To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA

wojzi - 05-09-2012, 12:49

Krzyzak napisał/a:
wojzi napisał/a:
W końcu dorwałem się do neta po zlocie.
jak to się stało, że się nawet nie spotkaliśmy???

Spotkaliśmy się - witałem się z tobą w piątek ok. 22 zaraz po tym jak przyjechałem na miejsce.

Ale faktycznie nie było okazji pogadać.

Marcin-Krak - 05-09-2012, 14:00

tomek84 napisał/a:
ale to co zobaczyłem wczoraj na rozmowie to woła o pomstę do nieba
i to niby światowy lider w branży

Ostatnio modnym stało się dawanie ogłoszeń żeby pokazać, że się dobrze powodzi, mimo że z góry wiadomo, że nie stać firmy na nowe stanowisko pracy :roll:
Zasłyszane ze źródła zajmującego się rynkiem pracy :P

Krzyzak - 05-09-2012, 14:05

wojzi napisał/a:
witałem się z tobą w piątek ok. 22
hmmmm - jakby to powiedzieć... czas był dobry, ale pewnie warunki nie sprzyjały ;)
Tomek - 05-09-2012, 14:14

Marcin-Krak napisał/a:

Ostatnio modnym stało się dawanie ogłoszeń żeby pokazać, że się dobrze powodzi, mimo że z góry wiadomo, że nie stać firmy na nowe stanowisko pracy :roll:
Zasłyszane ze źródła zajmującego się rynkiem pracy :P

to nie to
firma rzeczywiście szuka ludzi, i zatrudnia
oddział się rozwija i wszystko jest pięknie
tyle, że opis stanowiska, wymagania i rozmowa przez telefon to jedno
a rozmowa na żywo i rzeczywistość to już co innego

przez telefon nie podano mi np. takiego szczegółu, że praca miała by być 24/7

poza tym wymagania i opis stanowiska przypominał +/- to co robię teraz, a może i więcej
a na rozmowie okazuje się, że jest to najniższy poziom wsparcia IT (czyli coś co robiłem 3 lata temu, w hierarchii poszedłbym ze 2-3 szczeble w dół)

Juiceman - 05-09-2012, 16:22

Sporo firm swego czasu dawało ogłoszenia tylko po to aby zobaczyć jakie jest zainteresowanie na rynku pracy, kto chciałby pracować i za ile oczywiście z najwyższymi możliwymi kryteriami w ogłoszeniu heh Ja teraz muszę poczekać spokojnie do środy/czwartku a w między czasie wysyłać dalej CV i łazić po firmach bleh :?
Owczar - 05-09-2012, 17:07

Jeśli chodzi o IT to w Warszawie zrobiło się ostatnio nieciekawie... Zresztą nie tylko tutaj. Wszędzie słyszy się o zwolnieniach, programach dobrowolnych odejść itp. To powoduje, że pracodawcy mogą więcej, bo na tym rynku jak na każdym innym- popyt kształtuje podaż.
fj_mike - 05-09-2012, 17:10

Marcin-Krak napisał/a:
fj_mike, ja Cię poznałem chyba - ja to ten, co pierwszy raz był na zlocie i nikogo nie znał ;) :P

Zgadza się :wink:

Cezar - 05-09-2012, 18:31

jak juz o pracy piszemy to jutro o 10.30 mam rozmowe o prace .... w firmie mojej zony :lol: :wink:
vince_81 - 05-09-2012, 20:08

gigant87 napisał/a:
vince_81, zobacz czy nie jesteś adresatem jakichś programów (przekwalifikowanie) finansowanych z UE

To są takie? :P
Na razie intensywnie zbieram punkty edukacyjne, żeby mnie z roboty nie wylali :roll: bo ustawa nakłada na mnie obowiązek doszkalania się. Oczywiście za własne pieniądze, bo na pracodawcę żadnego obowiązku nie nałożyli :evil:
Ale dzięki za podpowiedź, sprawdzę ten trop :wink:

[ Dodano: 05-09-2012, 20:10 ]
Cezar, yyyyyy...powodzenia... :P :P :P

Krzyzak - 05-09-2012, 22:29

Owczar napisał/a:
Jeśli chodzi o IT to w Warszawie zrobiło się ostatnio nieciekawie...

zostaje zagranica, chociaż twierdzę, że tylu zleceń, to jeszcze nigdy nie miałem...

avangarda - 05-09-2012, 22:41

Cezar napisał/a:
jak juz o pracy piszemy to jutro o 10.30 mam rozmowe o prace .... w firmie mojej zony :lol: :wink:

To powodzenia! Ja również szukam aktualnie pracy, bo u obecnego prywaciarza to porażka... :? Teraz szukam jako kierowca kat.B, w razie W dajcie jakiegoś cynka :wink:

fergul11 - 05-09-2012, 23:17

normalnie bierze mnie &*$£"(! na firme DHL oddzial w 100lycy !!!
przesylka utknela tam we wtorek przed poledniem i ani drgnie :evil:

mjsystem - 06-09-2012, 15:56

Cezar napisał/a:
jak juz o pracy piszemy to jutro o 10.30 mam rozmowe o prace .... w firmie mojej zony

Cezar i... ???

Marcin-Krak - 06-09-2012, 17:48

że jestem już z Wami 6 lat :shock:
jakby nie zgrzyt na forum MKP - to byłbym dłużej ;)

Dokładnie o 18:24 się zalogowałem ... trochę wcześniej uczynił to Adaho_krak :mrgreen:

Cezar - 06-09-2012, 19:25

mjsystem napisał/a:
Cezar i... ???

Jutro bede wiedzial co i jak :wink: