To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Eclipse 2G 6A13 Mivec AWD

Hugo - 31-01-2017, 09:47

Fragu napisał/a:
Tak, ale zdaje się, że w 3kGT inaczej się montuje zacisk i bez jakiś adapterów nie da rady.
Całkiem możliwe.
tomchuck - 31-01-2017, 16:37

Jest inaczej ale nie chce mi się ściągać koła żeby sprawdzić :P
Z tego co pamiętam to w vr4 chyba gwinty są w zwrotnicy a nie w zacisku, SL ma normalnie jak inne miśki, ale tam mała tarcza i 2 tłoczki.
Jak 4 tłoczki to zwrotnica z galanta po lifcie i zacisk z evo :) Prosto ale nie koniecznie tanio.

Co do samego auta, to gratuluję pomysłu :) Ciekawe rozwiązanie.
Trochę mało Nm, ale mivec zawsze daję frajdę z jazdy :) Ja jestem od nich uzależniony :P

white90 - 03-02-2017, 22:34

dorobienie adapterów do jarzm nie jest problemem ;)
koszta większe ale na tym nie można oszczędzać
chyba jednak zdecyduje się na zestaw z 3kgt :)
tomchuck, dzięki ;)
ja też jestem uzależniony od Mivec'a :)
długo czekałem żeby znowu usłyszeć ten dźwięk ale w końcu się udało :D

white90 - 15-08-2017, 17:56

Eclipse żyje i ma się dobrze ;)
Dzięki areksz121 ogarnąłem sonde i map sensor ;)
Mam wprawe w wyciąganiu skrzyni biegów :D
Robiłem to już z 6 razy hehe ale już powinno być ok
mam nadzieje sprawdzić auto na zlocie MM w Grudziądzu
Pare zdjęć ze spotu JapanKingz w Toruniu i dwa filmiki z dźwiękiem silnika ;)

Dzwięk wydechu V6 Mivec
Dzwięk silnika V6 Mivec

white90 - 09-11-2017, 23:59

Jako że sprzęgło znowu odmówilo posłuszeństwa zapadła decyzja o zmianie skrzyni biegów na AWD :)
miesiąc zajęło mi kompletowanie wszystkich potrzebnych części
teraz czas na składanie wszystkiego
stały napęd na wszystkie koła ze szperą w tylnym dyfrze VLSD + hydrauliczny ręczny żeby jakoś pokonywać zakręty bo eclipse 2g nie skręca ;)

witek2g - 10-11-2017, 00:35

Oj widzę, że w temacie nikt nie odpisuje ;) pewnie dlatego że nie masz jakiegoś nowego suva...

:D

mkm - 10-11-2017, 00:40

witek2g, wyjaśnij co miałeś na myśli, bo bzdurzysz jak potłuczony.

Nigdy nie rozumiałem takich krzywych tekstów - jesteś tu chwile, przeczytałeś raptem kilka tematów, ale wysnuwasz jakieś popaprane wnioski.
Zadanie dla Ciebie - znajdź tematy z tymi nowymi SUVami, albo myśl zanim coś napiszesz.

Fragu - 10-11-2017, 07:17

mkm napisał/a:
bzdurzysz jak potłuczony

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

witek2g - 10-11-2017, 14:08

Chociaż teraz ktoś w temacie odpisał ;) a to, że mam napisane tylko 4 posty, nie znaczy ze na forum nie czytałem tematów. Jeśli chodzi o eclipse to umarło wszystko juz dawno
jacek11 - 10-11-2017, 22:03

witek2g napisał/a:
Jeśli chodzi o eclipse to umarło wszystko juz dawno

Zwróć uwagę,na ilość tych aut. One się po prostu kończą. Nie tylko ten model odchodzi.
Po za tym,Ty też nie grzeszysz udzielaniem się :wink:

witek2g - 10-11-2017, 22:57

Żeby nie spamować koledze w temacie wrzucę zdjęcie jakie odgrzebałem ze zlotu :)

jacek11, Chciałem założyć tematy dwóch swoich aut, ale jakoś nic mnie do tego nie zachęciło

jacek11 - 10-11-2017, 23:17

witek2g napisał/a:
jacek11, Chciałem założyć tematy dwóch swoich aut, ale jakoś nic mnie do tego nie zachęciło

A zdaje się,że na zlocie obiecałeś założyć :wink:

larelijux - 11-11-2017, 12:11

Ja rozumiem po części o co chodzi witek2g, zainteresowanie w tematach naszych aut jest dość małe i zazwyczaj jakąkolwiek uwagę przykłada 1-2 stale tych samych użytkowników, co jest dość niezrozumiałe zważając na fakt że na forum dziennie przewija się pewnie ze 100 różnych forumowiczów. Tutaj kolega robi takie rzeczy ze swoim Eclipse że głowa mała, swap silnika, swap napędu... I cisza. To zniechęca do pisania czegokolwiek, no bo nikt nie pisze na forum tylko dla siebie, tylko chce zainteresować tematem innych :)
mkm - 11-11-2017, 13:08

larelijux, lepsza cisza niż "lubię to", "wow", "jaaaaa" :wink: a tak serio - Eclipse ma swoje Forum, więc tutaj od zawsze było ich mało (co nie znaczy, że wcale), nie każdemu chce się opisywać (a szkoda).
Sam "proszę się" u kilkunastu osób, żeby poświęciła chwilę i opisała swoje auta, bo są naprawdę "wow" - "kiedyś", "jasne w wolnej chwili" itp. itd :wink:

Co do postów w tematach - to, że nikt nie pisze, nie znaczy, że nie czyta.

Zwróćcie uwagę, że mamy tematy różnorakie - do bicia piany, do podziwiania, do inspiracji, "samouczki", "dzienniki"... - co kto chce :wink:

Tak więc nie narzekać tylko zakładać tematy o swoich autach, a nie czekać na "srylion koni", "umycie auta", "znalezienie fotografa" :D

tomchuck - 11-11-2017, 20:01

No proszę... tego się nie spodziewałem, choć nie do końca podzielam ideę awd z tym silnikiem.
Ale jako codzienne auto na każde warunki drogowe będzie spoko ;] Do czegoś więcej zwyczajnie brakuje mu momentu nawet w fwd przy niezbyt lekkiej budzie eclipse.
Napęd idzie z ecli na skrzyni m33 ? czy bardziej dostępnej m31?
Nie jestem oblatany w starszych generacjach, wiec mam pytanie jak wygląda sprawa z miejscem na rozrusznik w skrzyni awd?bo chyba nie ma z przodu na dole i trzeba rzeźbić?
Sam montaż awd w tym aucie nie jest skomplikowany.

Co do poruszonego tematu to problem na każdym forum. Ludzie którzy działają coś więcej niż wymiana dywaników, montaż dodatkowych uszczelek, wygłuszeń i nowych felg, mają aktywną widownię tylko w postaci ludzi których znają osobiście.
Ale to lepsze niż podejście do tematu- "nie znam się, ale się wypowiem i doradzę" :P