Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
Hugo - 03-11-2011, 17:02
Czy nie mylicie czasem wyjęcia przegubu z piasty z wybicia piasty ze zwrotnicy. Łożysko w zwrotnicy "siedzi" tylko po obwodzie na odcinku ok. 1,5-2 cm. Jak kupiłem Gala to wybiłem (najprawdopodobniej jeszcze oryginalne łożysko) ze zwrotnicy na aucie i to z zamontowanym przegubem (tylko odkręciłem jego nakrętkę). Potem młotek i przecinak i poszło, ale nie pamiętam dokładnie czy tak było, bo było to 2,5 roku temu.
sveno - 03-11-2011, 20:06
Hugo gratulacje setnej strony swojego tematu z tego co widzę jesteś absolutnym rekordzistą na forum
deejay - 03-11-2011, 20:14
| sveno napisał/a: | | z tego co widzę jesteś absolutnym rekordzistą na forum |
W temacie powinno być "Najbardziej Awaryjny Galant "
sveno - 03-11-2011, 20:19
| deejay napisał/a: | | W temacie powinno być "Najbardziej Awaryjny Galant " | coś w tym jest albo to Hugo, jest jednym z najbardziej pedantycznych i jednocześnie uprzedzonych do tego modelu właścicieli
FTOrek - 03-11-2011, 20:47
Ja nie wnikam dlaczego .100 stron-GRATULACJE.
fj_mike - 03-11-2011, 21:08
| sveno napisał/a: | Hugo gratulacje setnej strony swojego tematu |
No to też muszę się dopisać do tej strony
| deejay napisał/a: | W temacie powinno być "Najbardziej Awaryjny Galant " |
Bardziej: Największy hejter Galanta
SPIDER-ek - 03-11-2011, 21:26
| fj_mike napisał/a: | | sveno napisał/a: | Hugo gratulacje setnej strony swojego tematu |
No to też muszę się dopisać do tej strony |
W takim razie mnie również nie pozostaje nic innego jak pogratulować 100 strony narzekania na wszystko co z Galantem związane
m6riano - 04-11-2011, 03:53
| Hugo napisał/a: | | Czy nie mylicie czasem wyjęcia przegubu z piasty z wybicia piasty ze zwrotnicy |
U mnie akurat przegub zszedł jak z masła...mi bardziej chodziło o łożysko z piasty...;-)
ps. gratulejszyn: 100stron/50 narzekania..;-)
Krzyzak - 04-11-2011, 07:04
ja mam znajomego z prasą 30 ton i nie ma takiej rzeczy w Galancie, która przy tym nacisku nie zejdzie
Hugo - 04-11-2011, 10:20
| sveno napisał/a: | | z tego co widzę jesteś absolutnym rekordzistą na forum | O jakie rekordy chodzi? | deejay napisał/a: | | "Najbardziej Awaryjny Galant " | Dzięki. | sveno napisał/a: | | albo to Hugo, jest jednym z najbardziej pedantycznych i jednocześnie uprzedzonych do tego modelu właścicieli | Co tu dużo mówić, trafiłeś w 10! | fj_mike napisał/a: | | Największy hejter Galanta | | m6riano napisał/a: | | mi bardziej chodziło o łożysko z piasty...;-) | To mnie w tym przypadku nie interesuje. Mam poprzednie, sprawne łożysko z piastą. Czyli to muszę tylko wybić ze zwrotnicy i wstawić poprzednie. | Krzyzak napisał/a: | | ja mam znajomego z prasą 30 ton i nie ma takiej rzeczy w Galancie, która przy tym nacisku nie zejdzie | Ale masz na myśli sam nacisk czy przy nacisku strzał z młota?
Jeszcze co do Galanta... Musi w końcu nadejść taka chwila kiedy nad nim i jego fimerami zapanuję, kiedy minie ten pech, który mnie prześladuje, a wtedy go tak odstawię, jak Mazdę. A jak nie to: http://www.google.pl/imgr...:0&tx=115&ty=40
Krzyzak - 04-11-2011, 14:02
| Hugo napisał/a: | | masz na myśli sam nacisk |
tak - prasa hydrauliczna - nie udar w postaci młotka
Hugo - 04-11-2011, 18:54
| Krzyzak napisał/a: | | tak - prasa hydrauliczna - nie udar w postaci młotka | Chodziło mi o naciśnięcie prasą i wtedy strzał z młota.
Tak przy okazji prawa przednia piasta wymieniona. Poszło sprawnie w/w sposobem, nawet nie ma o czym pisać. Piasta wypadła ze zwrotnicy po kilku strzałach 2 kg młotkiem, najpierw w lekko poluzowane śruby piast, a później w środek piasty.
tomrom - 04-11-2011, 21:32
I jak, nastała cisza?
P.S. Gratki setnej strony
KaWu - 05-11-2011, 09:57
| Hugo napisał/a: | | Czy nie mylicie czasem wyjęcia przegubu z piasty z wybicia piasty ze zwrotnicy. |
Dokładnie. Bardziej odnosiłem się do wybicia łożyska.
Hugo - 06-11-2011, 10:30
| tomrom napisał/a: | | I jak, nastała cisza? | Absolutna.
|
|
|