[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Regeneracja zawieszenia
wonsz - 21-05-2016, 09:50
Dziś mi się wypial prawy prosty dol sh bez zmiany gumy przy zjezdzaniu z kraweznika przy 5km/H. Powód? Odkrecila się nakrętka. Wypiela się półoś. Jakoś to poskladalismy i dojechalem na parking. Kupić teraz zwykły i wymienić gumkę na Hyundai? Czy macie inne propozycje. Koło jakoś mocno się nie wygielo. Lekko na bok poszło. Co moze byc jeszcze do wymiany?
Hugo - 21-05-2016, 10:12
wonsz, osłona przegubu wewnętrznego.
muka997 - 21-05-2016, 15:05
Hugo napisał/a: | wonsz, osłona przegubu wewnętrznego. |
i ewentualnie plastikowe nadkole mogło dostać ale to da się zawsze jakoś poskładać żeby nie odstawało i nie tarło po kole, ja tak miałem jak mi się wypiął, musiałem wymienić wahacz prosty, osłonę i przymocować nadkole bo rozerwało otwory montażowe
wonsz - 21-05-2016, 15:19
Mi wygielo trochę blachę. Nadkole całe.
Krzyzak - 22-05-2016, 20:59
wonsz napisał/a: | Odkrecila się nakrętka. | nigdy mi się to nie zdarzyło w żadnych Mitsu; jedyne co mogę powiedzieć, to dokręcam nakrętki odpowiednim momentem, zgodnie z instrukcją
jestem w 100% pewien, że wahacz jest niewinny
galant.j21 - 11-07-2016, 01:06
Witajcie. Mam do wymiany tylny łącznik i drążek kierowniczy. Czy ten zestaw będzie dobry?
Wytrzymają mi długo? Czy kupić innej firmy?
Drążek
Łącznik
I czy wymieniać też końcówkę drążka? Wymieniałem ją 2 lata temu, ale nie pamiętam producenta.
Hugo - 11-07-2016, 07:40
galant.j21, to bardzo dobry wybór. Końcówkę drążka też wymień. Z CTR-a kosztuje też kilkadziesiąt złotych.
galant.j21 - 11-07-2016, 14:24
Dzięki wielkie. Więc zamawiam ten zestaw razem z końcówką.
wojbud - 01-08-2016, 21:53
Dzisiaj zauważyłem, że mam pękniętą osłonę gumową na sworzniu banana lewego. Prawie dookoła pękło i mam pytanie czy warto kupować tą gumę, bo puki co nie puka. Czy jednak lepiej odkładać na wahacz? a Jeśli kupować to czy te osłony hyundaia będą pasować na banana?
komarsnk - 02-08-2016, 00:54
wojbud napisał/a: | czy te osłony hyundaia będą pasować na banana? |
Będą
Pomidorek23 - 21-09-2016, 12:44
Witam. Zabrałem się za regenerację całego tylnego zawieszenia. Wymiana na poliuretany, przy okazji czyszczenie i malowanie wahaczy. Jednak mam jeden problem, tylna belka zawieszenia. Moja ma pognitą blachę dookoła mimośrodu więc zostaje mi kupić drugą ale jak widzę oferty na allegro to wszystkie są w opłakanym stanie. Czy wasze też był pognite na mocowaniu wahacza mimośrodowego? Da radę dostać belkę w normalnym stanie? Regenerował ktoś może belkę?
Marcino - 21-09-2016, 13:55
Pomidorek23 napisał/a: | Da radę dostać belkę w normalnym stanie? Regenerował ktoś może belkę? |
Jak kupię na dniach drugiego galanta to mam dosatkową belkę tylnego zawieszenia w garażu z mimośrodami w dobrym stanie.
Pomidorek23 - 21-09-2016, 14:07
Marcino, napisałem PW
Hugo - 21-09-2016, 15:25
Pomidorek23, da się jeszcze kupić ładny tylny wózek do Gala, ale coraz ciężej taki trafić.
Baniak - 21-09-2016, 22:09
A ja w końcu biorę się za wymianę wahaczy. Do wymiany mam obydwa banany.Przeglądałem kilkanaście stron wstecz tematu i widzę, że opinie zmieniają się co jakiś czas. Co obecnie jest polecane przez Was ? Yamato widzę, że odpada. Ogólnie mam sporo do szukania, po przy okazji wymiany wahaczy, wymieniam przegub wewnętrzny, olej w skrzyni i sanki tylne. Mam nadzieję, że nie popłynie cała wypłata ;p Może ktoś ma na sprzedaż przy okazji sanki tylne w dobrym stanie, ew. może jakieś polecić ? W moich jest dziura i boję się, że poleci mi wszystko na dół.
|
|
|