Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA
wojzi - 05-09-2012, 12:49
| Krzyzak napisał/a: | wojzi napisał/a:
W końcu dorwałem się do neta po zlocie.
jak to się stało, że się nawet nie spotkaliśmy??? |
Spotkaliśmy się - witałem się z tobą w piątek ok. 22 zaraz po tym jak przyjechałem na miejsce.
Ale faktycznie nie było okazji pogadać.
Marcin-Krak - 05-09-2012, 14:00
| tomek84 napisał/a: | ale to co zobaczyłem wczoraj na rozmowie to woła o pomstę do nieba
i to niby światowy lider w branży |
Ostatnio modnym stało się dawanie ogłoszeń żeby pokazać, że się dobrze powodzi, mimo że z góry wiadomo, że nie stać firmy na nowe stanowisko pracy
Zasłyszane ze źródła zajmującego się rynkiem pracy
Krzyzak - 05-09-2012, 14:05
| wojzi napisał/a: | | witałem się z tobą w piątek ok. 22 | hmmmm - jakby to powiedzieć... czas był dobry, ale pewnie warunki nie sprzyjały
Tomek - 05-09-2012, 14:14
| Marcin-Krak napisał/a: |
Ostatnio modnym stało się dawanie ogłoszeń żeby pokazać, że się dobrze powodzi, mimo że z góry wiadomo, że nie stać firmy na nowe stanowisko pracy
Zasłyszane ze źródła zajmującego się rynkiem pracy |
to nie to
firma rzeczywiście szuka ludzi, i zatrudnia
oddział się rozwija i wszystko jest pięknie
tyle, że opis stanowiska, wymagania i rozmowa przez telefon to jedno
a rozmowa na żywo i rzeczywistość to już co innego
przez telefon nie podano mi np. takiego szczegółu, że praca miała by być 24/7
poza tym wymagania i opis stanowiska przypominał +/- to co robię teraz, a może i więcej
a na rozmowie okazuje się, że jest to najniższy poziom wsparcia IT (czyli coś co robiłem 3 lata temu, w hierarchii poszedłbym ze 2-3 szczeble w dół)
Juiceman - 05-09-2012, 16:22
Sporo firm swego czasu dawało ogłoszenia tylko po to aby zobaczyć jakie jest zainteresowanie na rynku pracy, kto chciałby pracować i za ile oczywiście z najwyższymi możliwymi kryteriami w ogłoszeniu heh Ja teraz muszę poczekać spokojnie do środy/czwartku a w między czasie wysyłać dalej CV i łazić po firmach bleh
Owczar - 05-09-2012, 17:07
Jeśli chodzi o IT to w Warszawie zrobiło się ostatnio nieciekawie... Zresztą nie tylko tutaj. Wszędzie słyszy się o zwolnieniach, programach dobrowolnych odejść itp. To powoduje, że pracodawcy mogą więcej, bo na tym rynku jak na każdym innym- popyt kształtuje podaż.
fj_mike - 05-09-2012, 17:10
| Marcin-Krak napisał/a: | fj_mike, ja Cię poznałem chyba - ja to ten, co pierwszy raz był na zlocie i nikogo nie znał |
Zgadza się
Cezar - 05-09-2012, 18:31
jak juz o pracy piszemy to jutro o 10.30 mam rozmowe o prace .... w firmie mojej zony
vince_81 - 05-09-2012, 20:08
| gigant87 napisał/a: | | vince_81, zobacz czy nie jesteś adresatem jakichś programów (przekwalifikowanie) finansowanych z UE |
To są takie?
Na razie intensywnie zbieram punkty edukacyjne, żeby mnie z roboty nie wylali bo ustawa nakłada na mnie obowiązek doszkalania się. Oczywiście za własne pieniądze, bo na pracodawcę żadnego obowiązku nie nałożyli
Ale dzięki za podpowiedź, sprawdzę ten trop
[ Dodano: 05-09-2012, 20:10 ]
Cezar, yyyyyy...powodzenia...
Krzyzak - 05-09-2012, 22:29
| Owczar napisał/a: | | Jeśli chodzi o IT to w Warszawie zrobiło się ostatnio nieciekawie... |
zostaje zagranica, chociaż twierdzę, że tylu zleceń, to jeszcze nigdy nie miałem...
avangarda - 05-09-2012, 22:41
| Cezar napisał/a: | jak juz o pracy piszemy to jutro o 10.30 mam rozmowe o prace .... w firmie mojej zony |
To powodzenia! Ja również szukam aktualnie pracy, bo u obecnego prywaciarza to porażka... Teraz szukam jako kierowca kat.B, w razie W dajcie jakiegoś cynka
fergul11 - 05-09-2012, 23:17
normalnie bierze mnie &*$£"(! na firme DHL oddzial w 100lycy !!!
przesylka utknela tam we wtorek przed poledniem i ani drgnie
mjsystem - 06-09-2012, 15:56
| Cezar napisał/a: | | jak juz o pracy piszemy to jutro o 10.30 mam rozmowe o prace .... w firmie mojej zony |
Cezar i... ???
Marcin-Krak - 06-09-2012, 17:48
że jestem już z Wami 6 lat
jakby nie zgrzyt na forum MKP - to byłbym dłużej
Dokładnie o 18:24 się zalogowałem ... trochę wcześniej uczynił to Adaho_krak
Cezar - 06-09-2012, 19:25
| mjsystem napisał/a: | | Cezar i... ??? |
Jutro bede wiedzial co i jak
|
|
|