To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

rezon - 06-12-2010, 17:16

mitsu00 napisał/a:
dogłębny research w temacie jako ze sam bedę to robił i Dynamat Extreme produkuje najkepsze jakościowo maty
takie też generalnie mi proponowali, ale na pewno na dach mówili o innej macie, specjalnie przeznaczonej do dachu i kilkuwartstwowej o poprawionej termoizolacyjności - nie tylko z warstwą Al, to pod kątem mniejszego nagrzewania latem. Dynamaty miały iść generalnie na całe wnętrze oraz komorę silnika ile się da dotrzeć bez demontażu silnika, itp. Widziałem też zdjęcia wyciszanego Touarega - wymontowane całe wyposażenie, głośniki na specjalnych dystansach, itd. - koszt 12kzł. Spece od audio zwracali uwagę na fakt, że czasami pozostawienie jednego otworu technologicznego bez wyklejenia potrafi niemal całkowicie zrujnować efekt - na zasadzie przerwy między ekranami dźwiękochłonnymi na ulicy - jest głośniej niż bez ekranów.
mitsu00 - 07-12-2010, 00:49

Wyjąłem wszystko jeszze raz i podociskałem kostki. Chyba jest lepiej, bo jak na razie na wertepach dźwięk nie zanika. Zobaczymy czy niedługo znowu się nie zacznie :twisted:
rezon - 07-12-2010, 05:25

mitsu00 napisał/a:
podociskałem kostki. Chyba jest lepiej, bo jak na razie na wertepach dźwięk nie zanika. Zobaczymy czy niedługo znowu się nie zacznie
Pooklejałeś kostki taśmą izolacyjną, aby się nie rozsuwały?
shalafi - 07-12-2010, 10:29

A ktoś z posiadaczy stacji multimedialnej zauważył może jakieś problemy z akumulatorem?
bo ja mam stacje od 3 tyg. no i dzisiaj jak poszedłem do garażu rano to spotkała mnie niespodzianka w postaci wyjącej syreny alarmu i całkowicie rozładowanego akumulatora.

Akumulator mam fabryczny, ma pewnie ponad 2,5 roku, ostatnio trochę niby było mrozów ale bez szaleństw..
przed instalacją stacji ani poprzedniej zimy żadnych problemów nie miałem..

ktoś miał jakieś podobne doświadczenia?

mitsu00 - 07-12-2010, 10:40

rezon napisał/a:
Pooklejałeś kostki taśmą izolacyjną, aby się nie rozsuwały?

Szczerze? Nie zrobiłem tego. Chciałem je docisnąć taśmą zaciskowa i urwałem przy okazji kabelek do sterowania z kierownicy. Zauważylem to dopiero jak wszystko złożylem i to przestało dzialać. Docisnąłem je ponownie kombinerkami, podgiąłem styki w kostkach jak sugerowałeś, a kabelek dolutowalem ponownie. Nie rozumiem za bardzo jak kostki moga się rozsunąć, skoro jest tam zatrzask zapobiegający wlaśnie takim sytuacjom? :roll:

Mariusz4 - 07-12-2010, 12:36

mitsu00 napisał/a:
Nie rozumiem za bardzo jak kostki moga się rozsunąć, skoro jest tam zatrzask zapobiegający wlaśnie takim sytuacjom? :roll:

ale to jest chiński zatrzask :D

Grzesq - 07-12-2010, 13:00

U mnie kostki są tak sztywne,że nawet nie drgną, ciężko byłoby je rozłączyć - może i lepiej :)
mitsu00 - 07-12-2010, 13:04

Grzesq napisał/a:
U mnie kostki są tak sztywne,że nawet nie drgną, ciężko byłoby je rozłączyć - może i lepiej :)

U mnie tez tak bylo na początku. Nie można ich bylo nawet połączyć ze sobą. Z czasem jednak się wyrabiają i teraz bez problemu mozna je połączyć i rozłączyć.

rezon - 07-12-2010, 19:24

U mnie też obecnie dają się bez problemów rozsuwać, dlatego po jeździe bocznymi drogami 70km przestało mi działać sterowanie z kierownicy. Niestety dopiero po dociśnięciu złączki i ponownym montażu chińczyka przypomniałem sobie o sposobie na rozsuwające się złączki - okleić je taśmą izolacyjną, nie koło kabli (jak chciałeś opaskę pewnie zakładać) tylko tak dookoła plastików kilka razy, aby chwycić dwie części złączki. Następnym razem tak zrobię u siebie.
traveller - 09-12-2010, 23:47

13zbyszek13 napisał/a:

... Posiadam jedną antenę Duala na dachu / TV , FM / którą rozgałęziłem do tunera analogowego i tunera cyfrowego.
Nie mam żadnej dodatkowej anteny.

Czy jesteś zadowolony z tej anteny? Jeśli tak, to czy mógłbyś dać namiary na nią?
Pozdrawiam,

13zbyszek13 - 10-12-2010, 20:24

traveller napisał/a:
Czy jesteś zadowolony z tej anteny? Jeśli tak, to czy mógłbyś dać namiary na nią?
Pozdrawiam,

Jestem zadowolony działa bez zarzutu , co do namiarów musisz sobie poszukać we wcześniejszych postach.
Podawałem link do sklepu .

traveller - 10-12-2010, 22:16

13zbyszek13 napisał/a:

... co do namiarów musisz sobie poszukać we wcześniejszych postach.
Podawałem link do sklepu .

Dzięki, bardzo mi ułatwiłeś. To tylko 99 stron.

tomko - 10-12-2010, 23:33

podejscie masz dobre, mogles podejsc do tego ,ze AŻ 99 stron
na pewno dasz rade :D

andrzejGb - 10-12-2010, 23:54

nie dałem rady 99stron ufff doszedłem do 15
mam pytanie mam MO 2 2007 z USA radio brak sterowania z kierownicy/ zwykłe nie Rockford/który zestaw bedzie odpowiedni czy ten http://www.rofaudio.com/product_detail.asp?id=499
czy ten
http://www.rofaudio.com/product_detail.asp?id=119
nowsza wersja???
czy z podłączeniem nie bedzie problemów ??
czy jest jakaś różnica w podłaczeniu tego sprzetu zamiast radia "zwykłego" a rockford ??

mitsu00 - 11-12-2010, 13:23

rezon napisał/a:
Sprawdź połączenie kostki. U mnie po jeździe boczną drogą do Przemyśla wysiadło sterowanie z kierownicy. Okazało się, że wystarczy docisnąć poluzowaną kostkę.

Poszedł duży "Plusik" dla ciebie za sugestię z dociśnięciem kostek. Od czasu jak tozrobilem dźwięk chodzi jak brzytwa. ani razu nie zanikł, dziękuję :D