Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA
Aga - 09-08-2014, 16:08
misjonarz. napisał/a: | Marcino, przecież miejscami 30 jechałem, a czułem przeciążenie 6G. Serpentyny są super. S ja poza tym delektowałem się widokami |
jak nie lubię szybkiej jazdy tak po serpentynkach bieszczadzkich lubiłam sobie przycisnąć
to uczucie, jak galant pięknie trzyma się drogi - bezcenne
outkiem by się tak nie dało
[ Dodano: 09-08-2014, 16:12 ]
a auto miało solar dach i w środku było chłodniej niż na zewnątrz
Bizi78 - 10-08-2014, 19:23
Rozpoczynam wyczekiwany urlop .
wojzi - 11-08-2014, 00:59
Bizi78 napisał/a: | Rozpoczynam wyczekiwany urlop |
Pozazdrościł. Ja mam właśnie przerwę w urlopie. Jeszcze ten tydzień, a potem dwa tygodnie wolnego
vendetta - 11-08-2014, 12:47
nad morzem trafiłam na super pogodę, woda w morzu pozwalała na całodzienne kąpiele, powrót autostradą bezproblemowy
a jutro do pracy
Juiceman - 12-08-2014, 06:15
...że odszedł jeden z wielkich artystów Robin Williams ; /
mjsystem - 12-08-2014, 12:07
vendetta napisał/a: | woda w morzu pozwalała na całodzienne kąpiele |
Hartujesz się na zlot?
fergul11 - 13-08-2014, 23:40
Czy wasze dzieci bawią się gumkami ?
Te takie kolorowe do zaplatania w bransoletki i inne cuda z kija MADE IN CHINA
Odbierzcie im to G...O i wyrzućcie to do śmieci
Cytat:
Uczeni ostrzegają: kolorowe opaski z elastycznych plastikowych kółek, uwielbiane przez dzieci i młodzież, zawierają niebezpieczne dawki ftalanów, rakotwórczych środków chemicznych.
Ftalany zakłócają gospodarkę hormonalną organizmu i przyczyniają się do powstawania raka, ale w niewielkich ilościach używa się ich w produkcji wyrobów z tworzyw sztucznych – dzięki nim plastik jest bardziej elastyczny. Dopuszczalny limit ich zawartości wynosi 0,1 proc., natomiast niektóre opaski przebadane przez UK Assay Office zawierały ich aż 50 proc. Ftalany mogą być wchłaniane przez ludzkie ciało wraz z potem i śliną.
Laura Haugh prowadząca stronę internetową dla rodziców MummyPages.ie po zapoznaniu się z wynikami wstępnych testów ostrzega rodziców, że do zakończenia badań powinni zabronić dzieciom bawienia się plastikowymi kółkami. Problem w tym, że wyrabia je wielu producentów i trudno jest określić, które zostały przebadane, a które nie, nie wiadomo więc, które są bezpieczne.
UK Assay Office oznajmił, że większość przebadanych opasek została zdyskwalifikowana jako szkodliwa dla zdrowia.
National Consumer Agency twierdzi, że za pośrednictwem swojej informacyjnej linii telefonicznej nie otrzymała jeszcze żadnych zapytań o opaski, sprawą nie interesują się jeszcze żadne czynniki oficjalne.
Irish Examiner
sieegurd - 14-08-2014, 20:56
...mam 3tygodniowy urlop
...dziś zrobiłem sam cokoliki w garażu W sobotę fuga i będzie miodzio Olka sprzątała pobojowisko
...patrzyłem dziś na pogodę na zlot i zapowiada się barowo
_Slawek_ - 14-08-2014, 22:49
sieegurd napisał/a: | ...patrzyłem dziś na pogodę na zlot i zapowiada się barowo |
Nie ma tragedii, zwłaszcza że to tylko wróżby
Prognoza na "ten" weekend może się jeszcze około 15 razy zmienić
http://www.accuweather.co...-weather/267336
mjsystem - 16-08-2014, 14:10
sieegurd napisał/a: | ...patrzyłem dziś na pogodę na zlot i zapowiada się barowo |
...baz względu na to:
_Slawek_ napisał/a: | Prognoza na "ten" weekend może się jeszcze około 15 razy zmienić |
Jaro1974 - 16-08-2014, 15:25
mjsystem napisał/a: | sieegurd napisał/a:
...patrzyłem dziś na pogodę na zlot i zapowiada się barowo
...baz względu na to:
_Slawek_ napisał/a:
Prognoza na "ten" weekend może się jeszcze około 15 razy zmienić
|
A ja mam całkiem inne info dotyczące pogody na zlotowy weekend. I powiem szczerze póki co sprawdza mi się. Więc miejmy nadzieję że pogoda dopisze.
Tu na potwierdzenie:
http://www.accuweather.co...t/267336?day=15
mjsystem - 16-08-2014, 17:20
Biorę kąpielówki, więc... musi być ciepła pogoda
Krystian99 - 16-08-2014, 20:52
... do rozpoczęcia wizyty w Firle-ju pozostało 10 dni a i dodam że
Będzie, będzie się działo...
swinks_UK - 16-08-2014, 21:30
Dzis zepsulem hamownie.
Uwex - 17-08-2014, 09:16
swinks_UK- chyba Twoje auto zepsuło ?
|