Nasze Miśki - Wasiowy "miniT" czyli Colt CZT :)
W@sio - 06-02-2017, 14:54
Póki co podłoga się świetnie trzyma, ani śladu korozji, czego nie mogę powiedzieć o Outlanderze...
Sprawdziłem też, co jest źródłem problemów z wypadaniem zapłonu - podmieniłem cewki, ale pojawiający się CE wciąż wskazuje ten sam gar, toteż wszelkie znaki na niebie i ziemi mówią o świecach zapłonowych. Na szczęście już do mnie jadą nowe NGK
W@sio - 10-02-2017, 14:30
Up: setup letni Colta wzbogacił się o 17" felgi Kosei RT penta, które do mnie właśnie wyruszyły. Foto poglądowe:
apollo99 - 10-02-2017, 16:00
Fajne felgi ,pasują do auta
Hugo - 10-02-2017, 16:54
Cudowne felgi.
staszq2 - 10-02-2017, 20:06
W@sio Ty lubisz błysk więc widzę te felgi u Ciebie po własnoręcznej polerce na wysoki błysk... będzie czad hehe. I jeszcze raz gratki za zakup takiego "odkurzacza" w pozytywnym znaczeniu tego słowa Tylko ja się sam z sobą nie mogę pogodzić bo szukam 16" do swojej krowy a Ty tu 17-tki wsadzasz do "bziuka"...
Bzyk_R1 - 10-02-2017, 21:05
Staszku, Piotrek lubi chyba jak jest twardo...takie auta dziwne wybiera Fajne fele, zawsze mi się podobały 5 ramienne. Szprychy do mnie jakoś nie przemawiają. Ciekawe jak spasują do srebrnego? Wydaje mi się że czarny dip będzie pasował.
W@sio - 10-02-2017, 21:34
Plan jest na antracytowe rotory i rant w polerce
Cały czas walczę z wypadaniem zapłonu. Problem pojawia się tylko na jałowych obrotach - wg moich obserwacji. Wymieniłem świece, dalej słychać bąki na wolnych obrotach. Jutro mam trasę toteż sprawdzę czy pojawi się CE i który gar wskaże. Tak przy okazji - podczas wymiany zauważyłem, że świece na 2 i 4 garze były pokryte sadzą. Szukam źródła problemu dalej...
W@sio - 05-04-2017, 08:23
Wczoraj po ponad miesięcznym przestoju związanym z koniecznością wymiany słupka silnika Coltolot ożył! Dzisiaj dopinanie ostatnich szczegółów i wieczorem wyjazd z garażu. Mam nadzieję, że uda mi się kupić wąskie nakrętki kół w Lublinie i założę od razu letnie obuwie sportowe marki Kosei
Fragu - 05-04-2017, 08:36
W@sio napisał/a: | wymiany słupka silnika Coltolo |
Co było tego powodem?
W@sio - 05-04-2017, 09:14
Powodem tej operacji było lenistwo kupującego przed zakupem auta i nie zmierzenie kompresji
Up! Pierwsze przymiarki nowego obuwia letniego
W@sio - 12-04-2017, 07:26
Nie wiem jak mechanior poskładał mi osprzęt silnika, ale w poniedziałek rano paski osprzętu po uruchomieniu silnika zaczęły jęczeć w niebogłosy... Okazało się, że oba sa luźne, do tego opaski zaciskowe przy trójnikach układu chodzącego są "luźne" i auto zostawia małe plamki płynu chłodniczego. Trudno powiedzieć, czy wszystko było zbyt luźno poskręcane... ważne, że się zreflektował i ogarnął mi to wszystko około 40 minut.
W@sio - 17-05-2017, 12:50
Temat przycichł, coltolot jeździ aż miło, w zasadzie nic się nie dzieje... no może prawie nic
Zamówiłem zestaw Eibach Pro Kit oraz wkładkę filtra powietrza K&N, po montażu pochwalę się foto
W@sio - 04-06-2017, 13:26
Coltolot na łonie natrury. LPG ogarnięte, BRC wywalone, wrzucony Stag Qbox na reduktorze AC R01 Red i wtryskach Barracuda 130. Wleciał też zestaw Eibach Pro-kit i wkładka K&N.
wojtas - 04-06-2017, 21:07
Cytat: | , wrzucony Stag Qbox na reduktorze AC R01 Red i wtryskach Barracuda 130.
|
I będzie pan zadowolony
W@sio - 04-06-2017, 22:28
wojtas napisał/a: | będzie pan zadowolony |
Zestaw składany trochę na wyrost, ale wszystko pod kątem przyszłych modyfikacji
|
|
|