[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
komarsnk - 11-02-2012, 21:19
2pac napisał/a: | ile taki specyfik kosztuje? |
Coś koło 17-20zł - nie pamiętam już.
W każdym razie to nie jest dolewka do benzyny (są też takie "magiczne" co się wlewa do benzyny i niby mają wyczyścić wtryski LPG ) tylko taka puszka pod ciśnieniem z rurką i gwintem. Ważne jest, żeby jak najbardziej opróżnić butlę przed aplikacją tego czegoś bo po prostu więcej go wejdzie (będzie mniejsze ciśnienie i będzie mu łatwiej się wbić ).
pit77 - 11-02-2012, 22:32
W tym miesiącu muszę założyć lpg i kilka osób poleca mi zwykłą instalację bez sekwencyjnego wtrysku, wiem wiem że lepsza do tego auta jest nowsza ale chodzi mi czy ktoś z forum montował w swoim V6 i jeździ na takim sprzęcie.
polaff - 11-02-2012, 22:38
komarsnk napisał/a: | 2pac napisał/a: | ile taki specyfik kosztuje? |
W każdym razie to nie jest dolewka do benzyny (są też takie "magiczne" co się wlewa do benzyny i niby mają wyczyścić wtryski LPG ) tylko taka puszka pod ciśnieniem z rurką i gwintem. Ważne jest, żeby jak najbardziej opróżnić butlę przed aplikacją tego czegoś bo po prostu więcej go wejdzie (będzie mniejsze ciśnienie i będzie mu łatwiej się wbić ). |
Ja podobno (?) miałem czyszczone wtryski przez gazownika. nie wiem ile w tym prawdy, ale po tym czyszczeniu nic się nie poprawiło.
mar111cin - 12-02-2012, 01:48
ja miałem czyszczone wtryski gazowe metodą ultradźwiękową, nie wiem w końcu jak to było robione, ale efekt odczułem tylko w portfelu.
Bury - 12-02-2012, 10:29
polaff napisał/a: | mam problem na dużym mrozie. |
Sprawcą może być gaz,nieprzystosowany swoim składem do warunków bardzo niskich temperatur.
pit77 napisał/a: | W tym miesiącu muszę założyć lpg i kilka osób poleca mi zwykłą instalację bez sekwencyjnego wtrysku, |
Nie słuchaj tych ludzi.
2pac - 12-02-2012, 15:30
pit77 napisał/a: | W tym miesiącu muszę założyć lpg i kilka osób poleca mi zwykłą instalację bez sekwencyjnego wtrysku, wiem wiem że lepsza do tego auta jest nowsza ale chodzi mi czy ktoś z forum montował w swoim V6 i jeździ na takim sprzęcie. |
a ile z nich ma Galanta? albo chociaż jakikolwiek samochód z podobnym silnikiem?
fakt jest taki, że faktycznie są samochody, w których inwestycja w sekwencję jest nie opłacalna
kolega w Voyager'ze (też V6 tylko 3.x litra coś) miał zwykłą instalację i był mega zadowolony, w następnym chciał mieć lepiej i założył sekwencję, w miarę chodziła, ale spalanie było wyższe niż na BLOS'ie a już nie mówię o tym egzemplarzu którym obecnie jeździ... zyskuje ok. 10zł na 100km bo pali 16-18l/100km LPG w trasie
od czasu jak przeglądam to forum, to jak ktoś narzekał na sekwencję to była kwestia montażu złego lub złych elementów, po wymianie / poprawnym montażu problemy znikają
ale kojarzę, że gdzieś czytałem i ze zwykłego gazu też ktoś był zadowolony w 2.5 V6
m6riano - 12-02-2012, 18:04
2pac napisał/a: | kolega w Voyager'ze (też V6 tylko 3.x litra coś) miał zwykłą instalację i był mega zadowolony |
W Wawie na Burakowskiej 12 lub 14 jest zakład który montuje do 3,8V6 instalki i w mieście przy klimie palką 16-18l.
Tomek - 12-02-2012, 18:09
było tu kilku maniaków z mikserem w V6 i jakoś im to jeździło
ja miałem pare lat temu przyjemność jeździć sigmą 12 V z mikserem i to ogólnie nie była torpeda, niezbyt dobry pomysł
[ Dodano: 12-02-2012, 18:12 ]
Cytat: |
W tym miesiącu muszę założyć lpg i kilka osób poleca mi zwykłą instalację bez sekwencyjnego wtrysku, wiem wiem że lepsza do tego auta jest nowsza ale chodzi mi czy ktoś z forum montował w swoim V6 i jeździ na takim sprzęcie. |
ile chcą Cie policzyć za tą instalkę??
bo z tego co wiem, to do V6 znajdziesz instalacje nawet za 2300-2500 zł, wiadomo - najtańsza, ale to będzie i tak lepsze niż mikser, a zawsze będziesz miał wszystkie konie na benzynie i możliwości upgradu instalacji, jak ci nie bedzie pasować
bongo_22 - 12-02-2012, 18:19
komarsnk napisał/a: | 2pac napisał/a: | ile taki specyfik kosztuje? |
W każdym razie to nie jest dolewka do benzyny (są też takie "magiczne" co się wlewa do benzyny i niby mają wyczyścić wtryski LPG ) tylko taka puszka pod ciśnieniem z rurką i gwintem. Ważne jest, żeby jak najbardziej opróżnić butlę przed aplikacją tego czegoś bo po prostu więcej go wejdzie (będzie mniejsze ciśnienie i będzie mu łatwiej się wbić ). |
komarsnk, napisz jak efekty po użyciu tego specyfiku. Jak się nazywa? Też muszę wyczyścić wtryski, używałem tego siuwaksu STP dodawanego do benzyny ale zbytniej poprawy nie odczułem.
Tomek - 12-02-2012, 18:24
bongo_22 napisał/a: | używałem tego siuwaksu STP dodawanego do benzyny ale zbytniej poprawy nie odczułem. |
bo jak coś dodane do benzyny ma wyczyścić coś przez co nie przechodzi, z czym nawet styku nie ma,
taki polepszacz samopoczucia
komarsnk napisał/a: | Coś koło 17-20zł - nie pamiętam już. |
komarsnk napisał/a: | raz na 2 tysiące kilometrów trzeba tak profilaktycznie zaaplikować taki specyfik na całą butlę |
chyba musiałbym na glowę upaść
to masz +/- 400 zł na rok (na 20 tyś km)
bongo_22 - 12-02-2012, 18:29
tomek84 napisał/a: |
komarsnk napisał/a: | Coś koło 17-20zł - nie pamiętam już. |
komarsnk napisał/a: | raz na 2 tysiące kilometrów trzeba tak profilaktycznie zaaplikować taki specyfik na całą butlę |
chyba musiałbym na glowę upaść
to masz +/- 400 zł na rok (na 20 tyś km) |
tomek84, raczej 170-200 zł licząc na 20 tyś km
Tomek - 12-02-2012, 18:34
bongo_22 napisał/a: |
tomek84, raczej 170-200 zł licząc na 20 tyś km |
no tak, matematyka ...
niemniej jednak wątpliwej jakości zabieg daje Ci rocznie koszty +/- 2 wtryskiwaczy
komarsnk - 12-02-2012, 18:45
tomek84 napisał/a: | bongo_22 napisał/a: |
no tak, matematyka ...
niemniej jednak wątpliwej jakości zabieg daje Ci rocznie koszty +/- 2 wtryskiwaczy |
Wiesz - napisałem to co było napisane na specyfiku
Wiadomo, że to się robi rzadziej.
Niemniej raz na jakiś czas można żeby nie dopuścić do niepożądanych objawów.
bongo_22 - 12-02-2012, 21:10
tomek84 napisał/a: | bongo_22 napisał/a: |
no tak, matematyka ...
niemniej jednak wątpliwej jakości zabieg daje Ci rocznie koszty +/- 2 wtryskiwaczy |
Niestety w moim przypadku to jest koszt ok 1/2-1/3 wtryskiwacza
m6riano - 12-02-2012, 22:36
bongo_22 napisał/a: | koszt ok 1/2-1/3 wtryskiwacza |
To ile kosztują te wtryski LPI?
|
|
|