Nasze Miśki - LEGNUM Vr4
Marcin-Krak - 24-08-2012, 23:02
kochajj, będzie można dzieło na żywo zobaczyć na Zlocie
kochajj - 25-08-2012, 14:10
Nie wiem czy zdążą zrobić... już 6 tygodni robią... jakość zdjęć mnie zabija
londolut - 25-08-2012, 14:47
Ten brąz mi nie leży. Sory ale nydyrydy
sveno - 25-08-2012, 15:23
a ja się, założę, że na żywo będzie duuuużo lepiej, choć już na zdjęciach mi się podoba.
kochajj - 25-08-2012, 15:35
no mi też zaczyna się podobać... chyba musi się zacząć podobać
dodam że skórą zostały obszyte też dolne elementy (fabrycznie plastiki) takie jak schowki, panele drzwiowe, listwy progowe itd. (zostały w beżu przeszyte 2 igłówką nici brązowej)
SPIDER-ek - 25-08-2012, 16:26
Szkoda że nie prowadzisz kosztorysu, bo twoja wartość samochodu z tymi ulepszeniami jest chyba ogromna.
Niesamowicie jestem ciekawy jaki jest tego wszystkiego koszt
Kleju - 25-08-2012, 18:09
Cytat: | Ten brąz mi nie leży. Sory ale nydyrydy |
Mi osobiście ta całość nie leży... Zaczyna się robić wszędzie pstrokato, pod maską za dużo świecidełek, polerki, kolorków, środek jak z jakiegoś demo-car firmy tapicerskiej... Jakby by było trochę skromniej (chodzi o dobór kolorystyki, mniej polerki) wg mnie byłoby lepiej. A tak już pomału samochód zbliża się do cienkiej granicy pomiędzy dobrym gustem a kiczem...
A łagodnie mówiąc, nie mój styl
m6riano - 25-08-2012, 18:26
Pomysł miodzio...wykonanie też...ale kolor mi nie leży(i nie że dlatego że nie niebieski..;-)
Do białego auta lepiej by pasowało połączenie białego z czymś...np. zależy jaki kolor dominuje pod maską..?;-)
lub np. czarnego z czymś...
ale chętnie zobacze na Zlocie....
danino88 - 25-08-2012, 18:40
a mi może się uda to zobaczyć już w poniedziałek więc ocenię. Po zdjęciach kolor mi nie leży, pomysł jak najbardziej, ale zobaczymy na żywo
kochajj - 25-08-2012, 21:16
SPIDER-ek napisał/a: | Szkoda że nie prowadzisz kosztorysu, bo twoja wartość samochodu z tymi ulepszeniami jest chyba ogromna.
Niesamowicie jestem ciekawy jaki jest tego wszystkiego koszt |
spore, zliczone gdybym tutaj podał kwotę to i tak nikt by nie uwierzył ...
Kleju napisał/a: | Cytat: | Ten brąz mi nie leży. Sory ale nydyrydy |
Mi osobiście ta całość nie leży... Zaczyna się robić wszędzie pstrokato, pod maską za dużo świecidełek, polerki, kolorków, środek jak z jakiegoś demo-car firmy tapicerskiej... Jakby by było trochę skromniej (chodzi o dobór kolorystyki, mniej polerki) wg mnie byłoby lepiej. A tak już pomału samochód zbliża się do cienkiej granicy pomiędzy dobrym gustem a kiczem...
A łagodnie mówiąc, nie mój styl |
Dlatego to jest moje auto nie twoje, nie odbierz tego osobiście, nie da się zrobić pod gusta każdej osoby pod "jej styl"... nie zmienia to faktu, że szanuje takie opinie, gdyż nie każdy jest idealny i czasem się mogę mylić co do swoich wyborów... gdyby było inaczej pewnie pracował bym u Pininfariny
Co do tematu "pod maską" to sporo osób na początku na różnych forach pisało, że pstrokato itp. życie zweryfikowało że był to trafny pomysł, kilka osób osobiście na różnych zlotach podchodziło do mnie i gratulowało, choć po zdjęciach uważali podobnie do Ciebie, więc proponuję zobaczyć live.
Co do skromności wykonania, to skromność nie jest celem tego projektu, ma być "oczojebnie, oryginalnie" przy tym zachowany najwyższy możliwy poziom jakości. Dziś otrzymałem kilka telefonów od osób które widzą auto live (niestety robi się w Szczecinie) i opinie są pozytywne, dlatego poczekam aż sam zobaczę i ocenię bo zdjęcia wykonane 1,3mpx aparatem trochę nie oddają całości... jeśli mi nie będzie pasowało to w ciągu miesiąca każe przeszyć auto na nowo - nie mam z tym problemu
Co do kiczu, to tutaj za bardzo zgodzić się nie mogę... granice kiczu wyznaczamy sobie sami... jeśli to wg Ciebie kicz to twoje prawo i nie będę się z tego powodu gniewał... ważne że robię coś wg własnego gustu ( może nie najlepszego), ale staram się robić coś poza stereotypami, utartymi szlakami, itp. Jedna rzecz której nikt mi nie może zarzucić to to że auto nie jest oryginalne, żaden pomysł nie jest zmałpowany itp.
m6riano napisał/a: | Pomysł miodzio...wykonanie też...ale kolor mi nie leży(i nie że dlatego że nie niebieski..;-)
Do białego auta lepiej by pasowało połączenie białego z czymś...np. zależy jaki kolor dominuje pod maską..?;-)
lub np. czarnego z czymś...
ale chętnie zobacze na Zlocie.... |
Niebieskie zarezerwowane dla Ciebie i Swinksa
Biały zupełnie odpada do wnętrza
danino88 napisał/a: | a mi może się uda to zobaczyć już w poniedziałek więc ocenię. Po zdjęciach kolor mi nie leży, pomysł jak najbardziej, ale zobaczymy na żywo |
Niestety nie... w środę najwcześniej jadę po odbiór do Szczecina i prawie że prosto na zlot Jak będzie lipa to może zdążę jeszcze okleić szyby na czarno co by nikt wnętrza nie zobaczył
PS. Legnum nie jest robiony po to aby z kimkolwiek rywalizować w tym klubie, ani gdziekolwiek, ale po to aby każdy w Polsce wiedział że Legnum jest od Mitsumaniaków - dlatego jedyna nalepka na tym aucie to właśnie naszego klubu... mam nadzieję że aż takiego wstydu nie przynoszę... podobną filozofię ma chyba DZIKI
SPIDER-ek - 25-08-2012, 22:31
Dokładnie tak jak mówisz, zdjęcia nie oddają tego co na żywo. Chyba że ktoś lubi podrasowywać zdjęcia, a w tym sa dobrzy handlarze
Sam wiem jak to jest, bo wielokrotnie chciałem porobić fajne fotosy, ale w tym trzeba być dobry.
Ja sądze że na żywo będzie to wyglądało bardzo dobrze, zresztą jak wszystko w tym samochodzie, jak ktoś widział na żywo to wie. A jak nie to bezsensu się wypowiadać.
Ocenimy na zlocie
p.s dla Organizatorów zlotu. Zróbcie oddzielną kategorie dla kochajja
pitbu77 - 25-08-2012, 22:36
SPIDER-ek napisał/a: |
p.s dla Organizatorów zlotu. Zróbcie oddzielną kategorie dla kochajja |
Żadna nowość. rok temu i tak pogonił wszystkich ;P
kochajj - 25-08-2012, 22:40
nie o puchary w tym wszystkim chodzi... jeśli chodzi o mnie to mogę być nieklasyfikowany
SPIDER-ek - 25-08-2012, 22:42
pitbu77 napisał/a: | SPIDER-ek napisał/a: |
p.s dla Organizatorów zlotu. Zróbcie oddzielną kategorie dla kochajja |
Żadna nowość. rok temu i tak pogonił wszystkich ;P |
No bo była wspólna kategoria dla Legnumów i Galantów.
A to tak jak porównywać Orła do Kanarka pod względem drapieżności. Niby oba są ptaszkami
Ale my chcemy na Ciebie głosować, bo dużo serca włożyłeś w swoja bryczkę I tak bedziemy głosować.
robertdg - 25-08-2012, 22:50
Sam monitor przekłamuje, trzeba obejrzeć na lepszych fotach, a najlepiej na żywo, wykładzina podłogowa i tapicerka bagażnika też będa w jakiś sposób modyfikowane
|
|
|