To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2002r. 2.5 v6

larelijux - 05-02-2017, 21:18

mah00ni, pewnie nie najtaniej, ale sam po pewnym czasie poszukiwań znalazłem tutaj:
http://motomajster.com/sh...x50x8,1382.html - tych potrzebujesz x2, są z dobrego materiału
http://motomajster.com/sh...x50x6,2248.html - tą potrzebujesz jedną, gorszy materiał ale nie da rady już znaleźć zrobionej z FPM

Obydwie Corteco więc jak najbardziej polecane przez innych forumowiczów

No i naprawdę warto to zrobić przy wymianie rozrządu. Dostęp (według moich mechaników) nie jest najłatwiejszy, jeśli nie były nigdy wymieniane to na pewno u Ciebie już ciekną więc nie ma co czekać

mah00ni - 12-02-2017, 12:22

Bandziorowi stuknęło:

Rozrząd i świece wymienione, jutro jedzie do zagazowania.

mah00ni - 04-03-2017, 15:49

Dodatnia temperatura, trochę wolnego czasu... tapicerka wraz z kierownicą wymieniona :)

mah00ni - 27-03-2017, 10:47

W weekend było trochę czasu, taki efekt:

03.04 jestem umówiony na wizytę u blacharza/lakiernika na wstawienie, właśnie oby, czy jednej reperaturki?

Prawa strona do roboty:

Lewa wygląda tak:

eremita - 27-03-2017, 11:47

mah00ni napisał/a:

kiedyś czytałem że to dobre specyfiki do skóry, ale na fotach wygląda że skóra po nich ma połysk jak po oliwce bambino, chyba że ja wsiąknie to znika ten połysk :mrgreen:
Ja wole jak skóra jest satynowa

larelijux - 27-03-2017, 11:51

Ja bym na Twoim miejscu wymienił panel centralny na "drewno", będzie lepiej współgrać z kierownicą Nardi :wink:
mah00ni - 27-03-2017, 12:35

eremita napisał/a:
mah00ni napisał/a:

kiedyś czytałem że to dobre specyfiki do skóry, ale na fotach wygląda że skóra po nich ma połysk jak po oliwce bambino, chyba że ja wsiąknie to znika ten połysk :mrgreen:

Zdjęcia robione zaraz po nałożeniu, po wchłonięciu jest matowa.

mah00ni - 27-03-2017, 12:36

larelijux napisał/a:
Ja bym na Twoim miejscu wymienił panel centralny na "drewno", będzie lepiej współgrać z kierownicą Nardi :wink:

Panel drewniany mam z rozbiórki rozbitego tylko czasu brakuje na wymianę, trza się zebrać :)

eremita - 27-03-2017, 12:54

mah00ni napisał/a:
eremita napisał/a:
mah00ni napisał/a:

Zdjęcia robione zaraz po nałożeniu, po wchłonięciu jest matowa.

:thumbleft:

mah00ni - 05-05-2017, 12:25

To, że temat troszkę nie odświeżany to nie znaczy, że nic się nie dzieje :)

Udało mi się dorwać garaż blisko mojego miejsca zamieszkania, więc jest gdzie schronić bandziora.

Od pewnego czasu maiłem problem z centralnym zamkiem, tzn. blokował drzwi przy próbie otwarcia z pilota, od strony kierowcy. Rozebrałem tapicerkę i winowajcą był drucik odpowiedzialny za otwieranie. Był na zabrudzony i z oporami poruszał się w uchwycie. Wyczyszczone, problem rozwiązany.

Tak wygląda boczek od strony wewnętrznej:

Przy okazji wyczyściłem panel sterowania szybami, pełno tam było różnego rodzaju syfu.

mah00ni - 06-05-2017, 19:26

Ktoś może ocenić pracę mojego silnika, rozszyfrować skąd pochodzą dźwięki?

https://youtu.be/sEIGwD3t9IQ

Hugo - 06-05-2017, 20:25

mah00ni, na tym filmiku silnik pracuje jak 6 litrowy diesel :wink: Ciężko nagrać dźwięk pracującego silnika. To cykanie w tle to elektrozawór od EGR. Cyka jak auto jeździ dużo na krótkich odcinkach.
mah00ni - 06-05-2017, 21:08

Hugo napisał/a:
mah00ni, na tym filmiku silnik pracuje jak 6 litrowy diesel :wink: Ciężko nagrać dźwięk pracującego silnika.

Hmm może dlatego, że praca silnika nagrywana w garażu :)

Naczytałem się trochę o popychaczami i zastanawiam się czy właśnie u mnie występuje ten problem. Być może się mylę...

Hugo - 07-05-2017, 09:54

Ja tam nie słyszę cykania popychaczy hydraulicznych tylko elektrozawór od EGR-a.
mah00ni - 07-05-2017, 14:44

Hugo - Po raz kolejny dziękuje za pomoc :)