie wyprzedza promy kosmiczne

Udowodnij że tak napisałem albo przeproś.
sla napisał/a:
Polecam trochę umiaru i przejażdżkę nową Laguną a nie pisanie andronów.

Także polecam umiar i chwilę zastanowienia. Np. dlaczego Laguna praktycznie przestała się sprzedawać i dlaczego do końca roku ma zniknąć z linii produkcyjnych i nie bardzo widać następcę?

rekin - 08-06-2010, 07:42

otp "super" oceny nowej laguny, rzecz jasna z porównywalną mocą

http://www.autocentrum.pl...110km-2007-2010

sla - 08-06-2010, 08:11

jaca71 napisał/a:
Np. dlaczego Laguna praktycznie przestała się sprzedawać i dlaczego do końca roku ma zniknąć z linii produkcyjnych i nie bardzo widać następcę?

Ponieważ tak dzieje się predzej czy później ze wszystkimi modelami samochodów. Galant skończył podobnie.