Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy
jacek11 - 11-02-2022, 20:26
No nareszcie coś porządnego zrobiłeś w tym aucie
Bzyk_R1 - 13-03-2022, 23:24
Tematu nowego w nieMiśkach nie będzie bo nie ma o czym pisać, jaka jest każdy widzi, każdy zna każdy widział. Sytuacja zmusiła do tego że Żona musi mieć 4 drzwiowe i z klimą bo trzeba jakoś z dzieciakami się poruszać a Golfik już męczył z tymi 3 drzwiami i wkładaniem do fotelików.
Seat Ibiza 4gen
2010r
1.4 benzyna 86HP jeszcze bez LPG
Przebieg 153.000km
Full opcja, oprócz panoramy dachu. ESP, 4 szybki w prądzie, doświetlanie zakrętów, czujniki ciśnienia w oponach, navi, szerokie radio, szeroka klima, wszystkie poduchy, elektro wspomaganie.
Auto 3 lata należało do bratowej, byłem osobiście przy zakupie, wtedy miał 128.000km. Ogólnie parę drobiazgów technicznych do poprawy a tak to zdrowizna. Auto to z tych co wewnątrz nie trzeba wieszać choinki "New car" Bratowa rozgląda się teraz za ASXem.
W najbliższym czasie Ibiza dostanie:
-nowy tłumik końcowy (raczej nie oryginalny )
-lotkę tylnej szyby z FRki
-przyciemnianie szyb
-folię czarną w połysku na dach
-malowanie zacisków na zielony LA6P (z sentymentu Żonki do golfa)
-czujniki parkowania
-wlepe mitsumaniaków
Golf będzie mi towarzyszył przez jakiś czas i przejdzie moje zabiegi czyszczące potem trafi na ogłoszenie.
Outlander natomiast przeszedł wymianę oleju i filtrów LPG. Transfer działa bez zarzutu, pod spodem suchutki. Pozostało kilkaset kilometrów do pierwszego ćwierć miliona kilometrów przebiegu. W najbliższym czasie będę przebudowywał układ FMIC na innych podzespołach.
Bzyk_R1 - 24-03-2022, 22:28
Po około 130.000km sprzęgło w LSRG powiedziało dość. Niezły wynik zważywszy na to że auto ma duży moment obrotowy no i holowałem nim niezliczoną ilość razy przyczepy i lawety. Zastanawiam się co założyć i najbardziej skłaniam się ku zestawowi z Exedy. Nie chcę już tam zaglądać za mojej "kadencji". Teraz trzeba ostrożnie obchodzić się z gazem żeby jakoś dojeździć do wymiany.
Krzyzak - 25-03-2022, 07:17
Bzyk_R1 napisał/a: | Zastanawiam się co założyć | skrzynię automatyczną
Hugo - 25-03-2022, 08:46
Krzyzak, dokładnie
Bzyk_R1 - 25-03-2022, 21:59
To nie takie proste a poza tym automat z Airtreka to muł. Chciałbym nie powiem ale nie kosztem 1,5 sekundy do pierwszej setki.
sla - 27-03-2022, 16:33
Bzyk_R1 napisał/a: | Chciałbym nie powiem ale nie kosztem 1,5 sekundy do pierwszej setki. | Faktycznie bo z tego przyspieszenie korzystasz codziennie, a najczęściej w czasie holowania przyczepy
tościk - 28-03-2022, 09:14
sla napisał/a: | Faktycznie bo z tego przyspieszenie korzystasz codziennie, a najczęściej w czasie holowania przyczepy |
W wielu sytuacjach można wyjść z założenia, że nie korzystasz z czegoś codziennie, więc po co coś robić albo mieć. No bo po co ci dom 150 m2, skoro korzystasz w ciągu dnia tylko z 30 m2? Po co ci 10 par skarpetek, skoro latem do sandałów nie nosisz, wystarczą 3 pary, itp. itd.
Dlatego jak ktoś ma swoje pragnienia i założenia, to naprawdę jest tylko jego sprawa
Krzyzak - 28-03-2022, 09:23
Cytat: | Faktycznie bo z tego przyspieszenie korzystasz codziennie, a najczęściej w czasie holowania przyczepy | dokładnie to miałem napisać
zawsze możesz sobie pomyśleć o takim jednym, co założył automat do 1.8 90KM - dzięki temu pozbył się ostatniej ręcznej skrzyni wśród swoich aut
jacek11 - 28-03-2022, 15:39
Każdy ma swoje priorytety. Jeden woli wygodę, a drugi idzie na osiągi.
Bzyk_R1 - 29-03-2022, 16:34
Exedy Evo 7-9 Stage 1
robertdg - 29-03-2022, 21:55
tościk napisał/a: | sla napisał/a: | Faktycznie bo z tego przyspieszenie korzystasz codziennie, a najczęściej w czasie holowania przyczepy |
W wielu sytuacjach można wyjść z założenia, że nie korzystasz z czegoś codziennie, więc po co coś robić albo mieć. No bo po co ci dom 150 m2, skoro korzystasz w ciągu dnia tylko z 30 m2? Po co ci 10 par skarpetek, skoro latem do sandałów nie nosisz, wystarczą 3 pary, itp. itd.
Dlatego jak ktoś ma swoje pragnienia i założenia, to naprawdę jest tylko jego sprawa |
Odpuśc mu, nie byłby sobą gdyby tego nie napisał
Marcino - 30-03-2022, 00:36
Bzyk_R1 napisał/a: | Exedy Evo 7-9 Stage 1 |
Wygląda bardzo porządnie.
W@sio - 30-03-2022, 11:15
Bzyk_R1 napisał/a: | Exedy Evo 7-9 Stage 1
Obrazek |
Takie samo jak moje... jakoś koło 6 lat już jeździ w moim aucie, myślę, że z 80tys km i daje radę
Polecam, Żanet Kaleta
Krzyzak - 30-03-2022, 11:39
W@sio napisał/a: | Żanet Kaleta | serio? - tyle lat byłem pewien że ona to Żanetka Leta
|
|
|