To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

rezon - 11-12-2010, 20:23

mitsu00 napisał/a:
Poszedł duży "Plusik" dla ciebie za sugestię z dociśnięciem kostek.
:drinkers: Dzięki, od Ciebie też dużo już nieraz skorzystałem :)
mitsu00 - 11-12-2010, 20:33

rezon napisał/a:
Dzięki, od Ciebie też dużo już nieraz skorzystałem

Na bank wygłusz sobie przynajmniej drzwi, przednie i tylne nadkola..... Naprawdę to czyni cuda dla dźwięku audio oraz znacznie ogranicza szum wnikajacy do kabiny. Można odkręcić muzę z basem na max i wszystko gra pięknie i bez jakichkolwiek trzaskow czy zniekształceń. System Rockforda gra teraz jak całkiem inne audio.... :D Do tego wszystkie pstrykania, pobrzekiwania z niewiadomo skąd to przeszłość. A jako bonus drzwi zamykają się z tym głuchym tąpnięciem jak w limuzynach klasy lux.

rezon - 12-12-2010, 05:32

mitsu00 napisał/a:
Na bank wygłusz sobie przynajmniej drzwi, przednie i tylne nadkola..... Naprawdę to czyni cuda dla dźwięku audio oraz znacznie ogranicza szum wnikajacy do kabiny. Można odkręcić muzę z basem na max i wszystko gra pięknie i bez jakichkolwiek trzaskow czy zniekształceń. System Rockforda gra teraz jak całkiem inne audio.... Do tego wszystkie pstrykania, pobrzekiwania z niewiadomo skąd to przeszłość. A jako bonus drzwi zamykają się z tym głuchym tąpnięciem jak w limuzynach klasy lux.
mitsu00, Na prawdę chętnie zrobiłbym to wszystko o czym piszesz, tym bardziej że brak wytłumienia uważam, za jedną z największych wad Outka :roll: . Jest tylko jeden problem - mam obecnie w Sądzie sprawę karną o oszustwo przeciwko Romanowi L. - współwłaścicielowi ASO Mitsubishi, w której mój Outek jest głównym dowodem w sprawie, a wyklejać należy przede wszystkim drzwi, które są szczególnie ważne - bo to m.in. one były przedmiotem oszustwa czyli zatajenia faktu malowania w celu uzyskania korzyści materialnych, o czym pisałem w "swoim" wątku. Dopóki nie zakończę sprawy (lub spraw bo jeszcze może czekać mnie cywilna o zadośćuczynienie) moje inwestycje w Outka są ograniczane do spraw mało inwazyjnych - Rockford, antena, itp. Ale niestety nie mogę zrobić SPA lakieru wg Twojej metody, albo poprawiać fabrykę w zakresie wygłuszenia, co mi w nim najbardziej doskwiera.
andrzejGb - 12-12-2010, 12:01

nawiazująć do mojego postu na temat modelu chińczyka do mojego pojazdu / 3.0 V6 USA 07 radio zwykłe/ nie mogę znaleść na stronie ROFAUDIO modelu o którym piszecie - ROF1701 jest model ROF1701N ale on inaczej wygląda !?!?!

co do wygłusznia gdzie powinno sie nalepić maty wygłuszające wew strona blachy drzwi czy na blachę drzwi ale ta pod tapicerką??

mitsu00 - 12-12-2010, 12:30

andrzejGb napisał/a:
co do wygłusznia gdzie powinno sie nalepić maty wygłuszające wew strona blachy drzwi czy na blachę drzwi ale ta pod tapicerką??

Wszędzie gdzie się tylko da, nawet na wewnetrznej stronie plastików. W kwestii drzwi najwarzniejszym jest , żeby pozaklejać wszelkie dziry i szczeliny, oczywiscie zostawiając śruby iiine miejsca ulatwiajace ewentualny poźniejszy demontaż :wink:

andrzejGb - 12-12-2010, 15:26

co do sprzętu, może jakaś podpowiedz !?
może nie polecacie tego z chin??

karol_alasz - 12-12-2010, 16:15

andrzejGb napisał/a:
może nie polecacie tego z chin??

Nie polecam!!! :D :D :D :twisted:

andrzejGb - 12-12-2010, 18:25

a czemu :!: :?:
nie widziałem zeby ktoś narzekał oprócz Mitsu00

mitsu00 - 12-12-2010, 18:38

andrzejGb napisał/a:
a czemu :!: :?:
nie widziałem zeby ktoś narzekał oprócz Mitsu00

Uuuuu..... to mało dokładnie czytasz forum :wink:

karol_alasz - 12-12-2010, 19:07

andrzejGb napisał/a:
a czemu

A temu,że posiadam MMCS i nicego mi w nim nie brakuje.... a już najmniej korespondencji do chin (przerywanej chińskimi świętami),długim oczekiwaniem na ewentualną "naprawę" gwarancyjną wadliwych podzespołów, tudzież szalejących ekranów w zimie... I nie przekonujcie nikogo o wyższości tega nad tamtym itd-nie piszę,że MMCS jest najlepszy a jedynie ,że niczego mi w nim nie brakuje... 8)

regon - 12-12-2010, 19:52

karol_alasz napisał/a:
andrzejGb napisał/a:
a czemu

A temu,że posiadam MMCS i nicego mi w nim nie brakuje.... a już najmniej korespondencji do chin (przerywanej chińskimi świętami),długim oczekiwaniem na ewentualną "naprawę" gwarancyjną wadliwych podzespołów, tudzież szalejących ekranów w zimie... I nie przekonujcie nikogo o wyższości tega nad tamtym itd-nie piszę,że MMCS jest najlepszy a jedynie ,że niczego mi w nim nie brakuje... 8)

POTWIERDZAM :finga:

andrzejGb - 12-12-2010, 20:18

ale cena jest przyzwoita w stosunku do MMCS

a co powiecie na to jest tam navi do Outlandera czy to nie chiński?
http://allegro.onet.pl/na...1320769957.html

13zbyszek13 - 12-12-2010, 20:57

traveller napisał/a:
Dzięki, bardzo mi ułatwiłeś. To tylko 99 stron.

Przepraszam najmocniej ale jestem akurat bardzo nie czasowy i tylko dlatego nie mogę pomóc.

[ Dodano: 12-12-2010, 21:00 ]
andrzejGb napisał/a:
a co powiecie na to jest tam navi do Outlandera czy to nie chiński?
http://allegro.onet.pl/na...1320769957.html

Chińczyk i to ten gorszy o którym też była mowa w tym temacie

[ Dodano: 12-12-2010, 21:02 ]
andrzejGb napisał/a:
http://www.rofaudio.com/product_detail.asp?id=119

starsza wersja i gorsze parametry.

andrzejGb - 12-12-2010, 22:10

a który jest nowszy i lepszy bo nie mogę znaleść
djpeyoo - 27-12-2010, 20:03

Panowie jak chodzi tuner DVB-T i co można podłaczyć po usb tylko mp3 czy divxy też czyta?