To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA

vince_81 - 04-09-2012, 11:17

Juiceman, tomek84, trzymam mocno :wink:
Tylko powiedzcie mi jak to robicie, że w ogóle miewacie jakieś rozmowy kwalifikacyjne? Bo ja od 1,5 roku próbuję zmienić pracę, wysyłam i zanoszę CVki gdzie popadnie i jak do tej pory byłem na 1 ( słownie-JEDNEJ ) rozmowie... :? Jakiś dziwny jestem czy cuś... :?:

Tomek - 04-09-2012, 11:23

vince_81 napisał/a:
Tylko powiedzcie mi jak to robicie, że w ogóle miewacie jakieś rozmowy kwalifikacyjne? Bo ja od 1,5 roku próbuję zmienić pracę, wysyłam i zanoszę CVki gdzie popadnie i jak do tej pory byłem na 1 ( słownie-JEDNEJ ) rozmowie... :?

nie chodzę aż tak często na rozmowy
odkąd stwierdziłem, że można by coś zmienić (czyli pewnie od marca/kwietnia tego roku) to byłem na dwóch konkretnych rozmowach (w sumie trzech, tylko dwie to były w ramach jednej rekrutacji)
+ ze 2-3 rozmowy telefoniczne, po których odpadłem (patrz *)

vince_81, zależy jaką masz profesję, no i do tego w Krakowie firm pokroju tego co szukam jest masa, we Wrocku/Kato/Wawie też
ja mam tylko taki problem, że płacą mi tutaj nie najgorzej, chcąc zmienić robotę muszę dostać lekko lepsze pieniądze, a to rodzi problemy
bo na podobnych stanowiskach do obecnego nie chcą dać za dużo kasy (tutaj właśnie *)
a znowu celując w wyższe stanowiska to nie mam zbytnio doświadczenia
i tak w kółko

pamar - 04-09-2012, 11:58

Marcin-Krak napisał/a:
W necie piszą o naszym Przemku :D

Kod:
Po takich "prezentacjach" odbywa się coś w rodzaju rytuału - śpiewy, tańce i klaskanie w ręce itp., żeby nakręcić się na sprzedaż. Na koniec wszyscy krzyczą "Juice!" i to też jest taki charakterystyczny dla tej firmy wyraz. JUICE to skrót od "Join us in creating excitement". Od tego wyrazu bierze się z kolei słowo "[b]Juiceman"[/b], które oznacza osobę pracującą w tej firmie jako "przedstawiciel handlowy".

:twisted: :twisted: :twisted:

http://wiadomosci.gazeta...._sprzedaje.html

Ale ostatnio Juice zmienił przecież ksywkę na Iwan ;) :D
http://tvntl.pl/index.php...rier-&Itemid=39

Cezar - 04-09-2012, 18:13

Morfi napisał/a:
Apropo zlotu czy hamowała sie jakas Carisma GDI ?

Hamowala :wink:

Morfi - 04-09-2012, 18:40

Cezar, Ile koników.
vince_81 - 04-09-2012, 21:03

tomek84 napisał/a:
zależy jaką masz profesję

No i tu właśnie jest problem, jestem ratownikiem medycznym (czynnym zawodowo od 10 lat), a chciałbym pracować w branży motoryzacyjnej :rolleyes:
Wiem, że należałoby się najpierw przekwalifikować, a potem szukać, ale przy zmianowym trybie pracy (dyżury 12-godzinne) i zarobkach jak to w polskiej służbie zdrowia jest to trudne do wykonania... I też się kółeczko zamyka :roll:
Zostaje liczyć na jakiś spadek :P :P :P

Cezar - 04-09-2012, 23:19

Morfi, auto rysiula i jak pamietam wyplulo cos ok 112KM :wink:
wojzi - 04-09-2012, 23:57

W końcu dorwałem się do neta po zlocie. Podziękował wszystkim, z którymi się spotkałem i pogadałem.

A skoro już tak trzymamy na wzajem za siebie kciuki to trzymajcie też za mnie. Przeszedłem do kolejnego etapu rekrutacji w Aegonie i idę tam w czwarek, a wczoraj miałęm telefoniczną rozmowę z Capgemini i czekam na info zwrotne - mam nadzieję, że też uda się przejść dalej.

Marcin-Krak - 05-09-2012, 07:37

Właśnie piję sobie herbatę w pracy z kubka klubowego i już mi się nie chce zaczynać pracy ;)
gigant87 - 05-09-2012, 08:31

vince_81, zobacz czy nie jesteś adresatem jakichś programów (przekwalifikowanie) finansowanych z UE.
Krzyzak - 05-09-2012, 11:29

wojzi napisał/a:
W końcu dorwałem się do neta po zlocie.
jak to się stało, że się nawet nie spotkaliśmy???
fj_mike - 05-09-2012, 11:37

Krzyzak napisał/a:
jak to się stało, że się nawet nie spotkaliśmy???

Mi się udało :P

Marcin-Krak - 05-09-2012, 12:04

fj_mike, ja Cię poznałem chyba - ja to ten, co pierwszy raz był na zlocie i nikogo nie znał ;) :P
Tomek - 05-09-2012, 12:19

powiem wam, że wiedziałem że ludzie kłamią w CV, żeby się dostać na rozmowę
wiedziałem też, że firmy, wypisując to co mogą zaproponować, rozmijają się dalece z prawdą
ale to co zobaczyłem wczoraj na rozmowie to woła o pomstę do nieba
i to niby światowy lider w branży

[ Dodano: 05-09-2012, 12:26 ]
totalny brak poszanowania mojego i swojego czasu

tomusn - 05-09-2012, 12:48

tomek84 napisał/a:
ale to co zobaczyłem wczoraj na rozmowie to woła o pomstę do nieba
i to niby światowy lider w branży

wrzuć szczegóły - tak dla przykładu i potomności