Outlander II Ogólne - Projekt Outlander Lux
brylekVFR - 30-01-2017, 13:26
No właśnie tu jest problem. One jako ssme chyba nie występują i dla tego jeszcze tego nie mam. Trzeba popytać tych co przybierają samochody, jednak nie jest to chyba chodliwy towar i może udało by się takie przełączniki w miarę tanio kupić.
W Lancerku tak jak chyba w Otku II wszystkie działają w auto, kwestia tylko samego przyciku, sumie wyposażenie jest identyczne.
m4rud3r - 31-01-2017, 19:34
https://goo.gl/photos/11gvsFhTXrPqQ4rK7 Przyciski podświetlany vs niepodświetlany (wewnątrz)
https://goo.gl/photos/Pz2dQcWNv3Him7eG7 (j.w na zewnątrz)
BTW: Mitsu ma katalog części plastikowych ? Może można jakoś szukać takich przycisków po numerze jakimś ? Na płytce od sterowania przyciskami od strony kierowcy miejsca na diody są.
Bizi78 - 31-01-2017, 20:30
Wygląda podobnie jak do carismy i space star.
Tutaj masz nr. OE niepodświetlanego:
i podświetlany
Tylko trzeba by się było upewnić w ASO czy na 100% podejdą .
m4rud3r - 31-01-2017, 20:45
Kształtem delikatnie inny się wydaje, ale jeżeli mocowanie ma takie samo, to pewnie powinien pasować Można gdzieś takie coś zamówić ? Orientujesz się może jaka cena ?
Bizi78 - 31-01-2017, 20:58
m4rud3r napisał/a: | Można gdzieś takie coś zamówić ? |
W ASO .
Cenę to 30-40zł/szt.
http://forum.mitsumaniaki...1374384#1374384
[ Dodano: 31-01-2017, 21:04 ]
Tak w MSS i carismie wyglądają od spodu.
Jak chcesz to mogę jeszcze pstryknąć fotki przyciskowi zamocowanemu w panelu .
m4rud3r - 31-01-2017, 21:05
Chyba będę przycinać tak jak to było na wschodnim forum .
Kupiłem drugi panel przełącznika do testów, i sprawdzę jak to wygląda (ale pewnie dopiero na wiosnę). 30-40 zł (trzeba kupic 4 sztuki żeby były takie same to masakra cenowa jakaś). ALbo zostawię tylko 2 podświetlane (prawy i lewy przedni).
juniorkm7 - 31-01-2017, 21:54
Montaż schowka na okulary przy szyberdachu - da się?
[ Dodano: 08-02-2017, 15:52 ]
Trochę nudy i tak też postanowiłem ruszyć z projektem. Mam zamiar wzorując się na kolegach zza wschodniej granicy w najbliższm czasie jak zrobi się cieplej i plastik nie będzie tak bardzo kruchy porobić niektóre fajne rzeczy:
Uszczelki na klapie silnika - żeby się tak nie brudził
Rozwiązanie bolączki nisko psikających spryskiwaczy - wymiana na mgłowe od galanta
Gdzie mogę dostać takie: 8265A127 i 8265A128 w dobrej cenie?
Ostrzeżenie o niezamkniętej masce
Wyrzucenie patyka podpierającego maskę i zastąpienie siłownikami
Ostrzeżenie o niskim stanie płynu - must have przy xenonie
Przednie czujniki parkowania z pokazywaniem na ekraniku
Jakie założyć? Co ciekawe mam białego outka a w tylnym zderzaku na białym lakierze mam srebrne czujniczki Zwróćcie uwagę że są zaplanowane już miejsca w przednim!
Rockford 12 głośników (Na początku wyglądało ciekawie ale koszt trochę odstraszył i koliduje ze schowkiem nad radio)
Zamiana czujników alarmu montowanego przez ASO w PL na taki dachowy
Proszę o opinię kogoś kto się zna na tym i montował - czy będzie działać? Zmieści się w dach z szyberdachem?
Automatyczne elektryczne szyby (jest jakiś inny sposób niż pokazane tu rozebranie pół samochodu?)
Inny wariant podświetlenia guzików szyb
Podgrzewanie tylnej kanapy
USB zamiast zaślepki regulacji świateł (może się przydać do ładowania czegoś albo do chińczykowego radia)
Moderatora proszę może o przypięcie postu - dużo fajnych instrukcji obrazkowych
brylekVFR - 08-02-2017, 17:41
A jaki przewidziane koszta takich zabiegów? Kto będzie programował? Czujnik możesz założyć z Carismy, Laguny lub można zaadoptować z innej marki, u mnie jest z Opla i też działa.
Takie ultra dźwięki i mi chodzą po głowie, tylko gdzie je dostać za w normalne pieniądze?
juniorkm7 - 08-02-2017, 18:06
Jeśli chodzi o programowanie to tak jak z trybem sport o którym pisałem wcześniej koledzy piszą że wszystko jest zaprogramowane tylko puste okienka są w kostkach - wystarczy podać sygnał z danego ustrojstwa, podłączyć sprzęt i działa.
Ja też szukam gdzie w dobrej cenie kupić tego typu bajery. Zaczynam od szrotów itp.
Aleksander1965 - 08-02-2017, 18:58
juniorkm7 napisał/a: | Jeśli chodzi o programowanie to tak jak z trybem sport o którym pisałem wcześniej koledzy piszą że wszystko jest zaprogramowane tylko puste okienka są w kostkach - wystarczy podać sygnał z danego ustrojstwa, podłączyć sprzęt i działa.
Ja też szukam gdzie w dobrej cenie kupić tego typu bajery. Zaczynam od szrotów itp. |
Gdzie zamierzasz wszystkie te "wodotryski" nabyć? sam jestem zainteresowany zwłaszcza tymi gumami na śruby amortuzatora i pod maske?
brylekVFR - 08-02-2017, 19:30
Gumy dostępne w ASO, nr części 5902A030. Kiedyś jak pytałem o cenę to były po 70 zł.
Puste okienka w kostkach to się zgodze, ale chyba trzeba wszystko aktywować w ETACS. Nie pamiętam czy były one aktywne domyslnie, ale chyba nie.
tyku - 08-02-2017, 21:12
juniorkm7, Czy ty wiesz ile przy tym jest roboczogodzin To co ty powymyślałeś to jest rozbieranie całego samochodu. Najlepiej wynajmij mieszkanie w Zabrzu. Może tokyo Ci to ogarnie (ile to potrwa, tego chyba nawet on nie przewidzi).
juniorkm7 - 08-02-2017, 21:55
tyku, Co w tym jest takie pracochłonne? Chyba tylko ostatnie 4 punkty ale jeżeli i o ile się za nie zabiorę to przy okazji zrobię wyciszenie.
Przy okazji może ktoś z Was podpowie - czujniki parkowania przód, czujnik zamknięcia maski i czujnik płynu - mam szukać kostki gdzieś w pobliżu czy muszę podciągnąć kable metodą chałupniczą pod centralę?
brylekVFR - 08-02-2017, 22:01
Raczej takich przewodów nie masz, więc raczej nie szukaj. Do przednich czujników parkowania na pewno nie ma. Raczej kładz nowe.
juniorkm7 - 08-02-2017, 22:38
Rozumiem że 3 dziurka w C-312 w ETACS to płyn, C-125 to czujniki parkowania
brylekVFR - gdzie podłączyć czujnik zamknięcia maski?
|
|
|