To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarna bestia by tomek84

sveno - 21-11-2013, 19:50

bialyjayz napisał/a:
Dlatego postanowiłem:
1. ustawić światła na maksymalną wysokość i widzieć nieco bardziej do przodu na światłach krókich dlatego przepraszam Was drodzy użytkownicy w razie gdybym kiedyś miał okazję oślepić któregoś, ale już wolałbym uniknąć podobnych sytuacji

następny, skąd się tacy ludzie biorą? " Sorry że wszystkich oślepiam, ale ja nie widzę, więc inni tez nie będą" Nosz kurczak.
bialyjayz napisał/a:
ale już wolałbym uniknąć podobnych sytuacji
a może np. WOLNIEJ!!!!!!???? Będziesz miał więcej czasu na reakcję i szybciej zatrzymasz auto w razie potrzeby, nie pomyślałeś tak? Nie, no pewnie, że łatwiej jest wszystkich przeprosić za oślepianie.

bialyjayz napisał/a:
wysokość ustawionych świateł miałem na zero także widoczność na mijania miałem ok 5-10m przed siebie,
coś tu nie gra, albo pokrętło miałeś na 4, albo ściemniasz, że widziałeś 5-10m do przodu.
WreX - 21-11-2013, 19:52

sveno napisał/a:
coś tu nie gra, albo pokrętło miałeś na 4, albo ściemniasz, że widziałeś 5-10m do przodu.

I to fakt, parę razy sprawdzałem jak jest na najniższym ustawieniu czyli 4 to świeciły przed maskę ale na 0 świeci tak jak powinno powiedzmy około 50m przed ?

bialyjayz - 21-11-2013, 20:02

WreX napisał/a:
bialyjayz, ja to bym długie włączył... zawsze jeżdżę na długich (o ile nikt z naprzeciwka nie jedzie i jest ciemno) bez nich to jak bez oczu.

pewnie bym miał załączone tylko auto przedemną jechało dość daleko co prawda ale niechciałem nikogo oślepiać

bialyjayz - 21-11-2013, 20:07

sveno napisał/a:
a może np. WOLNIEJ!!!!!!???? Będziesz miał więcej czasu na reakcję i szybciej zatrzymasz auto w razie potrzeby, nie pomyślałeś tak? Nie, no pewnie, że łatwiej jest wszystkich przeprosić za oślepianie.

spokojnie Panowie :) na 90-tce jechałem 80 widoczność tej nocy dobra a nawet bdb, trochę niefartu miałem

bialyjayz - 21-11-2013, 20:09

tomek84 napisał/a:
bialyjayz, jak dla mnie to szukasz na siłę przyczyny, a nie znajdziesz

być może masz rację, prawda jest taka, że nie miałem czasu na reakcję i teraz szukam winy po innej stronie niż jest, a winny jest jeden ...... wiadomo dzik :P

Tomek - 21-11-2013, 20:10

bialyjayz, będzie, że się czepiam, ale:

bialyjayz napisał/a:
widoczność tej nocy dobra a nawet bdb,

bialyjayz napisał/a:
widoczność na mijania miałem ok 5-10m przed siebie

no to albo, albo
proponuję koniec tematu, co, jak czemu, itp

stało się i tyle, naprawisz i będziesz się nim jeszcze długo cieszył
cieszyć się trzeba, że podłużnicy nie przestawiło,

pozdr

bialyjayz - 23-11-2013, 22:29

czekając na części do Gala zastanawiałem się nad kupnem zimówek i wyszukałem coś takiego, możecie mi coś podpowiedź na ich temat:

http://motointegrator.wp....19565r15-91t#mi

inq - 24-11-2013, 16:25

bialyjayz napisał/a:
zastanawiałem się nad kupnem zimówek

POLECAM TE
POLECAM TE

bialyjayz - 24-11-2013, 18:19

juź za późno :P Nokiany zamówione
Juiceman - 24-11-2013, 18:19

Też je kupiłem nie długo zobaczymy jak się będą sprawdzać w warunkach zimowych :twisted:
bialyjayz - 24-11-2013, 18:24

Juiceman napisał/a:
Też je kupiłem nie długo zobaczymy jak się będą sprawdzać w warunkach zimowych

kierowcy testowi opon :)

mkm - 24-11-2013, 18:31

bialyjayz, jak juz zakupy masz poczynione, pierwsze pytania zaspokojone, może juz czas na Twój własny temat?
Taki juz zwykły.
Troche historii, parę fotek itp.
Mógłbym wtedy zamknąc ten temat, a Tomek mógłby się skupic na nowym nabytku :wink:

bialyjayz - 24-11-2013, 21:17

mkm napisał/a:
bialyjayz, jak juz zakupy masz poczynione, pierwsze pytania zaspokojone, może juz czas na Twój własny temat?
Taki juz zwykły.
Troche historii, parę fotek itp.
Mógłbym wtedy zamknąc ten temat, a Tomek mógłby się skupic na nowym nabytku

części są w drodze ale poczekajmy jeszcze z tydzień w razie (odpukać) jakihś problemów
temat założę tylko gdy Galant będzie Cały i zdrowy :)

gulgulq - 25-11-2013, 14:46

tu jest ciekawe info:

http://wiadomosci.onet.pl...27-tys-zl/hp79l

Cytat:
Zwierzęta wyrządziły szkody rolne za ponad 327 tys. zł

Ponad 327 tys. zł zapłacił Skarb Państwa rolnikom na Podkarpaciu za straty wyrządzone w tym roku przez wilki, bobry, niedźwiedzie i żubry - poinformowała dziś Magdalena Grabowska, zastępca dyrektora Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska w Rzeszowie.

Od początku roku wilki wyrządziły szkody na kwotę prawie 134 tys. zł, z kolei straty spowodowane przez bobry wynoszą 129 tys. zł, a niedźwiedzie - 47 tys. zł, a żubry 17 tys. zł - powiedziała Grabowska.

W południowo-wschodniej Polsce wilki w tym roku zabiły 273 owce, 15 sztuk bydła, siedem kóz i dwa konie. Bobry zniszczyły m.in. ponad 500 metrów grobli oraz 854 m sześc. drzew. Niedźwiedzie zniszczyły 102 rodziny pszczele wraz ulami, a żubry prawie 3 tys. drzewek.

Za straty dokonane przez zwierzęta chronione płaci Skarb Państwa, a za szkody zwierzyny łownej - koła łowieckie.

Według szacunków Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Krośnie w lasach Podkarpacia żyje 8,8 tys. bobrów, 500 wilków, 150 niedźwiedzi i 260 żubrów. Lasy podkarpackie to jedna z najważniejszych krajowych ostoi dzikiej zwierzyny.

jednak istnieje jakaś forma odszkodowania za zniszczenia przez dzikie zwierzęta
chyba że samochody w ruchu nie obejmują tego typu odszkodowania (W.Cimoszewicz- trzeba było się ubezpieczać)

JCH - 25-11-2013, 19:16

gulgulq napisał/a:
jednak istnieje jakaś forma odszkodowania za zniszczenia przez dzikie zwierzęta
Może to są słowa klucze:
Cytat:
Zwierzęta wyrządziły szkody rolne
...
Ponad 327 tys. zł zapłacił Skarb Państwa rolnikom
:?: :)