To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.

krzychu - 08-06-2010, 09:19

Bastek77 napisał/a:
w każdym bądź razie w renault widać postep jakościowy i techgnologiczny, czego nie można powiedzieć np. o VW

A co ma renault? Bo ja mogę wymienić to co ma VW nowego: FSI, TSI (1,4 Twincharger - nagroda za silnik roku), DSG, Multitronik, Parkotronik chyba na najszerszą skalę i parę innych mniej znaczących technologii może nie każda dopracowana i sprawdzająca się ale spokojnie mogą sobie doczepić metkę że są innowacyjni nie to co Renault.
Ps. Nie jestem zwolennikiem VW ale no warto wiedzieć co jest na rynku i np. 1,8 TSI jest taką jednostką którą chętnie bym chciał mieć w swoim samochodzie. A diesel 2.0 z Multitornikiem też jest bardzo ciekawą konfiguracją i mogli by coś takiego zrobić do ASX-a czy Outrlandera.

jaca71 - 08-06-2010, 09:21

Czyli co, jest sobie samochód, potem robią jego następną generację, która jest jeszcze większa i jeszcze bardziej luksusowa i jeszcze lepsza i jeszcze bardziej nafaszerowana bajerami. Potem następną jeszcze większą i jeszcze lepszą i jeszcze bardziej napakowana bajerami i jeszcze bardziej luksusową. A potem okazuje się że nikt (lub zbyt mało) nie chce kupować przerośniętego, przebajerzonego samochodu i trzeba wprowadzić nowy model - nowa nazwa aby odciął się od poprzednika.
Tylko dlaczego producenci nie chcą słuchać gawiedzi?
Przecież gawiedź chce (co widać po narzekaniach na rożnych forach) samochody proste, niepsujące się, zapewniające minimum komfortu w danej klasie. Wiem, wiem są i tacy, którzy lobią pomacać plastiki na desce ;)

A teraz wracając do Laguny czy tylko to jest powodem jej upadku?

[ Dodano: 08-06-2010, 09:23 ]
krzychu napisał/a:
A co ma renault?

DCi, TCe i komputer pokładowy firmy SAGEM - największa zmora.
A i jeszcze start bezkluczykowy bo to co proponuje VW to jest kpina na kółkach :)

Balbina - 08-06-2010, 09:55

Witam, w moim lancerku po przekręceniu stacyjki rozlega się taki sygnał dzwiękowy jak przy niezapiętych pasach i po kilku sekundach milknie mówiąc szczerze nie wiem czy tak bylo od nowosci (od niedawna jestem szczęślwym posiadaczem tego samochodu) miałem zamiar zgłośić się do serwisu ale nie chciałbym wystawić śię na śmiech gdyby okazało się że tak musi być. Pozdrawiam.
waldinio - 08-06-2010, 10:05

ja tez mam sygnal dzwiękowy, ale od bluetootha :D a na poważnie to chyba o pasy chodzi
krzychu - 08-06-2010, 10:16

jaca71 napisał/a:

A i jeszcze start bezkluczykowy bo to co proponuje VW to jest kpina na kółkach :)

Trochę nie rozumiem ale w każdym razie kolega ma scenika 2004 i ma niby ten bezkluczykowy. Pierwsze zdziwienie było takie za zamykać i tak musi ręcznie (znaczy nacisnąć przycisk na tej dyskietce co dla mnie było dziwne bo w stilo wystarczy odejść na 3m i się zamyka automatycznie) a drugie zdziwienie było takie że często mu nie bardzo chce działać...
A w VW to co tam nie działa?

jaca71 - 08-06-2010, 11:29

krzychu napisał/a:
A w VW to co tam nie działa?

W Passacie B6 masz coś takiego niby karta, niby kluczyk-scyzoryk ale nieotwierany. Żeby zapalić samochód musisz i tak wsadzić to coś do dziurki ale nie kręcisz tylko wciskasz głębiej ;) - zupełnie bez sensu.

Anonymous - 08-06-2010, 13:41

jak zwykle na tym forum, uderzysz w stół odezwą się nożyce!
proponuję trochę luzu......
co do laguny, jak by ktoś czytał to co napisałem, chodziło mi o największy (zauważalny organoleptycznie) postęp jakościowy analogicznie do innych marek!
może i kończą lagunę, ale nie dziwie się, przez tyle lat marka jak i model zapracowały sobie na właśnie takie recenzje i ciągnie się taka opinia za laguną do teraz, co jest dużym błędem!
Oczywiście Krzychu chwali (zawsze było to Sony) teraz VW, bo niby jest taki fantastyczny, ma świetne silniki, technologię i jakość. Jednak jest jeden problem, Golf w topowym wyposażeniu jest o 50% droższy od laguny, która takie wyposażenia ma standardzie i jest nadal lepiej wykonana i sporo większa:)ale co tam, to forum o Mitsu, więc kończę.........

krzychu - 08-06-2010, 17:46

Kurde nie popatrzyłem komu dopisuję... Mój błąd...

Bastek77 napisał/a:

Oczywiście Krzychu chwali (zawsze było to Sony) teraz VW, bo niby jest taki fantastyczny, ma świetne silniki, technologię i jakość. Jednak jest jeden problem,

1. Wycieczka osobista
2. Jeśli byś dobrze przeczytał to nie chwalę VW a jedynie wspominam że są innowacyjni i robią duży postęp... Wyraźnie też zaznaczyłem że nie wszystko im wyszło i nie wszystko jest super i bezawaryjne a wręcz przeciwnie.

Bastek77 napisał/a:
Golf w topowym wyposażeniu jest o 50% droższy od laguny, która takie wyposażenia ma standardzie i jest nadal lepiej wykonana i sporo większa:)ale co tam, to forum o Mitsu, więc kończę.........

Problemów jest dużo więcej niż sama cena... Awaryjność, cała ta otoczka tej marki itd itp. Raczej nigdy nie kupię czegoś od VW ale to nie znaczy że nie mają np. dobrego silnika.

Anonymous - 08-06-2010, 18:54

Kurde, to następnym razem popatrz komu odpisujesz i czytaj uważnie tekst(najlepiej od początku i ze zrozumieniem, jeśli to możliwe?) :?
Kończąc temat, wyszło na to , że jak zwykle najlepszy jest VW, zadam więc pytanie:
Dlaczego, ci którzy tak twierdzą kupili Mitsubischi ?(są ascetami?)
pozdr.

krzychu - 08-06-2010, 19:36

Bastek77 napisał/a:

Dlaczego, ci którzy tak twierdzą kupili Mitsubischi ?(są ascetami?)
pozdr.

Jeśli kierujesz pytanie (też) do mnie to z innych powodów niż kupuje się VW. W każdym razie ja sobie chwalę Lancera i nie widzę dla niego konkurencji w tym roczniku i w tej cenie (według moich kryteriów).

MARIO 100 - 08-06-2010, 20:33

Panowie dajcie sobie siana przeciez to forum na temat cytuje;Twoj pierwszy.....................lancerem,wiec nie zmieniajcie tematu i niech tak zostanie.A co do wozkow to decydoje portwel i rozsadek(niekoniecznie zdrowy)VW to jakosc ale i cena,a ,RENO"to moze i lipa ale i tak sobie jezdza.
Hubeeert - 08-06-2010, 21:22

sla napisał/a:
przejażdżkę nową Laguną
jechałem. Tą ala Aston Martin - czyli coupe.
Czy słowo porażka coś dla Ciebie znaczy?

sla - 08-06-2010, 21:50

Niewiele, widocznie mamy zupełnie inne upodobania i oczekiwania. Wiele lat temu, jak pracowałem jeszcze w GB w RR też mi się nie podobało. I to ma być argument dla innych?
Trik - 08-06-2010, 22:14

Wiele lat temu to przeszłość :) jak sama nazwa wskazuje. Dajcie pokój wspominkom i niech ktoś ten sentymentalny bałagan posprząta bo to nie ten temat, zdecydowanie. VAG, Laguny, RR itp wycieczki, do kosza proszę. 8) Mój też. :twisted:
svalbard - 09-06-2010, 12:49

ufff... przeczytałem całość.

Teraz już moge odebrać Lancerka :)